lauantai 17. lokakuuta 2015

Valtion virastossa, noudatettavana työaikana...

No nii viikko män jotta huraht,mittää järkevää ei tullu tehtyy, muuta ko tää kepin uus takki


nuo herkukkapensaan lehet tuos yllääl on oikiastaa vaahteralehtii, mut näillä kömpelöil sormil niist tul mitä tul.

No nii sit siihe virastokäyntii, mie pyyvän het anteeks jos lukijois on joku töis vastaavis virastois, kettää ei oo tarkotus loukata, mut ko tää ol nii koomist.

Miul tul aika hommata uus henkilötovistus, ko se yl 30 vanha paperiin ajokortti ei ennä kelpaa oikiastaa muuhu ko hellan sytykkeeks.

Mänin sit passikuviin kans uutta hommaamaa.
Siel luukun toisel puolel oleva virkailija kysy jotta onks miul passii? No eihää miul sellast, siihe virkailija jotta millä te sitten todistatte henkillölisyytenne, mie varovast ojensin sen vaalianpunasen pahvilapun hälle ja totesin jotta onhaa miul tää ajokortti.
Voi halvattu ko alkokii ilettämmää, ko sain kuulla, että ei tämä ole mikkään henkilöllisyystodistus, tämä on ajokortti.( Tiesinhää mie tään)
Yritin selittää jotta onhaa siin miun kuva, allekirjotus ja kaik tiiot mitä tarvii, ei kelvant selitys.
Miulle todettiin että tällä saa vain ajaa autoa ei tämä muuhun kelpaa.
Melkee itkin ja totesin jotta onhaa tuo hyvin tään 30 vuuven aikana joka paikkaa kelvant.
Virkailija viel selitti miulle tollolle jotta tämä ei todellakaan ole mikään virallinen henkillöllisyys todistus.
Selväks tul, mutta milläs mie sit tovistan olevani mie jos tuo ei kelpaa, pittääks täs lähtii papinkirjaa hommaamaa.
Miulle ojennettii luukust kynä ja paper, ja sanottii jotta täyttäkää se täs miun silmiin alla, miult mittää kysymättä ja mistää mittää lunttaamatta. Kylhää siin tul koulun laskennon koe ja opettaja mielee.

No mie täytin, ja tok mie ymmärrän jot mie kerron kaik omat nimmein, syntymäpaikan ja ajan ja jopa kaik aikasemmat osoitteetkii,vaik tais sielt muutama jäähä pois, ko alko naurattammaa.
Sit pit laittaa ikämiehest kaik vastaavat tiiot, senkii mie ymmärrän, aikamiespojan tietoin kohal minnuu jo alko hymmyillyttämää, ja ko viel kysyttii miun 30 vuotta sitte kuolleitten vanhempiin tiiot ni repesin nauruun, mut kiltist kirjotin hei nimet ja syntymäajat, mut ossoitten jätin pois. Sanoin sille virkailijalle jotta mie en oikee tiiä mis hyö täl hetkel assuut ko ovat olleet kuollein jo vuos kymmenii,
Sain luvan jättää sen kohan vällii.
Lopuks viel pit kirjuttaa velpojankii tiiot.

Eiköhää noil tiioil selvii jotta mie oon mie enkä se naapurin Mari.
Väestörekisterist tulloo miulle sit kirje jos on muutama koodi ja niil mie sit saan sen uuven virallisen henkilökortin.
Nii jos teil jollai on viel se vaalianpunanen ajolupa ni mänkää ihmees hommaamaa uus.

Oikei lepposaa viikonloppuu teil kaikil, kiitoksii tään viikon kommenteist,tavataa taas ensviikol.

38 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Minulla oli heinäkuulle asti vaaleanpunainen ajokortti ja siinä kuva tyttövuosilta. Onneksi edellinen passi ei ollut ehtinyt vanhentua ja sain uusittua ajokortin ja passin samalla

Kivipellon Saila kirjoitti...

Ai melkeinkö pakolaiseksi sinua luultiin! Onneksi sait tehtyä sukuselvityksen että uskoivat sinun olevan sinä! Ihan mahdotonta!!! Mitähän seuraavaksi virastossa keksitään! Eihän se noin voi mennä että natiivi suomalainen joutuu noin selittelemään!!

