tiistai 30. huhtikuuta 2013

Yllätyksiä

Mie oon ihan mahottoman ilonen täst ensmäisest yllätyksest, jonka sain eile postist,


Tilkku ja tilkku blogin Arja lähetti miulle noin komian patalapun, onnenapila kukan sipuleit ja kommeitten kesäkukkiin siemenii sekä kortin. Voi kiitos siulle Arja, sie sait miut hyvälle tuulelle.
Sipulit on jo ruukus ja oottelen onnenapilan kasvuu ja kukkimist ja muistan siint sit aina siut.

Sit toine yllätys ei ookkaa ilonen. Mie ja monet muut on neuloneet niitä styomyssyi siint Puro Batikist, ko lanka on kaunist ja mukavaa neuloo.
Onneks mie en laittant omii myssyi etteenpäin sillä kassokaa miten myssylle käi kahen viikon käytös.


Molemmis myssyis on sama määrä silmukoit, alempaa mie oon käyttäny kaksviikkoo päivittäi lenkil ja pihamaal. Myssy veny muodottomaks,joka pyörii pääs ko hyrrä.
Onks kukkaa toine huomant sammaa tään langan kohal, harmittaa nii vietäväst. Mie en ainakaa voi antaa kellekkää myssyy joka vennyy tuolviisii.
Pittää essii uus paremp lanka myssyi varte.

Mut iloitaa myö vapust, kevvään juhlast, lauletaa ne rullaatit , nautitaa simmaa ja munkkei.
Tavataa toukokuus ja pagistaa sillo lissää niist huiviloist ja niije tekemisest.

37 kommenttia:

Huopatossunen kirjoitti...

Onnea ensimmäisestä yllätyksestä :)

Toinen yllätys on harmillinen. Minä olen tehnyt Puro Batikista tabletteja ja tyynynpäällisen ja ne ovat pysyneet ihan hyvinä. Vaatteita en ole kokeillut tehdä, kun kuulin monelta että lanka on kovin hiostavaa.

anne kirjoitti...

Kiva ylläripaketti! Voi jukra, millaista lankaa. Niin harmillista, kun siinä on kauniit värit. Ei siis toimi käyttövaatteissa, jos kerta venyy tuolla tavalla ja hiostaa :(. Mukavaa vappua! :)

Seijasisko kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Seijasisko kirjoitti...

Miten pesit?? Ohjeessahan on 40 ja viiva. Viiva takoitaa varovaista ohjelmaa. Itse pesisin villapesulla korkeintaan 40 asteessa. Pitääpä itsekin testata lankaa.

Maija kirjoitti...

Oho, kyl tossa täytyy olla joku vika tossa lankaerässä. Onko vyötteet tallessa? Jos niistä ilmottais tiedot valmistajalle.

Niin ja hyvvää vappua! <3

kosotäti kirjoitti...

Seijasiskolle. En ole pessyt myssyä ollenkaan, se venyi käytössä, siksi tätä ihmettelenkin.

Emilie kirjoitti...

Onnea pakettiylläristä!
Voi harmi tuota toista, en oo ite tehnytkään pipoja, vaan hanskoja ja sukkia. Taitaa olla yksi kaulaliina tuosta langasta, jos oikein muistan.

Ilona kirjoitti...

Ihanaa vappua ja rullaati, rullaati oikein antaumuksella täältä!
Ilona

Ilona Winebridge kirjoitti...

Ihani juttuja Sinulla taas täällä, tovi meni niitä ihastellessa:)) itse en ole enää kotvaan ollut tyytyväinen Novitan lankojen laatuun, tuosta Purosta on ollut muissakin blogeissa harmistuneita postauksia.

Maahiska kirjoitti...

Vai noin käy myssylle :( Palautetta vaan lankatohtorille siitä!
Mutta hei, täällä ois jokunen (8) kerä purovillaa, kirkkaita värejä siuta varten - onko lähelläsi smartpostia vai laitanko tulemaan tavallisena postina?

MariL kirjoitti...

Onpas sinulla ollut yllätyksiä!

