perjantai 6. kesäkuuta 2014

Papusoppaa

Tul viikolla keitettyy oikee kunnon paallinen papusoppaa, no nyt joku miettii jota onks täti alkant pitämää ruokabloggii, no en oo ,koha revonpapusii keittelin värjäyksee.
Tulos olkii aika erikoinen

revonpavun kukkia korissa

paast nous haalian keltaist ja rauta lissääyksen jälest haalian vihriää. Ei nuis mittää vikkaa oo, mut ko aikasemmin sama kasvi ja samat puretteet antoitkii kirkkaampii sävylöit.

kuva kesältä 2013

Tää täs värjäykses onkii metkaa ko koskaa ei tulos oo just samanlaine ko aikasemmin.
Siks kannaataakii värjätä isompii satsiloit kerrallaa jos tarvitsee just prikullee sammaa sävvyy.

Sit mie tarvii nyt teilt toisilt värjäreilt ja muiltakii appuu, ko miult on kysytty jotta möisinkö mie noit värjäämiäin lankoi. No en oo luvant, ko en ossaa hinnotella. Sanokaa työ mitä vois ottaa tuost tavallisest 7-veljeksest, yhes vyyhis on n. 75rammaa.
Täst ei tuu miulle mittää pisnest, enkä ala kenenkää leipää syömää, mut jos tää lankoin hinkuuja viel kysäsee ni tiiän mil hinnal hälle myyn.
Mieluiminhaa mie teen vaihtokauppaa, tai annan lahjaks.

Oikei mukavaa viikonloppuu ja helluntait teil kaikil.
Kiitoksii teil täst viikost ja kaikist komenteist, tavataa taas

32 kommenttia:

elina kirjoitti...

Meillä on iltatori, jossa on kirpparikauppiaita ja muita myyjiä aina kesäisin keskiviikkoiltana. Siellä oli yksi myyjä, jolla oli ihania kasvivärjättyjä lankoja. Hän otti Kauhavan kangasaitan värjäyslangasta 15e sadalta grammalta ja suoramyynnissä Lohtajalla on kotilampaasta kehrättettyä ja itse värjättyä 17e sadangramman vyyhti. Arvokasta lankaa, mutta käsin tehdylle pitää laittaa hinta. Minulla on vähän sitä vikaa, etten osaa hinnoitelkla töitäni, jos joku haluaa ostaa. Maalaukset ja keramiikka on onneksi sellaista, että esimerkkejä saa justiinsa tuolta iltatorilta. Lankoja on harvemmalla myynnissä, joten ei oikein ole hintamallejakaan.

ArmiL kirjoitti...

150 g 7-veikkaa 10-15 €, riippuen vähän millä värjännyt.... olen hyvin vähä myynnyt, mutta itse mielessä olen ajatellut tällaista jos joku kysyisi.
Kauniita sävyjä, se on aina arvoitus mitä sieltä padasta tulee, niin moni asia vaikuttaa siihe. Minä sitä vielä värjään lisää sillä liemellä mikä kattilassa on, vähä lissäilen nestettä ettei ihan kuivu pohjaan ja perkeet siellä mukana.

Kukkaiselämää kirjoitti...

Enpä tiedä noista hinnoista, kun en osaa värjätäkään ;O) Kaunis väri tuli!

Sussi kirjoitti...

En tiedä minäkään hinnoista, kun en osaa värjätä enkä neuloa, mutta upean värisiä ovat. Revonpapu on minulle muutenkin uusi tuttavuus.

Tuula - Villatuta kirjoitti...

Minäkään en hinnoista tiiä mitään, sen vaan totean, että kerrassaan huikean kauniin värisiä ovat:)

Jaana Kristiina kirjoitti...

Enpä osaa minäkään hinnoitella.Ison työn kuitenkin olet tehnyt,kun itse värjäät lankoja.Se visiin vois vähän hintaakin nostaa.Mutta sovittavahan se on ostajan kanssa.
Kauniita nuo langat joka tapauksessa ovat siellä roikkumassa narulla ja kerällä.Värjäyslopputulos on näköjään aina yllätyksellinen=)Saapi pohtia,jotta minkähänhän väristä nyt tulee=) Toivottelen hyvää viikonloppua sinulle=)

mummeli kirjoitti...

Kyllä noista tulee kaunista neuletta.

Tanni Kotipellolla.. kirjoitti...

Tuo on kyllä ihana taito, itse en osaa moista ja mullakaan mitään tietoa ole.. Kauniit sävyt tuli, tuohan on aikasta hauskaa kun ikuna ei tiedä mitä saa sopasta=)

Sohvaneulomo kirjoitti...

Kivoja sävyjä sait aikaiseksi! Minä en ole ikinä värjännyt, joten on niin ihana lukea näitä väripostauksia. Yllätysten pata sinulla!

Jot et tykkää myydä, niin pyydä nyt ainakin lankojen hinta ja toinen mokoma päälle työkuluja. Saathan siitä ainakin omasi pois ja vähän lisää lankarahaa. Myy ainakin ne sävyt, joihin et ole itse tyytyväinen. Jollekin toiselle ne voisivat olla juuri lempivärejä.

Carita kirjoitti...

Tuo hinnoittelu onki yx vaikeimpia juttuja kässyilyissä. Jotkut kun kuvittelee ,että käsitöitä koko ajan tekevä voikin sitten neuloa vaikka peiton jos langat ostaa. .miusta sopiva hinta ois 150 g kerälle se 17 euroa. .kato zeldan dippilaarilla mitä mikin maksaa. Sieltä saat vähän osviittaa. .