VillaTuta MummonPajukori kirjoitti...

Hienon takin keppi sai.. ja onneksi olkoon uudesta henkilötodistuksesta, minä olisin varmaan joutunut lunttaamaan ja mitenkähän sitten olisi käynnyt:)

mummeli kirjoitti...

No jopa monenlaista kysymystä tuossa tarvittii että olet sinä. Onkohan tuokin vähän virasto kohtaista, kyllä minulla kelpasi ajokortti kun uusin sen, olin siinä minä eikä kummemmin kyselty. No mutta taisi vaikuttaa se ,kun naapuri siellä poliisina ja hänen luokeen virkailija kipaisi kysymään tunteeko minut.

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Hih, tuttu tunne. Ei kelvannut ajokortti hekkariksi, kun hain uutta passia. Onneksi vanha passsi oli vielä voimassa ja sain sitä näyttämällä uuden.

intsu kirjoitti...

Taas sulla on uusi puku kepilläs. Minunkin tarttisi hommata itselleni keppi,niin ehkä vähän paremmin tuo toinen takapyörä kulkis mukana.

Tiia N kirjoitti...

Kylläpä nauratti tää sun kirjoitus. :D Mulla oli vähän saman tyyppinen tilanne pari vuotta sitten, kun oltais haettu henkilökorttia alaikäiselle lapselleni. En voinut todistaa että hän on hän, koska oli vaan ajokortti itselläni. Meille oltiin jo varaamassa aikaa poliisikuulusteluun, mutta sitten tuli mieheni paikalle, jolta löytyi kaivattu henkilökortti. Hänen todistuksensa sitten kelpasi, että on kyseessä lapsemme.

Marle kirjoitti...

No jopas. Muisti sinulla on hyvä, minä en muista mitään, en varmaan saisi ajokorttia tuolla tavalla hankittua. Minulta varastettiin melkein 30 vuotta sitten henkilöllisyystodistus, enkä sen koommin ole sitä hankkinut. Passi on ollut todisteena minuudesta. Sen kyllä jostain kuulin, ettei ajokortti kelpaa henkilöllisyyttä todistettaessa.

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥no johan oli juttu! huh! hyvä kun loppu hyvin!

Amalia kirjoitti...

Ai mahoton mie en muista mun vanhoi osotteit. Kuinhan täs sit käy, kun täytyy vaihtaa sitä ajokorttii. Ratkiriemukas juttu kuitenkin :D

Huopatossunen kirjoitti...

Joissakin virastoissa voi olla hankalaa. Välillä tuntuu, että virkailija voisi käyttää vähän omaakin järkeä, mutta kai sen on korkeampi viranomainen kieltänyt.

Suvituulia kirjoitti...

Kylläpä toikin hymyn hyylilleni kun tätä luin. Ihan kauhulla ajattelen jo miten käy passin uusiminen piakkoin. On kuulemma monimutkainen toimitus, ainakin täällä hämeessä. Hitaita kun vielä ollaan kaiken lisäksi niin jos nyt anoo, niin ehkä ensi kesäksi kerkiää tulla.

maatuska kirjoitti...

Oisinpa ollu kärpäsenä katossa ;) Voi hyvä isä sentään!!!!

Tuula Haapala kirjoitti...

Ihanasti tuunattu keppi.Voi herranpieksut mikä selvittely ,että sie ot sie,tämmöstää on nykyään,mutta loppu hyvin kaikki hyvin =)) hyvä etteivät kengän numeroo kysyneet ;)

AnniK kirjoitti...

Itseänikin usein ihmetyttänyt tuo ettei ajokortti käy henkkarista! Nää ovat niitä byrokratian kommervenkkejä :))

Sinikka kirjoitti...

No jo on markkinat, nauramaan pistää vähempikin :D
Kommeeks on keppi tuunattu, oikein pirteä syksyinen asu.

anja kirjoitti...

