keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Kintaat ja sukat

Ikämies pyys viime viikol minnuu tekemää hälle kintaat, sellaset isosuiset ukkoin lapaset ,joita pijetää rukkasten sisäl.
Hää piirs vielä lehen reunaa mallinkii, jost ei tietänt olko kyssees kinnas vai rysä. Harmi ko en sitä säästänt.
Tärkein ohje ol, jotta niis ei saa olla sellast naiste lapaste kärkee.
Okei ukkosein, tälläset mie sit siulle  tein.


Muute nää kelpas, mut niitte oiskii pitänt sit käytös huopuu sellasiks tumpuiks.
Pittää sit ostaa huopuvaa lankaa ja tehä uuvet ko tuo Ruottalaine lanka ei huovu.,

Enne jouluu neuloin aikamies pojalle mieli langastain, Regiast  sukat. Näihi män sellaset 120 rammaa lankaa.


Ja nyt ko koitan saaha tuota lankavarastoo kulutettuu ni kasasin kaik harmaat ja lilat jämät


ja niist neuloin tälläset, nää on sellaset 38-39 kokkoo ja vaik kui yritin saaha lankoi loppumaa, ni viel on nöttösii jälel.
Taitaa tää lankoin hävittämine olla sellain päättymätön tarina, sitä alkaa tekemää jämist sukkii, no lanka loppuu, sit pittää ostaa lissää, ja taas jääp nöttösii.

Pakkaset ei vaa tunnu lautuvan, nytkii -22. Alkaa käyvä voimil ko ei voi olla ulkoon, miun keuhkot ko ei kestä yl -12 asteen pakkast.
Mut jokkainen kärsitty päivä viep meit kohti kevättä.
Oikein mukavaa tätä viikkoo teil kaikil ja toivottelen aurinkokuja blogin mukkaa porukkaa.


29 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Onpa tarkat vaatimukset kintaille! Luulisi nyt noiden kelpaavan. Kauniit ne ainakin ovat.
Sukatkin ovat kauniita, ihanan värisiä.
Tuo jämäjuttu on niin totta. Tein jämistä villapuseron, ja nyt täytyy hankkia lisää lankaa, kun toiseen hihaan ei sitten riittänytkään ylös asti lankaa yhtään mistään niistä väreistä, joita puseroon käytin! Ja kauluskin pitäisi vielä saada tehtyä. On tää hassua.

Sussi kirjoitti...

todella hienot! Nyt on niin kovat pakkaset, että nuo ovat todella tarpeen.

Minulla on myös astma, mutta voin onneksi käydä ulkona. Tosin juokseminen ei onnistu niin kuin toivoisin. Saisi tulla pian leudommat kelit.

Kruunuvuokko kirjoitti...

Näillä pakkasilla neulokset ovatkin nyt tarpeen. Ennen meilläkin äitini aina teki kinnaslapaset lähes samalla lailla. Kärki vain oli pyöreämpi.
Pakkaset ne vaan ei tunnu vähällä hellittävän.

Marle kirjoitti...

Varsin on oudon malliset kintaat, mutta jos on toivottu tuommoisia, niin täytyyhän ne sitten sellasiksi tehdä. Sukat ovat kauniit ja yllätyin, miten hyvin violetti ja harmaa sopivat yhteen.

Tiia N kirjoitti...

Jospa ne kuitenkin huopuisi käytössä? Tein viime talvena lapaset tytölle Gjestal Jannesta, jonka ei pitäisi hupua, mutta niin vaan ovat lumileikki-käytössä huopuneet just semmoisiksi mitä arvelen miehes tarkoittavan.

mummeli kirjoitti...

Noita kinnastumppuja ennen tein miehelle kun piti olla sellaiset, että myllyssä sai kintaiden kanssa helposti käteen ja pois. Joskus kyllä sanoin, että vedän rautalangan meidän seinästä myllyn seinään ja siihen pyykkipojalla niitä riviin, kun aina valitti että taas ovat hukassa. jätti milloin mihinkin niitä.
Nyt olen kutonut kovain vähän, pahuksen nivelet olleet niin kipeinä ja sormet turvoksissa että olen antanut niiden vähän nyt rauhoittua, Yhdet sukat ja nyt menossa olevat tumput olen vasta saanut aikaiseksi.
Pakkanen saisi kyllä jo hellittää.

Rantapuikko kirjoitti...

Ihania ja lämpöisiä =))

Tilkku & Tilkku kirjoitti...

Komeat, miehekkäät kintaat! Kauniita ovat aikamiespojan sukat ja nuo toisetkin. Ei ne taida lankanöttöset lopua neulomalla, lisääntyvät vaan.

AnniK kirjoitti...

Hauskat kintaat ja varmasti mieleiset kun on ukkokullan toiveiden mukaan tehty. Kauniita ovat myös nämä sukkasi. Kylmää piisaa täällä etelässäkin, kiva kuitenkin kun aurinko paistaa ja illat muuttuvat valoisampaan suuntaan :)

aimarii kirjoitti...

Tollaset kintaat on parhaat rukkasen sisään. Kyllä mies tietää.
Pakkasia piisaa. Minäkin kokeilin ulkoilua ja kuvaamista -37 asteen pakkasessa. Kaikkialla on niin kaunista.
Kyllä sää tästä lämpenee ja sinäkin pääset ulkoilmaa haistelemaan.

Maatuska kirjoitti...

Voi että! Noista tuli niin elävästi mieleen miten tyttösenä kudoin papalleni joululahjaksi kintaslapaset, juuri tuollaiset, mutta kärki taisi olla terävämpi. Ne käärittiin huolellisesti ja ylpeyttä tuntien pakettiin. Siitä on aikaa...

