lauantai 14. marraskuuta 2015

Mukavat jalassa


Täs on taas hikkoiltu verta ja hikkee, manattu oikee kunnol ja pitemmän kaavan mukkaan. Oltu epätoivosii ja kiukkusii, sillä miun pit saaha uuvet kengät, ko nilkat alkaat muljahtelemaa ja ne on pakko saaha tiukan varren sissää jotta voin kävellä.

nää on ne uuvet

Ikämihen kans lähettii sit ostoksille mikä jo sinnääsä on harvinaist että hää tullee mukka.
No ensmäises kaupas miulle ehotettii kamalan rummii, painavii ja kolhoi vaelluskenkii, hei halloo ja sillee, mitä mie niil teen ko vaellan postlootalle ja takas.
Seuraaav kenkä ol sit ihana, ja vasempaa jalkaa se niiko sujaht, mut oikiaa ei. Miul ko tuo oikia jalkaterä on vähä isomp ko vasen.
Kolmannes kaupas ol kyl passelit kengät mut hintaa niil ol 169 euroo, en ikimaailmas laita kenkii nui paljo rahhaa.
Neljännes kaupas ol ne samat kengät ja 30 euroo halvemmal, olin niit jo ostamas, ko ikämies kysy jotta mites nää edulliset kotmaisetNo anna tänne mie tiuskasin ja olin jo valmis hylkäämää nuokii, mut tiiättäkö näähää ol ko miulle tehyt, ei puristant eikä painant, vars just oikian korkunen vetoketju sivus ja nyörit joil saap varret tiukattuu.
Eikä hintaakaa olt ko, euroo vaille sata.
Ihana ikämies, hää pelast mei perherauha.
Onhaa nuo sellaset mummokengät mut väliäkö hällä ko miun jalat niist tykkää, enkä mie issekkää oo ennää mikkää teinityttö.

Kotoon sit sain vihdoinkii pääteltyy ikämiehelle (vihriät) ja pojalle  neulomain sukatNyt meil kaikkiin jaloil on hyvä ja mukava olla.

Oikee mukavaa viikonloppuu teil kaikil.

31 kommenttia:

Sesse kirjoitti...

Hienoa, että sait sopivat kengät! Kyllä niistä miehistä aina joskus apua on :)

intsu kirjoitti...

Oikein kivaa viikonloppua sinulle itsellesikin. Minullakin on aina ongelmia kenkien kans. Kas mulla oikeaan jalkaan hyvin suhahtaa,mutta vasempaan ei meinaa saada mitään sopimaan. Nuo näyttäis semmosilta kengiltäkin,kuin minullakin on. Kyllä se vaan minunkin kohdalla on taakse jäänyttä elämää,että voi jotkut hienot korolliset nilkkurit ostaa! Komeita on neulomasi sukat.

Vanha rouva kirjoitti...

Tamperelainen kenkätehdas käy meillä seurojen talolla pari kertaa vuodessa myymässä kenkiä, semmoisia leveälestisiä ja lämpimiä vottosia. Ostaa täräytin kahdet nahkakengät, joissa on kunnon turkisvuori. Matalia lättänöitä, mutta kunnon korkea varsi. Vetoketju sivussa. Ei ne maailman kauneimpa oo, mutta mun jalat huutaa hoosiannaa aina kun kaikki liikavarpaat sun muut turvotukset mahtuu mukkaan eikä tee tiukkaakaan. Joten ymmärrän onnesi määrän!

Leena kirjoitti...

Nuo kengät ovat todella mukavan näköiset, ei mitkään mummokengät, juurikin tuollaiset ostaisin itsellenikin, se miltä ne tuntuu jalassa, on se tärkein! Kauniita ovat sukatkin. Oikein mukavaa viikonloppua Sinulle!

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥tosi kivat kengät! Kenkien pitää olla hyvät jalassa, harmi että usesti ovat vaan aika kalliita, mutta ihan kohtuu hintaan sait!

Suvituulian käsityöpaja kirjoitti...

