tiistai 1. huhtikuuta 2014

Keväinen kranssi

Huhtikuus ollaa, ja just äske sato lunta, ja tää ei oo mikkää aprillipila, lunta tul taivaan täyvelt, mut onneks ei kauvaa.
Kukkasilla jatketaa, tein uuven kranssin virkatuist narsisseist.


Ohjeen nuijen kukkiin virkkaamissee löysin ,täältä, vaik tuo näyttää aluks hankalalt ni oikiastaa se on ihan helppoo.
Idean kranssii sain taas, täältä. Kiitoksii vaa mukavast ideast.


Pajunkissoikii laitoin koristukseks, ja niis olkii hommaa ko liimailin nuita kissoi lissää oksii, jotta näyttäs paremmalta, no tarinaha on vanha tuttu, täti ja kuumaliima  ja siithää tullee  =###%%&&!!==??%%& muutama perinne loitsu Karjalast. Millohaa mie opin jotta kuumaliima on kuumaa, autsh.


Nyt mie halluun rohkasta teit kaikkii virkkaamaa, usotte ko sanon jotta muutama vuos sitte mie en osant virkata ko patalapun ja senkii huonost, mut mie oon vaa harjotelt ja purkant ja harjotelt, aluks kannattaa harjotella paksummal koukul ja langal ja sit ko alkaa sujumaa ni vähäkerrassaa siirtyy ohuempaa lankaa ja koukkuu. Monel miun ikäsel on kyllä muistis ko koulus virkattii lakananpitsii, ohuest langast ja lopuks se pitsi ol muuttunut hikkoillevis käsis mustaks ja tosi reikäseks. Miulkii äit purkas sen pitsin ja sano jotta tuollast ei sit kouluu viiä, no nii hää tek miun neulomille sukillekkii, ja tek sit isse paremmat. Äit sai sit kästöist kaheksikon, mie oisin varmast saant ilma hänen appuu viitosen.
Älkää lannistuko jos se ensmäinen kukka ei onnistukkaa, ei miulkaa onnistunt mut kyl se siitä alkaa sujumaa.


Sit viel yks jämälanka henkar, siinkii on tuollasii pienii kukkasii.

Tännää on tulos metka päivä, mie lähen ensmäistä kertaa neulekahvilaa tuonne paikallissee Prisman kahvioo, ne mukavt tytöt sielt Kangas Keitaast alkaat sitä pitämää, mut siint haastelen sit seuraaval kerral.
Nyt vaa virkkaamaa ja nauttimaa oman käen saavutuksist.

31 kommenttia:

margsan kirjoitti...

Ihanan keväinen kranssi!!! Kuumaliiman kanssa saa kyllä olla varovainen.......

Tanni Kotipellolla.. kirjoitti...

Mä niin tykkään lukea näitä sun juttujas kun kirjotat tuolla murteella<3
Ja iso kiitos näistä virkkuu ohjeista ja kannustuksesta opetteluun - olenkin saanut paljon ideoita sekä jo toteutukseenkin asti!
Tuota narsissia on kyllä kokeiltava. Virkkasin muuten pupusen sun ohjeella ja kun kysyin Isännältä mitä se esittää niin tokaisi "merihevonen.." =)

Emilie kirjoitti...

Nuo narsissit kyllä sopii hyvin kranssiin ja onhan niitä tietysti kokeiltava, jottei unohu.:)
Hauskoja nuo kouluaikojen muistelut, me ei kai saatu viijä kotiin tehtäväksi, en muista ainakaan. Vaan piti koulussa väkertää. Sen muistan että langat oli aina sen tuhannessa sotkussa, eikä kerällä.

kolibrin-kiemurat kirjoitti...

Somat narsissit olet virkannut on niin pääsiäistä.

elina kirjoitti...

Ihania. Tuo henkari on hieno, voi kun osais virkata:)

Apris kirjoitti...

Kyl ol täälläkin taivas niin tumma, mutta mitään ei ole ainakaan vielä tullut alas. Joku sano, et oli ukkostakin luvannu.
Ihana kranssi ja pakkohan se on tällaisen poropeukalonkin ainakin kurkata tuo ohje. Sais nyt edes ekan styroxin reinkulan ympärille neulotun tehtyä. Puikot on jo hommattu, vielä kun löytys keltaista pörrölankaa, niin sais pääsiäiseksi.

Tuomontuvan Anni kirjoitti...

Hei sie kosotäti! Söpöinen kukka kranssi, niin nätit narsissit oot virkannu ja pajukissoineen! Mie en saa mittää aikaseks, tuo riivatun olkapää ryppyilee. Koitan silti vähän jottain väkertää.
Iloist aprillipäivää, elä sit lankee huijaukseen....

riikuska kirjoitti...

Joku neulekahvila olisi ihana! Kerro sitten, millaista siellä oli. Kuppi kuumaa kahvia tai teetä, mukavaa seuraa ja neule. Saahan sitä haaveilla. :)

Sinikka kirjoitti...

Upea kranssi, ihan alakas sormet syhymään. Ny tarttee tilata jostaki lisäaikaa.
Kaheksun sain miekin lapasten tekeleistä kun äiti purkasi kehuen ettei noi reikäsiä lapasia voi tehä, eihän niil edes tarkene. Enkä mie höntti edes huomannut että muutama silmukka oli pirahtanut laattialle. Opettaja sit vielä mokoma torui kun en itse ollut tehnyt. No leppyi hän siit ku vein nimppariksi kortin ja pienen muiston. Ossaa ne kakaratkin :D

intsu kirjoitti...

