lauantai 5. tammikuuta 2013

Kierrätystä

Jopa onkii olt hankalaa saahaa näit kuvii esii. Ko siihe kuva kohtaa ei tuu sitä SELAA tekstii, ni pit kiertoteitä sit käyttää.Nyt nää on sit hassust tuos vasemmas laijas.Eivätkä näy täs kirjottaes ko pitkän rivin numeroit ja kirjaimii. No täs tää kuva siint arvonnast.
Käin tutustumas Kotkan uutee kierrätyskeskuksee, ja sehä olkii pessy kasvosa. Sielt tarttu mukkaa tavaraa ja halval. Tääkii poppanaliina maksu vaa euron.
Mukavan kokoin pärekoppa sekkii makso vaa muutaman euron. Mitähää täst tekis?
Ihan uuven pimennysverhon kahel eurol ja sit lopuks se helmi,
kästyökirjan vuodelt 1976 ,viijel eurol ja täs viel vähä herkkui siint kirjast
Nää on sen Mary Oljen mallei, ja mie oon niit kuolant ja kasselt,miettint jot mitähää näist alkais tekee. Kyl mie jottain tuost kirjas varmast yritän tehä. Nyt vaa kiukuttaa tää kuva juttu. Ossaaks kukkaa neuvoo miten sen SELAA tekstin saap siihe kuvan siirto kohtaa takas. Tälviisii ko tekköö ni tekstitkii männee yhtä pötköö. Mut siint huolimatta, mukavaa lauantai aamuu kaikil, ja tervetulloo Tarina ja MariaLuisa mukkaa lukijoihi.

24 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Jospa joku osaisi neuvoa, minä nimittäin en :(
Tuo kirjahan on oikea aarre, nyt on taas nuo kuviot ihan muodissaan :)

Tarina kirjoitti...

Oi,oi tuo kirja on tosiaankin helmi.
Minä pyöritän kuvat työpöydän kautta niin saan ne sinne minne haluankin. Enemmän vaivaahan siitä on, mutta muuten menee kuvat pötköön ja teksti tulee niiden alle. En ole löytänyt sitä oikotien punaistalankaa vielä.
Viihtyisää viikonvaihdetta!

margsan kirjoitti...

Todellakin: olet tehnyt hienoja löytöjä!!! Itse löysin eilen kirppikseltä hienon lilahtavan punaisen villahameen!

Lisbet kirjoitti...

Miel on kans tuollane kirja ja oon teht siintä vanttuita
mut ovat männeet sin Karjalaa tuliaisiks.

MummonPajukori kirjoitti...

Oi, oi todella edullisia ja ihania löytöjä olet tehnyt ja tuo kirja on huippuhieno:)

Maija kirjoitti...

Mää oon yrittäny joskus laittaa kuvia tollai tekstin viäreen, mut en oo millään onnistunu. Enkä taida onnistua auttamaan sua. Toivottavasti homma selviää. Ihana pärekoppa!

ArmiL kirjoitti...

Täytyypä sanoa että mitenpä sinne ny siirretään kuvia omalta tietokoneelta kun todellakaan sitä kohtaa ei ole siellä että omista tiedostoista saisi kuvat ns. selaten liittää. Laitoin viestiä sinne että mitens nyt siirrellään kuvat? En ole vähään aikaan päivittänä.

Timo Lampi kirjoitti...

Siinä kohtaa missä kirjotat plokias. Siinä sulla on todennäkösesti ollu HTML päällä.(Vasemmalla ylhäällä, siinä sun plokin nimen alla) Paina Luo, niin sitten taas näkyy kuin ennen. HTML:lää minä käytän silloin, kun tarttee joku video lukijoille näyttää. :)

Kuva liitetään plokiin (siis kerron muille) painamalla Linkki sanan oikealla puolella olevaa kuvaa, ja sitten aukeaa sivu, jonka avulla liitetään kuva koneelta plokiin. Kone kyllä neuvoo.

Emilie kirjoitti...

Hei onpa kivoja löytöjä kirpparilta. Kannustaa myös viemään sinne tavaroita, kun toisen tarpeettomasta tulee toiselle löytö :) Miten se nyt vaan tuntuu hankalalta vuokrata sieltä paikka (25 €), kun ajattelen että eihän mun rojuista kukaan maksa mitään.