Minä olen Puro Batikia neulonut yhdessä toisen langan kanssa samaan vaatteeseen, eikä se ole mennyt miksikään. Muuten olen ainoastaan virkannut sitä lankaa, ja uskoisin sen kyllä virkatessa pysyvänkin paremmin kuosissaan. Ylipäätään kaikki puuvillaiset tai puuvillalta tuntuvat (Puro Batikhan on keinokuitua) sopivat minusta paremmin virkattuihin käsitöihin, minulla myös puuvilla, bambu yms. venähtävät neulottuina, mutta virkattuina pysyvät hyvin entisenlaisinaan.

elina kirjoitti...

minulla on myös huonoja kokemukaia useista novitan langoista. Ensin veljesten harmaat sukat nyppäänty melko pian ja vastaavat jannesta ei ollenkaan. Nallen olen vaihtanut maijaan,vaikka se vähän kalliinpaa onkin. Viime talvena tein tyttärelle puseron, novita- lehden malli. isohan se oli jo alkuaan xl-koko, mutta nyt se menisi vaikka norsulle. Lankana oli polku ja nalle aloevera.
Ensin se nyppääntyi viikossa ja sitten alkoi venyminen. Kaksi päivää tytär ehti pitää sitä työpaikalla ja sen jälkeen se on ollut vain kotona käytössä. Lankakaupan myyjä sanoi palautetta tulleen muiltakin.
Ihana tuo ylläripaketti.

Seijasisko kirjoitti...

Olen itse huomannut saman että Novitan langan laatu on ajoittain tosi kehnoa ja huonontunut vuosien mittaan. Suositan kuitenkin välillä Novitaa Sytomyssissä, koska se on vähän edullisempaa ja sitä saa helposti ostettua esim. maaseudulla. Mutta jos tuo Puro Batikille käy noin käytössä niin en kyllä todellakaan enää suosittele. Minulla on tuossa Puro Batikia kerä ja aion nyt tehdä siitä ittelle myssyn ja testata sitä! Kirjoitan siitä blogissani miten käy. Kannattaa ilman muuta valittaa myös Novitalle ..laatu ei parane jos ihmiset eivät valita.

Seijasisko kirjoitti...

Niin vielä, että hyvä kun kerroit mulla kokemuksistasi. Hauskaa Wappua!

Lea P kirjoitti...

Olipa kiva ylläri, onnittelut.
Voi harmi tuon pipon kanssa, minullakin tuota lankaa on ja täytyykin heti kokeilla miten pipona käyttäytyy eli neuloa se pipo koekäyttöön ennenkuin lahjapipoja siitä uskaltaa tehdä.

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ Mukavaa Wappua Kosotädille!

mummeli kirjoitti...

Harmista huolimatta: Iloista vappua

Unknown kirjoitti...

Oletpa sinä viime aikoina ollut postipojan suosikki :)
Nättejä myssyjäkin olet taas tehnyt.

Oikein mukavaa vappua ja terkkuja mökiltä, tultiin taas tänne ♥

Anneli 2 kirjoitti...

Olet oikea "OnnenPekka": noin mukavan yllätyksen saanut.

Harmi nuo sinun pipot, oiskohan nyt kysseessä joku virheellinen lankakerä?
Minulla on navettapipoina Batikista tehtyjä pipoja, enkä ole moista havainnut.
Oon tehny ne neulomalla, resori aika korkea (kolmosen puikoilla neulottu) ja kuvio-osa nelosen puikoilla.
Konneella pestä hyrskytän melko usein: käsinpesu 30 astetta ja 900 kierr. linkous.
Tuommonen venähtäminen minulle sattu Novitan Kaste-langasta tehylle pipolle.
Minäkin suosittelen reklamaation tekoa. Ihan senkin takia kun monet ovat tehneet ja tekevät (minullakin kymmnekunta pipoa valmiina) sytomyssyjä tuosta langasta.

Meillä on navetalla sydämen valtaaja: eilisaamuna syntynyt sonnivasikka mussukka.
Komeetta tuli poitsulle nimeksi ja kaikki on mennyt hyvin niin poitsulla kuin emosella. Nyt on taas navettapolku kevyt kulkea (vaikka ei tuo kovin raskas ollut aiemminkaan).

Ilosta Vappua Sinulle ja Molemmille Miehille!!!

Maatuska / Selätön puutarhuri kirjoitti...

Olipa kummallista lankaa tosiaan! Ei kai se noin saisi venyä. Ei kiva!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Mukava tuo ylläripaketti. Mukavaa Vappua Sinulle

Hilkka kirjoitti...