Tuula - Villatuta kirjoitti...

Komiat kintaat ja upeita sukkia.. nyt niitä tarvitaan kun pakkastakin on ollut riitämiin asti:)

Pipo-otus kirjoitti...

Miehekkäät tumput. Ja ihania perussukkia! Ja nuitten nöttösten kans oon pulas miekii mut ehkä mie jotain keksin. ;)

annikki kirjoitti...

kommeita neuleita ja nyt ovatkii tarpeen.meil tääl päi tehhää miehiin rukkasii kinnasneulan kans neulakintaat.ja ne ko vannuut ni on ja lämpöset.no joka paikas on erlaiset neuleet

Kivipellon Saila kirjoitti...

Nuo kintaat on tosi hyvät käytössä, sain sellaiset kummitytöltä ja ne huopui sellaisiksi paksuiksi ja kun alla on ohuet hanskat, ovat kova juttu pakkasta vastaan! Nättejä sukkia olet kutonut!

Väkertäjä kirjoitti...

Mun isälläkin pitää olla tuollaisia kinnasrasoja kintaittten alla. Muistaakseni ne ovat huopuneet omia aikojaan käytössä :)
Jämälangoilla on ovela taipumus lisääntyä, se on nähty...

*VEKKI* kirjoitti...

Niin ihanan lämpösiä juttuja teit. Kyllä tuollaiset on tarpeen näillä pakkasilla.

intsu kirjoitti...

Voi,komeita sukkia olet taas tehnyt. Tosi kivan värisiäkin. Kun mies itse piirtää mallin,niin saa sitten mieluiset lapaset. Joo,totisesti lankojen kulutus on päättymätön tarina! vaikka kuinka tekee,niin ne vaan lisääntyy. Vaikka kuluttaa nöttösiäkin,niin mistä kummasta nekin yhä lisääntyy!

Huopatossunen kirjoitti...

Lanka on kyllä ihan ehtymätön luonnonvara :D

Lämpöisen näköisiä neuleita olet tehnyt.

Vanha rouva kirjoitti...

Jaa rysyiä sää oot ruvennut kutomaan! Minäkin oon kerran jos toisenkin yrittänyt täyttää Vanhan herran lapastoiveita: milloin on liian lyhyet, milloin liiat leveät, milloin suput tai töpöt, joskus väärän väriset. Huovuttanutkin olen niitä lapasia, mutta vähän pästä se tuo ne lapaset takaisin, kun verkonpaula on nirhannut peukalot puhki. Eilen alkoi sama vehtaaminen ja jahkaaminen saapassukkien kanssa. Pitäis olla lämpimät, muttei paksut, sais olla vartta, muttei pitkät...

Unknown kirjoitti...

Edesmennyt anoppini teki aikonaan just tuon näköisiä kintaita kinnasneulalla, se neula oli sellanen paksu ja pitkä.Niistä kintaista tuli silleen tehtynä jotenkin kaksinkertaisen oloiset,ootko sie tietoinen semmosesta kinnasneulasta?En tiedä onko miula se neula vielä tallessa.Kauniit ovat ja varmasti lämpimät sekä kintaat, että sukat,..sie oot ahkerana ollut =) meillä pakkasta ollut jo melkein 3vkoo 25-32 melkein koko ajan nyt alkaa mitta olla täysi ;/

marja-terttu kirjoitti...

Nytonki tarvinnu kunnon kintahia, ku on pakkaanen paukkunu ☺
Nuo syylingit on tosi komiat ja niin mun färiset ☺
Oikeen mukavaa viikolloppua Sulle Kosotäti ♥

piparminttu kirjoitti...

Hienot nuo harmaat sukat! Ja jämälankojen kanssa on täälläkin ihan samanlaisia ongelmia, ei ne lopu koskaan.

Irma kirjoitti...

Hyvät sukat ja kintaat olet kutonut kyllä ne lämmittää näin pakkasella :)

Johanna N / Ihan Oikea Blogi? kirjoitti...

Olipa sulla tarkat ohjeet kintaille =) Mä en ole ennen kuullut, että lapasissa on myös naisten kärkiä. Senköhän takia ukkokulta ei pitänyt mun rakkaudella neulomia tumppuja. Niissä tosin taisi olla peukalo keskellä kämmentäkin =D

Kurja kuulla, että pakkaset ottaa koville ♥ Eiköhän niiden nyt pitäisi jo laihtua. Mukavaa viikonloppua ♥

Tarina kirjoitti...

Jep, tasakärkiset vanttuut istuvat rukkasen sisälle paremmin.
Piankos näpsä kutasee uudet huopuvat rukkasrasat.
Koreita sukkia viluvarpaille.
Mukavaa viikonvaihdetta!

Liisan kotona kirjoitti...

Kyllä isäntä sai kunnon rukkaset :) Olet sinä kyllä ahkera ja noille sukillehan on ollut todella käyttöä näillä pakkasilla. Onneksi jo hellitti nuo kamalat pakkaset. Meilläkin auton käsijarru jäätyi noilla pakkasilla ja minunhan oli pakko ottaa taksi, että ehdin töihin. Mukavaa viikonloppua tv Liisa

Kukkaiselämää kirjoitti...

Upeita sukkia neuloit! Teillä onkin tiukat vaatimukset lapasille... ;D

Unknown kirjoitti...

Kintaat, enpäs ole milloinkaan tehnyt kintaita!! Komioita sukkia ja olen samaa mieltä tuosta jämälanka jutusta. Ei ne lopu ,milloinkaan :)