keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Sukkia ja koiruuksia

No nii, nyt on taas viis kärrillistä haravoitu ja on tauvon paikka, viel ko muutaman päivän jaksaa ni sit on pihamaa rapsutettu ja kapsutettu.

Tälkertaa näytän teille muutamat sukat, osa on nyt tehtyi ja osa talvisii, jotka sain just pääteltyy.
Alotettaa mei miesväen sukil. Nää on aikamiespojalle, hää ko toivo oikein pitkii sukkii, no näis


on kokkoo ja näkköö, yltäät iha polvee ast. Lankaakii män 200 rammaa. Miust tää Novitan uus raitalanka on tosi komiaa, ja ko sitä jäi noist pojan sukist ni ikämieskii sai omat siniset,


hänel pittää taas olla iha perinteelliset resorvartiset.

Nää seuraavat on jo maailmal ja lämmittäät vanhimman risttytön jalkoi.


Näihi käytin tuota nostosilmukkaa sukkii mänkii meleki koko kerä tuota hempeetä raitalankaa.

Sit pittää haastaa mei Lillist, jotta ossaa koirakii olla utala. Hää ko ei sit yhtää tykkää tassuin pesust, ain jäpittää vastaa ja koittaa männä piiloo.
Miul on ain kuistil ämpär ja siin vettä ja vanha saunavamppu, ko sil on nii hyvä pyyhkästä Lillin vassaa ja tassuloit.
No yks päivä tää mokoma olkii ottant sen vampun ja silppus sen ihan pieneks ,mie ko sit torumaa, ni Lilli kasso minnuu oikee ovelast ja aattel varmaa pienes päässää jot, ähäkutti etpä akka ennää minnu pese.
Mut mikkäähää ei oo nii viisas ko nainen, sen sai Lillikii eile tuntee nahoissaa.
Tää mokoma tul reissultaa, meil ko voip koira olla vappaana ko ollaa ainuvat asukkaat ja tonttiikii on monta hehtaarii, no nii tää tult siis reissultaa ja yltäpäältä sonnas, mies lie ryökäle pyörint, ketulthaa tuo taas hais.
Mie sit rappusille ämpär ja hanskat mukaan, ja toises käjes uus koukuttu tiskirätti, tuo kuvan siniin.

koukutut tiskirärit Hanko langast
Lilli ko näki miut, ni ette uso mite noppeest vanha koira kiepaht ympär ja karkuu, mut voi toist karkulaist, ikämies sattukii olemaa pihamaal ja komens koiran koht julmaa kohtalovaa.
Siin sit kärvisteltii ko mamma pes ja pajatti jottai hirviäst elukast jota saap ain olla kuuraamas. Ikämies pit varmuuveks viel Lillist kii. Hyväst toimi mäntysuopa ja koukuttu rätti ja ketun hajut sai taas kyytii.
Millohaa tuo Lillikkä oppis jot noist kakkajutuist seuraa pesu, ei varmaa millokaa. Harmittaa vaa ko ei älytty ottaa kuvvaa mei riiviöst, mut täs yks vanhemp kuva jossa Lilli on miel puuhassaa kaluamas kepakkoo.


Oikei mukavv loppuviikkoo teil kaikil, kiitokset kommenteist.
Nautitaa kevvääst.

24 kommenttia:

Kukkaiselämää kirjoitti...

Voi Lillikkää! Mikä karu kohtalo! Ei ollut fanfaareja vastassa, kun toinen palasi. Kauniita sukkia!

Peppi kirjoitti...

Hih, niin se taitaa mennä, että mitä pahempi haju ihmisestä sitä parempi koirasta. Ja noi pesupuuhat ei meillä kyllä hotsita kumpaakaan - minuu eikä koiraa, vaan niinhän tuo häntäkoipien välissä aina suihkuun luikahtaa..
Ihanan pitkävartiset sukat - ei iske vilu :)

Maija kirjoitti...

Varmaan sama olo Lillillä sun motkotusta kuunnellessa ko meijän Koolla eilen. Se sai hyvän idean tyhjentää lättytaikinan joukkoon kukkien kastelukannun vedet. Mää motkotin ja se ihmetteli mitä sillä vetellä niin väliä on.

mummeli kirjoitti...

Komeita sukkia olet kutonut! Oikein miehekkäitä.
Voi tuota Lilli kultaa. Sai ansionsa mukaan eikä varmaan ymmärtänyt miksi nuo ihanat hajut piti pois pestä. Kun olisi ollut niin tyytyväinen oloonsa hajuissaan.
Oikein mukavia kevät päiviä! Minäkin yrtitin hetken haravoida, mutta tuuli sopi niin hyvin pihaan ettei siitä mitään tullut. lehdet ja roskat lenteli ees sun taas.

Marjaana kirjoitti...

Ihana postaus! Kyllä tiskiliinoista on moneksi. Teillä on nyt siis tilanne Kosotäti - Lilli, 1-0. :D

Virpi kirjoitti...

Komioita on nuo miesten sukat ja ihanan hempeät ne viimeiset.
Kyllähän teillä on viisas koira, mutta taitaa emäntä voittaa viekkaudella :)

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥kyllä olet taas tehnyt hienoja! ♥

Stiina kirjoitti...