Onnittelut ensimmäisestä ylläristä!
Puro Batikista olen tehnyt iysekin yhden pipon. Kun laitoin sen päähäni, se tuntui niin kivalta, etten malttanut ottaa sitä pois pitkään aikaan koko päivänä. Pitääpä testata vähän pidempään.
Iloista vappua ja hyvää mieltä!

Pilvikirsikka kirjoitti...

Miekii katsoin kaupassa oikein käsissäni tuota puro-lankaa ja kun hokasin et on pelkästään akryylia ja lörppöä sellaista, niin en ostanut. Onneksi! Novitan langoista ei kyllä ole hyvää sanottavaa minulla juuri mistään muusta kuin Nallesta ja 7-veikasta saapassukkalankoina. Muita en osta, ovat jo tunnultaankin niin ihmeellisiä. Yhden lapsen pipon neuloin takavuosina Miamista ja se myös venyi ihan muodottomaksi.
Riemukasta vappua sinulle!

annikki kirjoitti...

onnea ylläristä.olen kuullut tuosta puro Batikista että käytössä venyy kun kuminauha mutta ite en ole tehnyt siitä vielä mitään.
hyvää vappua siulle.

Seijasisko kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Tarina kirjoitti...

Auts kuin myssylle kävi.
Simaisaa Walpuria!

Kirsikka kirjoitti...

Hyvää vappua !

Pirena kirjoitti...

Hauskaa Vappua siulle ja isäntämiehelle kanssa.
Niin nättejä huiveja olet virkkaillut.

Unknown kirjoitti...

Hauskaa vappua ihanalle Kosotädille! Yllätyksiä on aina mukava saada! Kurjasti kävi kutomallesi pipolle, ei oikein hyvä juttu!

Tuula - Villatuta kirjoitti...

Soman ylläripaketin sait:)
Hauskaa Vappua sinulle!

Milli* kirjoitti...

Ha eäuskaa vappua =)

Mukavan paketin olet saanut. Mutta pipolle on käynyt kyllä hassusti =/ Minä olen tehnyt pitkän huivin tuosta langasta. Useamman kerran olen sen koneessa pessyt ja silti on ihan mukavan näköinen edelleen.

Sussi kirjoitti...

Kiva yllätys!

Anonyymi kirjoitti...

Ai kuinka kivan ylläripaketin oot saanukii.
Miul itelläni kukkii jo tuo samanen onnenapila,tummanpunaiset lehdet ja hempeen vaalenpunaiset kukat tekkee se.
Ja ne lähtee kasvuun aika nopsaan,kun multaan pääsevät.

Hatut on nätit,mie ite teen yleensä hatun ym. resorit pienemmillä puikoilla kun muun hattu osan ,sillo ei yleensä veny,lienetkö ite tehny niin...tai sit langassa on joku tekovika.

Oikein mukavaa Vappupäivän jatkoa Sinulle ja miesväelle!!!

-Tuula Iiris-


Paula Kristiina kirjoitti...

Kivan yllärin olet saanut! Voi kun tolleen venyi sun myssy. Sattulanpäälyseni ei kyllä ole venyyneet ja olen tehnyt ne tuosta samasta langasta. Mistähän jotunee.
Mukavaa Vapunpäivää sinulle:))

Seijasisko kirjoitti...

Koska PuroBatikin käyttäjillä on erilaisia kokemuksia ko. langasta. Testaamme myssyjä kuukauden ajan. Lisää asiasta blogissani.:http://seijasisko.blogspot.fi/2013/05/purobatikmyssyt-testiin.html

Hanna kirjoitti...

Tuommoista venymistä tapahtuu useilla langoilla. Kostuminen (esim. hikoilu) aiheuttaa tuota. Ongelmasta pääse eroon pesemällä pipoa säännöllisesti ja huuhtaisemalla pipoa hikoilun jälkeen.

Eihän kukaan pidä hikisiä vaatteitakaan päällä viikkokaupalla. Miksi siis hionneita pipoja ja huiveja kannattaisi pitää?

Kokeile pipolle pesua ja muotoile sen jälkeen alkuperäisen malliseksi.

Seijasisko kirjoitti...

Testasin PuroBatik myssyä isälläni, joka piti Purobatik myssyä kuusiviikkoa joka aamu kävelyretkillään. Kuuden viikon käytön jälkeen myssy oli ihan uuden veroinen. Testikuvat blogissani.