torstai 28. helmikuuta 2013

Muutama myssy

Aurinko paistaa nii mahottoman komiast, ihan niiko sekkii iloitsis, ko mie selvisin hammaslääkärist.
Kauhiaa se ol, maata nyt tunti selällää, avonainen suu täynnä kaikenlaisii konneit ja vipui, ja pit kuunnella ko lääkär ja apulainen haastel kui on nii ihanaa ko aurinko paistaa. Miult ol ihanuus kaukan. Välil hyö käskiit miun rentoutuu, mut mite siin rentoutuu. No käyty on ja kestetty, viel pittää kerran ainakii männä ja sillo otetaa yks juurihoijettu hammas pois. Mut surraa sitä sit ko on sen  aika.

Mut sit mukavampii juttuloihi , niiko myssyihi


Täs taas tää miun oma ahriikankukka malli, lanka on ihan uus tuttavuusNovitalta, nimeltä pirtelö.
Pirtiäs pirtelös,  on 60% bambu-viskoosii ja 40% polyamidii. Oikei ol pehmiän tuntust ja luulen jot soppii hyväst näihi myssylöihi.
Toisenkii tein samast langast ,mut nyt neulomal


neulominenkii ol mukavan tuntuist. Tää myssy on hiukan pienemp ko toiset.


Ja viel kaks punasest puro patikist tehtyy perusmyssyy. Mahottoman komiat sävyt täskii langas.
Muutaman myssyn viel meinaan tehä ja vien sit pääsiäiseks ne sairaalaa.

Koira tuos vieres kasselee vuoroin minnuu ja vuoroi ulos ikkunast, taitaa vihjailla jotta pihalle pitäs päästä, männää ko keritää.
Kiitoksii teil taas ihanist kommenteist, ja RVA K, mukavaa ko siekii oot lukijois. Kuule helpost tään murteen oppii, jos siul kerran on juuret karjalas, essi se vanha kotmainen elokuva ANU ja MIKKO mis  muistaaksee Sakari Jurkka on pääosas, siin elokuvas ko hyö haastaat ihan oikial viisii tät mei murretta. Ko sie saat murteen nuotist kii, ni kyl se sielt alkaa tulla ja tietyst on tää Rokan Antti, pienviljelijä kannakselt, häneltkii tulloo murre just niiko se pittää.
Välist oikei harmittaa ko jotkut näyttelijät yrittäät haastaa, mut ko hyö vientäät ja kientäät ja meil ei viennetä, hyö koittaat haastaa karjalaa savolaisittai:))

Tavataa ens kuus ja ollaa onnellissii.

24 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ennen podin järkyttävää hammaslääkäri pelkoa,ihan totta,juoksin pois kun kutsuttiin sisään.Hampaat jäi hoitamati.
Sitten yks kaks pelko läks,ilmeisesti suuri merkitys oli "kunnon" hammaslääkärillä,enää en pelkää,päinvastoin ,istuisin siellä vaikka joka päivä! Mut tää nyt ei lohduta sinua vaikka toivoisin niin <3 Iso halaus <3 Ihania nuo pipat!!

Sude kirjoitti...

Onnittelut selviytymisestä ;D
Kyllä minäkin ymmärrän joka sanan karjalanmurteesta, kun isovanhemmat on sieltä, mutta oma kieli ei kyllä enää käänny siihen millään.

anne kirjoitti...

Mie oon Rokka ja hää on Sus! Kivat pipsat! Sulla alkaa olla pipoja vaikka minkälaisii :) Miekin tykkään pipoista, oisin pipossa kesät ja talvet, mutta aina ei voi pitää. Yöpipokin mulla on ollut, kun oon kippee. Mullakin on hammaslääkäripelko, mutta onneks mulla on vakituinen lääkäri, joka tietää miten minua kohdellaan. Vuosia sitten kiskottiin yksi hammas takaa pois, pakosta, kun aiheutti niin paljon kipua, tulehdusta ja kaikkea ikävää. Pari päivää itkin hampaani perään. Ihanaa päivää!

annikki kirjoitti...

komiat on pipot ihan kevään värit.mie kanssa kävin hammaslääkärissä kun hammas lohkesi.kyllä muistu kouluaika mieleen ,kun oli sellanen hammaslääkäri jota kaikki pelättiin.
kevättä se on ilmassa kun lumetkin tuli katolta ja olis pitänyt lapioida mutta,ei sairaus vielä antanutkaan heiluttaa lapiota.
aurinkoista päivän jatkoa siulle kosotäti.

MummonPajukori kirjoitti...

Hammaslääkärin tuoli on minustakin hyvin epämukava paikka:/
Somia myssyjä olet tikutellut ja ovat niin pehmoisen näköisiä!

kosotäti kirjoitti...

Totta lääkärin persoonalla ja taidoilla käsitellä potilaita on suuri merkitys.

Anneli kirjoitti...

Huh... hyvä että edes se yksi hammaslääkärin keikka on takana !!!
Kivoja mysyyjä olet taas tehnyt.

Minä sain just siivottua ja selkää koskee, kun olen raatanut.
Laitoin mieheni pilkille mattojen rapsimisen jälkeen, on paljon mukavampi yksin siivota. Kuin että joku olkapään takana koko ajan kysyy.... voiko matot jo tuoda sisään :)
Mukavaa aurinkoista loppuviikkoa sinne "naapuriin" :)

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Todella kauniita ja hyvän värisiä pipoja. Varsinkin nuo alimmaisen kuvan pipot ovat hienoja ja niin ihanan keväiset ja pirteät.
Olen siitä vähän outo persoona, etten ole koskaan pelännyt suuremmin hammaslääkäriin menoa. Johtuneeko siitä, että hoidot ovat olleet aina suht' kivuttomia.