Maija kirjoitti...

Mua harmittaa, kun koulussa ei opetettu kunnolla laskemaan hintaa tyälleen. Kouluaikana piti laskee kympin tunti ajasta ja muut kulut päälle. Mut hittaasti ko teki, ni hintaa tuli satasia piänelle hoppeekorulle. Vaikeeta se on se hinnottelu. Ja jos myy liian halvalla, ni se on taas toisilta pois, niin ko sanoitki.

Peppi kirjoitti...

Vau taas. Kauniita sävyjä nousee siun padastasi :D

Vanha rouva kirjoitti...

Ei ole mullkaan pisnesälyä, ei. Ei kyllä sen koommmin värjäysälyäkään. Sen sijaa revonpavun tunne ja oon istuttanut sitä saunantakusen täyteen, jotta se pikkuhiljaa valtaisi koko tienposken.

Daisy kirjoitti...

Kauniita sävyjä on taas syntynyt. Hyvää alkukesää värjärille.

Virpi kirjoitti...

Nättejä luonnon värisävyjä tälläkin kertaa. Yleensähän se on niin, että käsintehdyille töille elikä värjäyksille ei "osaa" laittaa tarpeeksi hintaa, jää oman työn arvostus liian vähälle. Mutta enpä osaa kyllä hintaa sanoa noille värjäyksille :)

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ IHANIA ja kauniita sävyjä! Mestari sinä!

Nina kirjoitti...

Onpa uusissa langoissasi kauniit värit. Jotenkin niistä tulee mieleen meditoiminen....

Kiki kirjoitti...

Revonpapu olikin ihan uusi tuttavuus :) Sellaistahan täytyy jostain saada pihaan kasvamaan kun meidän sukunimi on Repo. Sopisi niin hyvin, olisi omat pavut :D Todella upean värisiä lankoja niistä tuli!

annikki kirjoitti...

ihanan värisiä lankoja nuo siun värjäämät onkin.mie kyllä pyytäsin 15-17 euroa 100g kun on vielä käsityönä värjättyä.hyvää illan jatkoa

Lea P kirjoitti...

Ihanat on langat. Jännästi tulee eri vuosina erilaiset värit.

Nimetön kirjoitti...

Nätit sävyt oot saanut lankoihin.
Hinnoista en tiiä,kun en oo milloinkaan värjäilly,mutta uskon olevan hintavia.Onhan värjäys käsitehty huolella.
Arvosta sitä työtä jos joku itte värjää siinä on hommaa
,että elä ihan "ilmasin" anna ;)

Mukavaa aurinkoista viikonloppua!

*Tuula Iiris*

marja-terttu kirjoitti...

Enpä minäkään hintaa osaa sanoa, kun en osaa värjätäkkään.
Kauniita lankoja olet kyllä värjännyt.
Mukavaa viikonloppa Sinulle ☺

Smirgeline kirjoitti...

Värjäyspaja on täydessä työn touhussa näköjään. Aivan upeita värejä on tullut.
Olipas hieno idea tehdä tuo "kukkakeppi".

Kruunuvuokko kirjoitti...

Taas niin ihanan väriset langat sait aikaiseksi. ♥♥♥

margsan kirjoitti...

Juurikin jännää tuo, että eri vuosina saat samasta kasvista kylläkin samaa väriä, mutta eri asteisena sävynä....
Lankojen/töiden hinnoittelu onkin tosi vaikeaa, siksi itsekkin mieluummin lahjoitan tai korkeintaan pyydän ns "kulukorvauksen".
Värjäillään!!!

Kuppikissa kirjoitti...

ai että on ihanan väriset langat <3

Huopatossunen kirjoitti...

Kauniita, hempeitä sävyjä.

Minä ainakin arvostan käsityötä niin että olen valmis maksamaan käsinvärjätystä langasta kunnon korvauksen. Toki hinta riippuu myös pohjalangasta, joten mitään hintahaarukkaa en osaa antaa. Seiskaveikkaa en ole koskaan ostanut, on vähän paksua minun puikoilleni :)

Maija Eskurista kirjoitti...

Kah, empä tiennytkään että sillä värjätä voi! Oisko euron per gramma hyvä hinta?

Unknown kirjoitti...

Minusta tuntuu että olet nyt oikein elementissäsi ja innoissasi tuosta sopan keitosta :D
Ihania sävyjä.

Hyvää Helluntaita ♥

Liiolii kirjoitti...

Heleää helluntaita, hyvää juhlaa - Kirkon syntymäpäivää!

Nimetön kirjoitti...

Hyvää Helluntaita pohjoisen suunnasta.Panen viimeinkin jonkun ajatukseni,mitä blogisi on aikaansaanut minussa. Olen löytänyt tämän Rynttyliisan blogin kautta.On nautittavaa lukea kahdella eri murteella kirjoitettua tekstiä. Sitten ihmettelen ehtimistäsi ja jaksamistasi.Aina on uusi työ valmiina,vaikka olisi kuinka suuritöinen. Ja vielä tämä kasvivärjäys,täytyy todella ihailla. Parhain terveisin,Anneli Oulusta

ellu kirjoitti...

Onpa kauniita vyyhtejä papusopastasi ilmestynyt!

Mukavaa alkavaa viikkoa!