Kauniita sukkia ja niin koiramainen koira! ;)

marja-terttu kirjoitti...

Onpa teidän miehet saanut komiat sukat☺
Lillin tempusta tuli mielehen meidän Ellukoiran temppu. Olin "joulusaunottanut" koiran ja kas sehän käväisi aatonaattona pyörähtämäs jossakin p....kasas. Suunnilleen sama rituaali meillä suoritettiin, kuin kosotäti Lillille☺
On sitte muuten tuo edellinen jouluruusu niin komia, jottei sanotuksi saa ☺
Kiitos ja mukavaa viikon jatkua Sinulle ♪☺

Vanha rouva kirjoitti...

No nyn mun käy sääliks Lilliä! Emäntä tyyrää ja puunaa, vaikka toinen oli justiinsa saanu parfyymit tällättyä.

AnniK kirjoitti...

Voi Lilliä :) Kauniit sukat ja toimivat tiskirätit. Olen joskus tehnyt myös hanko-langasta tiskirättejä ja ovatkin ahkerassa käytössä. Mukavaa viikonjatkoa!

Sude kirjoitti...

Lilliparka, luuli olleensa ovela ja huonosti kävi kuitenkin. Kyllä minäkin muistan miltä tuntuu pestä tuon kokosta koiraa =) Eetun yritin kerran suihkussa pestä ja koiruushan hajotti melkein koko vessan vastaan tapellessaan.
Kauniin värisiä sukkia. Onneksi minultakinlöytyy kerä tuota siniraitaa, se on niin nättiä.

Kivipellon Saila kirjoitti...

Ihania sukkia olet tehnyt! Vai oli teillä kaksi kovaa vastakkain, Sinä ja Lilli, ovelampi voitti, mikä sen kamalampaa kuin haiseva koira! Mutta yritti Lilli juonia...hyvät oli Lillin temput, Sinulla oli paremmat metkut tiedossa. Kyllä Lilli sen arvasi että vedät pidemmän korren kuitenkin.

anja kirjoitti...

Onhan raikkaan siniset sukat!
Meidän Simo marssii käskystä aina suihkun alle pepun pesulle, mutta kokovartalopesusta ei kyllä tykkää. Pakko pestä kun on kieriskellyt pihalla jonkun eläimen jäljissä. Se on kuulema koiran tapoihin kuuluva taktiikka saada itsensä saaliin hajujäljet.
Mukavaa loppuviikkoa sinulle koso-täti.

intsu kirjoitti...

Taas komeita sukkia. Voi Lilli-parkaa,eikö se äiti nyt ymmärrä miten pihalla on ihana möyrästää:D Niin meidän koirakin ulkona likaa itsensä,oikein sydämensä kyllyydestä,mutta se nauttii onneksi pesusta. Tulee suihkuunkin oikein mielellään.

Emilie kirjoitti...

Voi että, toinen luulee olevansa hyväntuoksuinen ja sinä mänet mäntysuovalla pilaamaan kaiken :D
Hienoja sukkia taas kerran.

LeenaH kirjoitti...

Mihinkäs se koira karvoistaan pääsis; kun on utelias luonne, niin pitää tutkia kaikki paikat ja touhutessa kuraantuu. Meidän jo edesmennyt springeri oli oikea vesipeto: kaikki kuralammikotkin piti kieriä, jos ei isompaa vesipaikkaa ollut tarjolla. Sai sitäkin olla yhtenään pesemässä, mutta se sentään tykkäsi pesusta. Kaikki koirat ei tykkää vedestä.

Unknown kirjoitti...

Ihanat, kauniit raitasukat.Voi Lillii...I-H-A-N-A...vaikkei Kosotätistä sillä hetkellä varmaan ollu ;) se on kumma mitä pahempi haju sen mielenkiintoisempi koirille.Haleja Lillille.

Tilkku & Tilkku kirjoitti...

Voi pientä sisukasta Lilliä, ketun hajuissa pyöriminen pitää tehdä pesun uhallakin. Sukat ovat upeita ja räteillehän käyttöä riittää joka huushollissa.

Sussi kirjoitti...

Voi Lilliä! Rikulla on ihan samat tavat, eikä sekään pidä pesemisestä.

Tarina kirjoitti...

Kommeita sukkia olet tehnyt.
Taitaapi koira sekä emäntä olla omassa asiassaan yhtä päättäväisiä. Noh, silloin riittää askaretta kummallekkin. Ehkäpä ketun haju on Lillille sitä Chanel vitosta, josta ei voi mitenkään vastustaa.
Mainiota viikonvaihdetta!

Huopatossunen kirjoitti...

Lillin mielestä oli varmasti törkeää pestä koirasta pois hyvät ja vaivalla hankitut tuoksut ;) Ei käy ihmisen ja koiran hajumieltymykset yhteen :)

Unknown kirjoitti...

Voi noita meidän koiruuksia! Aina joka paikassa nuohoomassa. Komioita sukkia jälleen!!

Marle kirjoitti...

Ne on nuo noutajat niin mukavia! Kaikenlaisia koiruuksia keksivät ja vanhetessaan vaan paranee. Rapsutuksia Lillille.