Oi,miten suloinen narsissikranssi! Joo ,virkkaaminen on helppoa,kun sitä jopa minäkin vähän osaan:) Hieno toi henkarikin. Nyt innolla odotan kuulumisia millainen neulekahvila siellpäin oli.

Tilkku & Tilkku kirjoitti...

Narsissit näyttävät ihan oikeilta kukilta ja kranssi kokonaisuudessaan on on kauniin keväinen.Toivottavasti sormet ei palaneet niin pahoin, että vaikeuttaa virkkaamista.

Neuleiden pauloissa kirjoitti...

Oli mukava tutustua, ja nähdään aina kun töiltäni pääsen :)

Kaikkia ihania juttuja oot kyl tehnyt.

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ oi,miten ihania!

Sohvaneulomo kirjoitti...

Ihania ja pirteitä narsisseja!

pappilanmummo kirjoitti...

Onpahan jo pääsiäisen näköistä!
Täälläkin leijaili lumihiutaleita...

Vanha rouva kirjoitti...

Puhisen taas kateuksissani!

haaveileva polku kirjoitti...

Aivan ihana kranssi. Kiitos kukan ohjeesta. Mukavia kevätpäiviä :)

Tuula - Villatuta kirjoitti...

Oi että on kaunis kranssi ja niin keväinen:)
Vaatehenkari on myös niin soma♥

Tuija kirjoitti...

Ompa ihana kranssi! Mä opettelin viime syksynä virkkaamaan. Paljon on vielä opittavaa, mutta pikkuhiljaa. Kutomisesta vielä kun innostuisin :)

Sude kirjoitti...

Tosi kaunis kranssi, ehtisköhän tässä vielä itse tuommoisen tekemään.
Vai sillä lailla opettajaa huijattiin, hyihyi :) Minulta se ei onnistunut, kun oma äitipuoli oli kässäopena. Kaikki oli tehtävä niin viimesen päälle huolellisesti ja silti sain huonoja numeroita ettei vaan luultas opettajan omaansa lellivän. Tasan ei käy onnen lahjat, mutta ehkä minä kuitenkin olin se onnekkaampi, kun oli PAKKO oppia.=D

Virpi kirjoitti...

No, nytpä on niin ihanan keväinen oranssi :)

Virpi kirjoitti...

... Siis kranssi :)

Helkky kirjoitti...

Onpa kauniita narsisseja! Kiva pääsiäis-henkinen kranssi niistä tulikin! Kaunis! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana kranssi ja upeat narsissit
kerrassaan taidokaasti tehty.
Laittamallasi narsissi ohjeela tein jo yhden malliksi.
Itelläni on yks ohje mutta vähän erilainen ja vaikeampi kun tämä =)
Kiva tuo neulekahvila juttu kerrohan sit miten siel meni ja mitä teitte ;)
Mukavaa viikonjatkoa!

*Tuula Iiris*

Lisbet kirjoitti...

Voi miten pääsiin näköne kranssi kyl sie ossat lämpimii päivii.

Huopatossunen kirjoitti...

Eilinen lumisade yllätti täälläkin. Olin koulutuksessa kun luennoitsija katsoi ulos ikkunasta, keskeytti puheensa ja totesi hämmästyneenä: "Katsokaa, sataa lunta!" Sen jälkeen hän palasi sujuvasti hallinnonuudistukseen :D

Mukavaa neulekahvilaa!

Sussi kirjoitti...

Että on ihana kranssi!

vai kuumaliimasta perinneloitsut, D! Niin käy minullekin:)

Jaana Kristiina kirjoitti...

Kuumaliiman kanssa tuhertelu on kyllä melkosta hommaa.Yritänkin olla käyttämättä sitä;)
Mutta hienon kranssin sait tehtyä.Sulla onkin siinä monen monta pirtsakkaa kukkaa lehtinensä.Yhteistyöllähän tuo kranssi syntyi.Minä väänsin kranssin ja sinä virkkaist kukat.Kiitos itsellesi!
Juu,virkkauksen osaa kuka vaan,jos tahtoa löytyy. Mukavaa viikon jatkoa=) P.S Huomenna kipaisen postiin viemään paketin.

marja-terttu kirjoitti...

Kaunis pääsiäskranssi☺
Ja tuo ######.... loitsujuttu
on ihan tuttu♥

Maahiska kirjoitti...

Voi jukra, teekkö miulle tuollaisen kukkakaranssin joskus? En taaskaan saa aikaiseksi kranssin kranssia pääsiäiseksi jos tätä tahtia jatkuu. Pajua keräsin vähän pimpuloineen pampuloineen mutta tuonne ne jäivät maljakkoon ja ovenpieleen... työt odottaa muualla nääs. Ihanat on sinun käsityöt!

Maija kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta! Jos sää et oo osannu tehrä ko patalapun tosa joskus, ni ehkä mää sen sit kans opin! Voi tulla opetellesa pari "perinneloitsua Karjalasta", mut nyt otan tästä opetteluprojektin.