Kenkien ostaminen on kyllä vihoviimeistä puuhaa. Inhoa yli kaiken. Jos kaupassa sopii ja tuntuu hyvältä, niin eipä ne enää kotona ole. Aina pitää jostain kohtaa kiristää tai muuten rakoa pukata.

Emilie kirjoitti...

Mullakin pitää olla kengät, joihin varpaat mahtuu ja joilla voi kävellä. Eikä saa olla liukkaat. Vähä samannäköset kun sulla. Kenkien ostaminen on vaikeeta. Hienoa kun sulla on apulainenki siihen hommaan :)
Mukavaa viikonloppua! vaikka ei tuo kyllä maailmalla niin mukava olekaan.

Sude kirjoitti...

Hyvät kengät jalassa on tosi tärkee asia. 30 vuoden seisomatyö-kokemuksella voin sanoa, että epämukavat kengät jalassa on tosi vaikea hymyilla ja olla ystävällinen. Ihan hyvän näköisethän nämä sinun uutukaiset ovat ja varmasti helppo pukea jalkaankin, ei tarvi hampaat irvessä kiskoa. =) Takaisin kasvaneiden vaivaisenluiden takia minä löydän parhaat kengät kirppareilta, valmiiksi venytetyt ja pehmitetyt. Parempi rumat kengät ja hymy naama, kuin hienot kengät ja hapan ilme =)

Lea P kirjoitti...

Hienot kengät, onkos niissä oikein hyvät pohjatkin että lumikeleilläkin pysyy pystyssä.

Kruunuvuokko kirjoitti...

Suomalaiset kengät on suunniteltu suomalaiselle jalalle ja pääsääntöisesti ne ovat tästä syystä se ainoa oikea valinta.
Mukavaa viikonloppua.

marja-terttu kirjoitti...

No mum-mielestä nuo Sun kengät on tosi tyylikkähät☺
Tuollaasiahan niillä nuorisollaki on jaloos ☺
On se hyvä jotta Sun miehekki sai jalaat lämpööseksi, jotteivat rupia karehtimahan Sun kenkiä ☺☺
Ihanaa viikolloppua Sulle Kosotäti ~♥~

Tilkku & Tilkku kirjoitti...

Hyvältä näyttää uudet kengät ja parastahan on se, että jalat tykkää niistä.Komeat on molemmat sukatkin.

Pellavasydämen Mervi kirjoitti...

Kyllä raihnaisessa ruumiissa on tärkeää, että kengät on hyvät. Nuo näyttää kyllä oikein tukevilta. Onneksi saat vetoketjun vedettyä ja nauhoja tiukennettua. Itsekin toivoisin saavani. Jos kengän saa vain sujautettua jalkaan, se ei tod.näk. myöskään tue.

Kankuritar kirjoitti...

Heippa vaan. Hyvä kun löysit hyvät kengät ja perherauha säilyy. Kyllä se niin on, että suomalaiset kengät on tehty meille suomalaisille, ongelmajalkojen omistajana olen asian kantapään kautta oppinut.

Kankuritar kirjoitti...

Niin ja jäi poius tuosta aikaisemmasta viestistä, että kylläpäs sinun miesväki saa ihanat sukat.

aimarii kirjoitti...

Löysit kadehtittavan hyvän näköiset talvikengät. Minun pitäisi myös hankkia kunnon kengät pakkasiin, mutta hankaloittaa, kun lähihalmeillakaan ei ole kenkäkauppoja.

Rantapuikko kirjoitti...

Mukavaa että löytyi hyvät kengät. Mukavan näköisetkin nuo ovat. Minäkin aina tuskailen kenkien ostossa, isojalkainen kun olen...

Marle kirjoitti...

Meillä kun on vain nuo yhdet jalat tässä elämässä, niin kyllä niiden pitää saada kunnolliset ja sopivat kengät. Hyvä, että löytyi ja vielä kotimaiset! Turvallisia postilaatikkoreissuja!

Kivipellon Saila kirjoitti...