Voi herranjestas sentään. Olin kuolla nauruun, kyllä siinä nyt virkailija virkaili oikein kuukausipalkkansa eeestä. No hoh-hoh. Olisit jo kalauttanut pöydänkulmaan tuolla ihanalla kepilläsi, olisko virkailija hellittänyt tinkaamisen. No, ne virkailee virastoissaan virka-aikana ihan tosissaan näköjään. Niinkuin ei olis järkeä annettu ollenkaan.

Irma kirjoitti...

Hieno uusi puku kepillä. Kyllä nosti hymyn huulille :D niin hauska tarin oli
Maltoit kuitenkin olla rauhallinen. Kyllä minulla tähän asti on kelvannut ajokortti onko se nyt sitten muuttunut ,ettei nyt enää kelpaakaan:)

Ritva kirjoitti...

Voi yhen kerran mikä tarina - ja vielä tosi! Mutta....onhan se tietty tavallaan hyvä, että ovat tarkkoja, että jos vaa kuitattais, että uskotaan me vaan kaikki,,,,mutta ehkä tuo oli pikkasen liikaa, heh.....

Kiitos kun kävit visiitillä blogissani

Maija kirjoitti...

Ai noinko se tapahtuu? Mää oon aina miättiny, että tartteeko sit ottaa koko suku mukkaan toristammaan... Hiano keppi taas. :-)

ma-te kirjoitti...

Komia uusi mekko kepilläs ♥
Pyrökratia se on sellaasta, jottei siinä osata käyttää maalaasjärkiä ollenkaa☺
Mukavaa viikonloppua Sinulle Kosotäti ~♥~

Anonyymi kirjoitti...

Minulla ei ole ollut passia kahteenkymmeneen vuoteen ja ajokorttikin on se pahvilätyskä. Haettiin viime vuonna henkkareita ekaa kertaa ja se oli aika koomista. Ensiksikin miehen olisi pitänyt ottaa kuva ilman silmälaseja, mutta eihan sitä voi tunnistaa ilman ja sitten kysyttiin parrasta, että onko se välttämätön. Miehellä on ollut pitkä tukka ja kokoparta jo kolmekymmentä vuotta ja nytkö sitten olisi pitänyt ajaa se. Minä en ainakaan olisi tuntenut lyhyttukkaista, parratonta, silmälasitonta miestä, mutta ehkä pankissa virastoissa olisivat tunteneet. Meiltä kysyttiin eläkekortti, kirjastokortti, uimahallikortti, s-etukortti ja kaikki mahdolliset ja senjälkeen tarkastettiin, että ovat kaikki samalla nimellä, osoitteella ja syntymäajalla.
Tämä lysti maksoi kuvat 35e ja kortti 50e. Lisäksi voimassa vain viisi vuotta, joten kallista on. Huhtikuussa mokoman hankin ja kertaakaan en ole tarvinnut.t. elina

Leila Kastelli kirjoitti...

Kyllä hörisin itsekseni sinun kanssasi! Ei voi olla totta!!! Ihan kuin oltaisiin jossain toisessa maailmassa. Onko tämä byrokratia mennyt vähän liian pitkälle?

Kyllä on ajokortti kelvannut joka paikassa. Saapa nähdä. On kai se minullakin tuollaiset edessö, siis uuden kortin hankinta.

Vaan käytät sinä niin värikästä kieltä, että oikein kuulen sinun äänesi. Mikä aarre perheellesi. Kirjaksi pitäisi julkaista!

Ilona Winebridge kirjoitti...

tää on niin hullunkurinen maa ja euun vuoksi aina vain hullummaks asiat muuttuu. lähes kaikissa muissa paikoissa, kaupoissa, pankeissa, postissa ajokortti on aina riittänyt henkilöllisyyden todistamiseen, mut ei itse sen myöntävälle poliisiviranomaiselle! täytyy myöntää, et melkoinen pokka täytyy ko virkailijallakin olla, must ei kyl moiseen olis

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Olipa taas naurun hersyttävä juttu.

Sude kirjoitti...

Voi kamala , onko se noin vaikeeta. Minulla on passi mennyt vuosia sitten vanhaksi ja uusi pitäis hankkia. Enhän minä muista mitään tuommoisia tietoja, hyvä kun muistan oman syntymäpäiväni. Kai se on silti uskallettava yrittää, vaikka hirvittääkin jo edeltäkäsin.

