tiistai 22. tammikuuta 2013

Pätkii. pätkii

Tännää pätkii kaik. Tään mei nettiyhteyven tehot on olt jo par päivää kivikauvelt.
Pyörittää, nii hittaast jot lapsen kerkiis tehä ja potaatit keittää enne ko mittää tapahtuu.


Työn alla on keittiörappusten maalaus, valkiaks muuttuu, ensimmäinen kerros kuivumas, mut sekkii homma pätkii ko selkää koskoo nii kauhiast, itku pääs aamusel ko yritin saaha sukat jalkaa.
Tuost jakkarast mie saan hyvän aasinsillan seuraavaa pakinaa.
       
                                                            AVUSTAJA

Miul sanottii syksyl jotta miun pitäs hakkee avustajjaa issellein, uimahallis käyntii varte. Ja miul ol kuulemma mahollisuuskii saaha sellanen, eikä maksaiskaa miulle mittää. Mikä mahtava aate, uiminen ko ois miulle sitä parasta liikuntaa, ei tulis nää risat nivelet kippeeks.
No mie laitoin hakemuksen menemää, ja kassselin kaupas jo uusii uimapukuloit, sillä kuka sitä nyt sellasel vanhal kehtaa männä, yleissee uimalaa. Se pääl ko sukeltaa ni ne tissilöijen kupit pullahataa pintaa, koita siin sit nousta pintaa arvokkaast ja siveellisest. Löysinkii oikein nätin, mut jätin viel kauppaa, onneks.

Täs perjantakina soittiit miulle siint hakemuksest. Ei tult avustajaa, mut tul ROLLAATTORI, luitta ihan oikei, rollaatorin lupasivat ko " meidän fysioterapeutin mielestä teille riittää uimahallista lainattava rollaattori"
Häh?? Mie mänin nii änkäks etten osant saanoo oikiast mittää, "kiitos kiitos, empä tuota ole tajunnutkaa, kuulemiin"
Mut sit ko mie aloin asiaa oikein aattelemmaa, nii täähää onkii metka juttu, tää rollaattori ,vissii se sit auttaa miut saunan lauteil, ja sielt alas, nostaa tippuneet tavarat, ja laittaa miul sukat ja kengät uimisen jälkee jalkaa, ja kantaa vissii miun kassinkii taksii. Sinne se sit jääp hallin ovensuuhu vilkuttammaa jotta kiva ko käit seuraaval kerral tuun sit siun kans altaasee, mut toivottavast en uppoo.

Onks tää ihan oikiast joku vitsi, vai mikä näit päättäjii vaivaa, ensiks saahaa ihminen innostummaa ja sit kiskastaakii matto pois alta,  kai sitä nyt tajuu kuka vaa että rollaatori on apuväline, ei avustaja.
No mie päätin jot olkoo, mittää en ennää pyyvä, mie selviin ja pärjään niiko tähänkii ast.
Aattelin soittaa Punasen Ristin ystäväpalveluu ja kyssyy sielt issellein uimakaverii, sellast joka auttaa kengät jalkaa ja haasteleekii viel kaupan pääl, nää rollaatorit ko on aika harva sanasii.Loppuu kuva  joulusist virkatuist kelloist, näit kolmee en oo muistant teil näyttääkää.

Mukavaa päivää kaikil teil jotka tääl piipahatte. Mie yritän lukkee ja kommentoija tei toiste kirjotuksii siin puittees ko tää mei nettiyhteys antaa myöte.
Nyt takas pitkällee rentouttamaa selkää.

33 kommenttia:

Lisbet kirjoitti...

No voi elämän kevät se on justii tuollasta jos immeine on jotain vailla.Mut hyvää onnii siul toivotaa et ystäväpalvelust löytyis siul uima kaver.Onha niitä viel hyviiki imeisii olemas.Ja haasteloot tosiaa enemmän ko tuo rolaattor.Vie se sin päätäjil ja sano jot ei mittää haastat eikä mittää teht.

Emilie kirjoitti...

Vai rollaattorin kanssa uimaan! Voihan rähmä. Tykkää varmaan saunoakin. Ystäväpalvelusta vois saaha paremman kaverin.
Tää kone ja netti pätkii kans, varmaan koneessa kuitenkin vika, kun on niin vanha, eikä kaikkia (ehkä)tarvittavia ohjelmapäivityksiä viitsi tehdä. Uusi kone on toivelistalla.
Toivotaan et kivut hellittää.

annikki kirjoitti...

miullakin pätkii nettiyhteys,hakee,hakee ja viimoselta osuu.mie kanssa tiijen nää turhat hakemiset.
toivottavasti saat uimakaverin ystäväpalvelusta joka auttelee.toivottavasti siulla kivut helpottaa.