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ täällä on tänään pilvistä, kivaa että siellä sinulla aurinkoa♥

Purppura Perhonen kirjoitti...

Hui, se onkin aina yhenlainen saavutus, kun hammaslääkäristä selviää :) Ihania myssyjä olet tehnyt, ja kiva kun ne menee "hyvään tarkoitukseen"!

ArjaRoosa kirjoitti...

Kivoja pipoja olet tehnyt ja tuo pirtelö lanka on uusi tuttavuus minulle. Ehkä neulottuna se tulee paremmin esille.:)

Anonyymi kirjoitti...

No mutta hyvä ,että siu hammaslääkäri on toistaseks ohi ei oo ku seuraavan kerra sit ;)
Täälä meilä päi oli aikonaa hammaslääkäri Takala ja myö keksittii laulu:Tiedän paikan kamalan hammaslääkäri Takalan se hampaat kiskoo ja roskii viskoo...en muista mite se sit jatku.
Kauniit ,ilosen väriset pipot oot taas tekassu ihanan keväiset.
Täälä paisto aurinko koko päivän ja lämmintäkii ol +3.5 ja nyt sit sataa jo räntää.

Mukavaa illanjatkoo!!!

-Tuula Iiris-

Saga kirjoitti...

On niin keväisiä myssyjä. Mitenkähän se minulta rupeis lutviutuu, tuo murteen harjottelu, kun on sekasin juuristossa savoalaisuus ja karjalaisuus,,,,, ;O)

Stiina kirjoitti...

Kun äiti on hämäläinen ja isä karjalainen, nii oon huomannu, että kun pittää tutustua uusiin ihmisiin, puhun isän murretta, kun pitää olla kovin tomera, löytyy äidin murteen sanoja. Ja kun on asunu savossa, pohjanmaalla ja keski-suomessa, niin kieli on aika sekametelisoppaa. Mut isän murteen kuuleminen...lukeminen ilahduttaa ; )

ArmiL kirjoitti...

Tosiaan tuosta murteesta sen verran, kun olen Juuasta kotoisin (Juuka) eli Joensuun kuppeesta, sitten kun muutin -87 Iisalmeen, täällä vallitsee se savolaisuus, olen kuullut kotiväeltä että puhun vähän sekasin karjalaa ja savoa, mutta se oma murre loistaa takaa.... Sisko asui pitkään Lapissa ja hänelle on tarttunut tämä "miu" joka hymyilyttää minua tosi mukavasti....
Oletpas ahkeroinut pipoja, noita puro batikin lankoja ihastelin kaupassa minäkii...

intsu kirjoitti...

Siellähä kauniita myssyjä valmistuu vauhdilla. Minun vauhti on ollut vähän hiljaista tään viikon kun tulin niin kovaan flunssaan ja piti lääkäriskin käydä.

Sussi kirjoitti...

ihanat myssyt!

Minä olen siirtänyt hammaslääkärin ajan varaamista tässä jo usemman viikon. Ei millään menisi.

Huopatossunen kirjoitti...

Onpa kauniita myssyjä ja paljon :) Taidankin ottaa puuvillalankoja ja virkkuukoukun mukaan ensi viikon työmatkalle. Tulee käytettyä lentokoneissa ja kentillä istuskeluun menevä aika hyödyksi.

katjainkeri kirjoitti...

Mulla on tuollanen lankaihanuus menny vallan ohi, pitääkin kaupassa pidellä silmät paremmin auki :)

Kiva, että sait käytyä hampilassa! Kyllä se oloa kuitenkin helpottaa kun saa kaluston kuntoon.

Kaisa kirjoitti...

On harvinaasta jos näyttelijä puhuu murretta oikeen! Kun Talavisota tuli ensi-iltahan, en tiänny kuinka päin olisin elokuvis ollu, kun ne näyttelijät muka kauhavalaasina pu-huu-niin-hi-ta-has-ti-ja-paa-tok-sel-la ja varmuuren vuaksi lisääli viälä voOkaaliIaA joOkaA väÄliIhiIn... :)

My life kirjoitti...

Kauniit myssyt teit, taas kerran! Hampilastakin selvisit...Mukavaa viikonloppua!

elina kirjoitti...

Nuo myssyt on kauniita. Minulle on vielä ihan outo tuo lanka, pitänee käydä lankakaupassa katsomassa. Huom. katsomassa, olen luvannut olla ostamatta, ennenkuin vanhat on tehty.
Minun isän juuret on keskipohjanmaalla, vaikka hän asui nuoruutensa savossa, äiti on hämeessä syhtynyt, mutta suvultaan karjalainen. Itse asuin lapsuudessa Haminassa ja mummo puhui karjalan murretta. Olen huomannut karjalan murteen tarttuvan heti, jos joku sitä puhuu. Sen murteen haluaisin säilyttää, mutta nyt ei ole enää mummoa ja täälläpäin puhutaan mahtavasti pohjalaisittain tai sitten mongerretaan jotain jota he sanovat ruotsiksi.

Virpi kirjoitti...

Sieviä keväisiä myssyjä, tuota Puro Batikia täytyy kyllä kokeilla :)

Anneli kirjoitti...

Voi jukra.... kyllä minä silti mielelläni jäisin eläkkeelle. Vaikke lomaa enää olisikaan :)