Tanni Kotipellolla.. kirjoitti...

Sinun tuunatut sauvat ovat kyllä mainiot..pitäisiköhän perustaa töihin asukkaille virkkaus-kerho, jossa voisivat tuunailla omat apuvälineensä, saisi pikkusen väriä katukuvaan..

mustakissa kirjoitti...

Kyllä nää joskus on ihan omituisia kuvioita. Olen syntynyt suomalaisten vanhempien lapseksi Ruotsissa ja ollut aina vain suomenkansalainen. 35 vuotislahjaksi Kela lähetti mulle kirjeen :" Voitteko viipymättä olla yhteydessä Kelaan. Teillä ei ole suomenkansalaisuutta ja olette saaneet Kelan tukia." Tuolloin olin asunut Suomessa 33 vuotta, opiskellut täällä,ajokortit ja passit oli, mennyt naimisiin ja saanut kolme lastakin, mutta tiettävästi siis yks kaks multa puuttui kansalaisuus? No, asia selvisi, mutta ei se ihan yksinkertainen juttu ollut. Oli se aikamoinen ihmettelyn aihe ja naurattaa kyllä, mistä tuollaisia yks kaks putkahtelee....

Aika kierroksen sait tehdä sinäkin, että saat itsellesi henkkarit:)

Vanha rouva kirjoitti...

Juu kuule, meille tuli pakkonaiminen Vanhan herran kanssa, kun piti hoitaa kuolemaa tekevän anopin asioita sairaaloissa. Minä en avovaimona kelvannut, vaan piti hommata se ylimääräinen I-kirjain tuohon titteliin. Anopilla ei muuten ollut muita "henkkareita" kuin pankki-kirja. Minä siinä sitten iittömänä yritin saada hänelle syöpähoitoja ajallaan... Naimisiin kuiteskin jouduin ja anoppi sai kuin saikin asiantuntevaa ja ammattitaitoista apua viimeisiin elonpäiviinsä. Vaikkei ollut henkkareita. Mutta olipahan iillinen miniä.

ArmiL kirjoitti...

No huh huh.. ei oo helppoo enää asioiminen virastoissa kun on noin virallista. Mutta hyvä kun asiat alkaa selvitä :)

Leena kirjoitti...

No niin, minulla on melkein samanlainen kokemus. Minulla kun ei ole ajokorttia ja kuvallinen kelakortti poistui, niin kävin saman "rulianssin" läpi, nyt minulla on vain passi henkilötodistuksena! Kaksi ja puoli tuntia odotin että pääsin sinne juttelemaan!

Sussi kirjoitti...

Tiedän, miltä tuntuu. Minulla on pelkkä ajokortti, EU-tosin, joka on tähän mennessä kelvannut pankeissa. Passi on vanhentunut aikaa sitten, henkilökorttia ei ole. En halua matkustaa muualla kuin pohjoismaissa. Tässä keväällä jouduin työpaikkalla isoihin ikävyyksiin, kun työmatkan järjestäjä ei ollut älynnyt ilmoittaa, että työmatkaan tarvittaisiin passi/henkilökortti

Väkertäjä kirjoitti...

:) On se kovaa hommaa todistella olevansa minä itte!
Mua tentattiin kans kerran, kun oli passi mennyt vanhaksi ennen kun uutta hain (yleensä vasta siinä vaiheessa haetaan uutta...). Piti kans muistaa jopa auton rekisteritunnuskin, ja sanoin edellisen auton rekkarin, johon se täti totes lakonisesti, että ei se vaan tämän nykyisen auton... Muistin jostakin kummasta sitten sen alkuosan, loppuosan arvuuttelin sinne päin. Passin sain.

Väkertäjä kirjoitti...

Ja "sulhanenkin" on taas tuunattu vuodenaikaan sopivasti :)

Anonyymi kirjoitti...