Maija kirjoitti...

Uskomatonta! Ja ärsyttävvää! Siälä on joku nuukuus iskeny niihin päättäjiin, eivät raaskinneetka maksaa avustajjaa. Mut hauskaa huumoria sää asiasta verät. :-)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Haasteessani on musiikkivideo, jossa Yölintu laupaa kappaleen Minne maailma kuljettaa, onko tuttu? Mikä vain työ, joka tulee laulusta mieleen, voi osallistua haasteeseen.

Maahiska kirjoitti...

Voi kuule, kurjasta aiheesta taas sait niin hyvän jutun! Mutta hei, jos sellainen rollaattori on nyt keksitty, niin pistetään kimpassa hakemus vetämään eikös joo! Voihan se olla että bongaavat tosin tuon sinun jakkaran täältä ja sanovat että sehän riittää siihenkin asiaan mainiosti, uusi maalikin päällä ja kaikkee.

Huopatossunen kirjoitti...

Kyllä taas säästetään niiiiiiiiin väärästä paikasta! Lasten kouluasioista olen joutunut vääntämään kunnan kanssa useastikin, lapsetkin ovat minusta väärä säätökohde.

Toivottavasti ystäväpalvellusta tärppää :)

Huopatossunen kirjoitti...

...siis säästökohde, ei säätökohde ;)

MummonPajukori kirjoitti...

Harmillista tuo netin pätkiminen ja vielä harmillisempaa ovat kivut. Minulla tuo lonkan limapussi aina välistä temppuilee (ei kestä ollenkaan rasitusta) ja käveleminen tekee niin kipeää.
Kauniita ovat valkoiset kellosi.. oikein ihanaista päivää myös sinulle:)

Saga kirjoitti...

Siis en oikein voi juuri nyt kuin nauraa. Anteeksi, sillä vakava juttuhan tämä on, eikä mikään mukava. Mutta kun en vaan itselleni mitään voi, aloin kuvitella sitä, miten tuo rollaattori änkeää sinua sieltä lauteilta alas päin....Asettuuko se alle vai hyppääkö peräti itse lauteille, vai miten tuo mahtaa käydä. Aika erikoinen toimintamalli tosiaan muuntaa avustaja apuvälineeksi. Toivotaan, että saat tuon vapaehtoisen seuraksesi ja pääset uimaan.

Purppura Perhonen kirjoitti...

No on siellä teillä päin kyllä päteviä rollaattoreja jos ihan avustajan korvikkeeksi pääsee... Huh huijaa.. Muaki kyllä tympäsee sun puolesta, että menivät tolleen innostamaan ja sit pettivät lupaukset.. Toivottavasti saat uimakaverin!! Uinti on kyllä tosi mukavaa puuhaa!!

margsan kirjoitti...

Siis ihan uskomaton tuo rollaattori-avustajajuttu! Kas kun eivät ole vielä sellasia puhuvia robotteja keksineet- ja varmaan kohta keksivätki. Sille kun ei tarvii maksaa palkkaa/avustajapalkkiota tms, eikä se sairastu, eikä muutenkaa marise!

Itse apuatarvitsevien parissa työskenneleenä hirvittää tämä nykysuuntaus....

Toivon sydämmestäni sinulle parhaimman uimakaverin, mitä löytyy!!!

kvinna kirjoitti...

Vaikka ymmärrän ärtymyksesi ja kyllästymisesi, niin teepä valitus. Laita vaikka tuo teksti, minkä tänne kirjoitit. Tai laiat lehden yleisöosastoon. Joku tolkkuhan näissä päätöksissä on oltava. Jos ei ole rahaa, niin sanoisivat sen syyksi. Mihin ihmeeseen kaikki raha on tästä maailmasta kadonnut.

Olin eilen taas vesijumpassa 45 min. Oli hyvää ja tehokasta. Vedessä on paljon helpompi meidän remppaisten kuntoilla kuin kuivalla maalla. Siispä ärhentele. Jos et jaksa, niin toivottavasti saat ystäväpalvelusta kumppanin.

Anonyymi kirjoitti...