Minä pienennän kuvan ja talletan sen työpöydälle. Siitä laitan blogiin, tuon Timo L:n ohjeen mukaan. Sit siinä on kohta josta saa valita kuvan paikan. Jos laitan ruksin vasempaan tai oikeaan reunaan, niin kuvan jälkeinen teksti tulee kuvan viereen. Jos keskelle, tekstit tulee kuvien väleihin. Esikatselusta välillä katson, että miltä ne näyttää. Olen vasta alle vuoden bloggaillut, mutta kumman ongelmattomasti olen mielestäni selvinnyt. Joskus tosin ei lataa kuvaa, sit yritän vaan uudestaan :)

Anneli kirjoitti...

Mahtavia ja halpoja löytöjä teit.
Tuo pärekori, voi kun tuollaisen saisikin tuunattavaksi :)

ps. joku muukin on valitellut blogissaan, että on ongelmia kuvien laitossa :(

kosotäti kirjoitti...

Kiitti ,pittää tarkistaa.

kosotäti kirjoitti...

Kiitti neuvoist. On tosi kiva kun teilt toisilt saap apuu.

ArmiL kirjoitti...

Tossa kävin tutkailemassa uudelleen noita asioita mitä alla oleva ihminen kertoi, mutta jos painat HTML kohtaa uuden tekstin luonnissa, niin aukeaa ikkuna jossa tulee maininta että selaa... eli pääsee hakemaan omalta koneelta kuvia ihan normisti ja sitten siellä on erilaisia kuva juttu -ikkunoita ja miten tekstit saadaan tulemaan. Passais varmaan kokeilla sitäkin. Käyhän kattomassa.

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ Oletpa tehnyt hienoja löytöjä ♥

annikki kirjoitti...

oletkin löytänyt vaikka mitä kivaa ja tuo kirja on oikea aarre.
hyvää illan jatkoa.

anne kirjoitti...

Kivoja löytöjä olet tehnyt ja varsinkin tuo kirja ja niin tuo pärekoppa ja... :) Täällä ei taas ole löytynyt mitään kivaa kirppareilta, vaikka tänään ukon kanssa niissä luuhasin. Kauheen kallista eikä vanhoja aarteita tule vastaan. No, kierrellään, jos onni kääntyisi.

Siskohanne kirjoitti...

Oletpa tehnyt mahtavia kirpparilöytöjä, tuosta kirjasta olen NIIN kateellinen...

Sussi kirjoitti...

Hienoja löytöjä!

Smirgeline kirjoitti...

Mukavia kierrätyslöytöjä, kirja on upean oloinen malleineen.

Maahiska kirjoitti...

Ihania löytöjä! :) Mary Olki se oli mestari, (Mary se Olki mestari! :D) kerään myös hänen kirjojaan/mallejaan. Ja miten ihana on katsella vanhoja käsitöitä: asutkin niin kauniisti a huolella räätälöityjä, tehty kestämään käyttöä ja katseita!

Lea P kirjoitti...

Hienot löydöt olet tehnyt, etenkin tuo kirja on upea ohjeineen.
Pärekoppaan sopisi hyvin vaikka neulelankoja (jos on isokokoinen).
Minäkin siirrän kuvat ensin käsittelyn -pienennyksen kautta työpöydälle kansioon ja sieltä sitten poimin kuten Emilie kertoi. Mä usein kirjoitan jutut kuviin valmiiksi ja erottelen ne toisistaan tyhjillä väliriveillä, sitten haen kuvat kaikki yhdellä kertaa sinne teksin perään pötköön. Näpsäytän kuvaa/minulla muuttuu sinivoittoiseksi ja leikkaan sen irti ja liitän oikean tekstin yläpuolelle ja samalla sitten suurennan sen sopivaksi.
Esikatselun kautta käyn sitten tsekkaamassa että kaikki on kohdallaan ja tässä vaiheessa yleensä löydän ne kirjoitusvirheetkin jotka sitten korjaan. Tätä pyöritystä joutuu joskus tekemään useamman kerran.

liinu kirjoitti...

Hienot löydöt, noita malleja olisi kyllä mukava selailla ja kokeilla. Hyvännäköiset nuo vihreät sukatkin. Ps. mihin se kierrätyskeskus on muuttanut?

kosotäti kirjoitti...

Se muutti tien toiselle puolelle, tais olla Tikankatu 10. Uus iso valosa tila. Käy kattomas jos on mahdollisuutta.
Oot sie täältä päin??

Hidiisi kirjoitti...

Meijän on kans ihan pian mentävä uuvistettuun Ekotalliin. Täältä kaukaa ei ihan päiväseltään käy, mutta kunhan mökkitie taas aukeaa ni Anjalan mökkimatkalla poiketaan.