Kaikessa muussa voi säästää mutta ei kengissä, tukalaa on tassutella hankalilla ja puristavilla kengillä ja jalat on niin tärkeät että niitä pitää helliä ja olla kunnon kengät, mutta niiden löytyminen on aina tuskaa! Vaelluskengät on aika painavia ja kankeita, sopivia omaan tarkoitukseensa mutta ei kaikkialle. Sievät kengät kyllä sait ja tukevan oloiset!

Virpi kirjoitti...

Hyvä että löyty jalalle sopivat kengät. Itsekin olen huomannut, että monesti kotimaiset passaa mun leveälle jalalle parhaiten :)

ellu kirjoitti...

Hyvät kengät olet löytänyt niin malliltaan kuin hinnaltaankin!
Itsellä ongelmana kenkäostoksilla on, että jalkaan sopivia kenkiä on harvassa. Koko 41-42 on naisten malleissa vähissä.

Mukavaa marraskuun jatkoa!

Selma kirjoitti...

Sama ongelma on meikäläisenkin kenkäostoksilla, mutta melekein samanlaiset kuin ostamasi, ovat olleet jalassani jo ainakin kolme vuotta ja tyykkään :-)

Tuula - Villatuta kirjoitti...

Komiat kengät.. mukava noilla on tepastella ulkona:)

Unknown kirjoitti...

Ihan kivan näköiset kengät olet löytänyt ja mikä parasta on sekä vetoketju että nauhat.Sukat on ihanan lämpimän näköiset.Sie oot kyllä tosi ahkera aina valmistuu jotain.

Tarina kirjoitti...

Ikämies bongasi hyvät kengät. Kotimainen kenkä on lestiltään just' passeli suomalaiseen jalkaan.
Kunnon nahkakenkä kestää vuosia, kun näkee hitusen vaivaa ja hoitaa/huoltaa niitä.
Kepeitä askelia ja lämpimiä varpaita!

Sussi kirjoitti...

hienoa, että löytyi istuvat kengät!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se on pääasia, että on jalkaan mukavat; eikä nuo ole ollenkkaan hassummat, ihanmukavan näköiset, ja muodin mukaiset. Marjatta.

Väkertäjä kirjoitti...

No ei ole mummokengät - ihan on tyylikkäät ja sopii moneen menoon. Kyllä ikämies on nyt sukkansa ansainnut, hyvin havaatti oikeassa paikassa oikeaan aikaan ;)

Ilona Winebridge kirjoitti...

hyvä löytö! arvaappa kuinka mul kävi isännän sukkien kans? kuukauden päivät kyseli koska ehtisin hänelle sukat kutomaan. no kun en ehtinyt poikkesin kirppikselle, ostin kahdet miestensukat ihan kelpo langasta tehtynä ja totisesti ei tarvinut maksaa paljoa.

Johanna N / Ihan Oikea Blogi? kirjoitti...

Sievät kengät ostit =) Kenkien ostaminen on vaikeaa! Toissa talvena ostin kalliit karvavuorelliset nahkakengät ja kun ekat paukkupakkaset tuli, mun varpaat meinasi jäätyä, kun niissä oli niin ohuet pohjat. Tuolla kaapissa ne seisoo, kun pakkasella ne on kylmät ja vesikelillä ne menee pilalle. Parhaat kengät on edelleen 20 vuotta sitten saadut ratsastuskengät. Onhan ne jo nähneet parhaat päivänsä, mutta eiköhän niillä nyt pari kauppareissua vielä heitetä =)

Maatuska / Selätön puutarhuri kirjoitti...

Kenkein ostaminen on yhtä tuskaa, minulle myös. Vetkutan ja siirrän ostamaan lähtemistä viimeseen pisteeseen. Mulla ei saa olla korkoa ja ne pitää saadaan jalkaan korkeintaan kenkälusikkaa apuna käyttäen. Itse en pysty yhtään vetämään, kun ei voi kumartua. Matalat täytyy olla, viime talvena ostin kuomat, pakko olla lämpimät ku joutuu olla työpäivinä ulkona välillä.