Ompa mennyt maailma ihmeelliseksi. Kukahan minut todistaa oikeaksi kun passi vanhaksi menee yksin asueena. Sisaruksiakin on paljon, syntymäajatkin olisi tarkistettava paperista. Ajotaitokin puuttuu polkurattaas ei tarvi korttia.
Vällii on henkilöllisyyttä todistettava mutta kuka sitä passia joka kaupunkireissulla kantaa mukanaan.
Joskus varmaan se virkaintoinen löytyy kohalle, toivottavasti ei ihan heti.
Onneksi ainakin saa lasit naamalla kottoo kuvaa että tunnistaa, ilmanlasia hämärä läntti.
Ihmiselämä näemmä vaikeutuu mitä vanhemmaksi tulee. Syntymäpitäjääkään ei oo yli vuoskymmenee ollu olemassa. Kysyvät että missäpäin suomea.
Tv. Anna-L....

Elvenpath kirjoitti...

Se se vasta olikin jännää kun mun piti kerran käydä hakemassa passi ja netissä sanottiin, että vanhentunut ei kelpaa henkilöllisyystodistukseksi ja ilman henkilöllisyystodistusta ei saa sitä uutta passia. Onneksi siellä poliisiasemalla joku älysi, että tää on ihan älytön sääntö että ilman voimassa olevaa todistusta et saa uutta passia ja jollekin se ainoa todistus on se passi ja antoi sen uuden silti.

Anonyymi kirjoitti...

Kamalaa, minun passini on mennyt jo vanhaksi ja lähivuosina pitäisi ajokortti uusia, koska jostakin syystä ikää tulee.
Voiko se olla noin kamalaa,toivottavasti ei.
Kaikki tutut poliisit ja toimistoihmisetkin ovat jäänee jo eläkkeelle siinä vaiheessa eli taitaa kortti jäädä saamatta.
Entisenä valtion viranhaltijana tuntuu uskomattomalta tuo sinun kohtelusi. Eli taitaa olla eri virastoilla erikäytännöt, koska ainakaan omalle kohdalleni ei sattunut tuollaista.
Kyllä pitäisi nk. maalaisjärkeä saada käyttää olivatpa ohjeet mitä hyvänsä, jos ei mennä täysin laittomuuksiin.
Ajokortti on tähän mennessä käynyt henkilöllisyystodistuksena.
Mukavaa syksyn jatkoa ja joulun odotusta!

Riitta

LeenaH kirjoitti...

Juu, meillä on ihan samanlaisia kokemuksia tältä viikolta. Täysi-ikäinen esikoinen ei pääse autokoulun kirjallisiin, kun ei ole kuvallista henkilöllisyystodistusta. Sitä taas ei voi hakea, kun ei ole verkkopankkitunnuksia ja niitä ei taas saa, kun ei ole kuvallista henkilöllisyystodistusta. Toisaalta henkilökorttihakemusta ei voi verkossa tehdä, kun ei ole sähköisiä passikuvia. Saataisiin ehkä henkilökorttihakemus vireille marssimalla suoraan poliisin lupapalveluun, mutta sinne ei saa varattua aikaa, kun ei ole niitä verkkopankkitunnuksia; ja vanhempi ei voi asiaa hoitaa, kun kyseessä ei ole enää huollettava. Pitäisi mennä tunneiksi jonottamaan poliisin lupapalveluun, mutta kun nuoren miehen pitäisi päivät olla koulunpenkillä. Löysin kuitenkin porsaanreiän: passihakemusta varten sai varattua ajan ilman kirjautumista, passiin kelpasi paperikuvat ja nuorelta mieheltä kyseltiin samaan tapaan lähisuvun tietoja sekä soitettiin pääesikuntaan, että vasta kutsuntoihin menossa olevalle nuorelle miehelle saa antaa passin. Virkailija oli vielä niin ystävällinen, että antoi samalla valtakirjan jolla passin omaava vanhempi voi sitten käydä lunastamassa pojan passin, kun ei itse sitä saa ilman henkilöllisyystodistusta ;-) Sattuu tätä siis muillekin. Itselle tästä oli opetuksena se, että pitää nuoremmilla lapsille hommata henkilökortti tai passi jo nyt, kun ovat alaikäisiä, on tällöin paljon helpompaa.