Tää on just päättäjien toimintaa,itse istuuvat pöyvä takan pers`tanikas ni ei tiijetä,mikä on ihmise tarve.
Ikäihmiset on kalliita yhteiskunnal,vaik kaikest maksetaa raha.Sitä eivät muista mainita ikinä.
Millo keksiivät,jot meist sais tapporahan,niiko enne vanhaa ketuist,kynnet vaa vallesmannil todisteeks.
Onneks siul on tuo hurtti huumori tallel,kaikest huolimatta.
Ilos ellää pittää,vaik päivää vähemmä.

elina kirjoitti...

Olen samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa, nyt vaan valitusta rustaamaan, tai lehteen kirjoittamaan. Ei siitä ehkä mitään hyötyä ole, mutta saapahan nurista.
Toisaalta täältä on hyvä sanoa, kun ei itse jaksa edes tavanomaisia hakemuksia kirjoitella. Tämä on yksi hakemuksien luvattu maa, mitäpä jos tekisi tornin kaikista esin vammaispalveluun tai kelaan tehdyistä hakemuksista, yltäsi varmaan pilven reunaan asti. Sinne ne kai meidät haluaisivat hakemuksinemme lähettääkin, pilven reunalle:)
Minäkään en ole päässyt uimaan moneen vuoteen, kesällä kyllä käyn meressä, mutta uimahalliin en uskalla. Kuka auttaa vaatteet päälle ja kuka pyylää saunan lauteille. Sama se on täälläkin, avustajaa en ole uskaltanut edes kysyä, pelkään niitä tarkastuksi ja kotikäyntejä ja haastatteluja. Palkaksi koko vaivasta tulee kuitenkin epäävä päätös.
Täällä on ystäväpalvelu sekä seurakunnassa, että spr:llä. Toivottavasti sinä saat uimakaverin.Jos asuisit täällä, lähdettäisiin yhdessä ja pyylättäisiin toinen toisiamme.

Anonyymi kirjoitti...

Voi ei. Ymmärrän niin sinua. Toivottavasti saat SPR:ltä kivan ystävän uimakaveriksi. Sanoo Daisy

anne kirjoitti...

No jo on outoa touhua, kun rollaattoria meinasivat kaveriksi! Jos asuisit lähempänä, minä tulisin sulle kengät ja sukat laittamaan jalkaan, siivoamaan ja uintikaveriksi, kassin kantajaksi ja apulaiseksi, ihan totta! Varmasti tulisin. Toivottavasti saat jonkun mukavan sieltä lähempää :). Harmittaa nämä välimatkat :(.

Tiina kirjoitti...

Tee valitus ja liitä siihen tämä postaus!

Anneli kirjoitti...

Voi hyvät hyssykät.
En ole minäkään tiennyt että rollaattori pystyy kaikkeen tuohon apuun jota tarvitset :O
Voisit pyytää jonkun näyttämään sen rollaattorin taidot !

Jaksamista Koso-täti !!!

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ voi että...♥ nää on näitä niin kurjia juttuja. (kokemusta on vaikkei ihan samanlaista) Toivottavasti asiat vielä järjestyy♥

Lea P kirjoitti...

Näköjään kaikki on mahdollista, rollaattori avustajana. Voi elämän kevät.
Samaa suosittelen kuten moni muukin, palautetta kuntaan ja tämä juttu mukaan. Tai parempi olisi laittaa juttu paikkakunnan suurilevikkisimpään sanomalehteen ;).

Enpä olisi ikinä arvannut että raanu pääsee liiviksi, hieno siitä tuli ja käy varmaan pihalla kevyemmän vaatetuksen päällä lämmikkeeksi.

Elvenpath kirjoitti...

Pakko kyllä sanoa, että melkosia urpoja päättämässä asioista. Mää haluan nähä sen rollaattorin joka pystyy kaikkeen tuohon!

ArmiL kirjoitti...

Täytyy sanoa että penkiltä olin tippua alas kun luin juttuasi, että kehtaavat... voisit soittoo ja kyssyy päätöksen tekijälle että onko tässä kirjotusvirhe, kun luvattiin avustajaa niin annetaan rollaattori. Ei kun yleisönpalstalle tää juttu, tosipaikan tullessa rollaattorista ei ole mihinkään verrattuna oikeeseen avustajaan.
Olet niin hyväsananen että sulta varmaan irtoaisi hyvä vastine päättäjille.
Mutta toivottavasti saat kivut rauhoittumaan.

Hilkka kirjoitti...

Eipä tiiä, itkiskö vai naurasko... ehkä molempia täytyy tehä.
Minäki hoitelen välillä dementoituvan äitini asioita naapurikaupunkiin. Sielläki meinattiin, että äitini pitäisi kulkia yksinään bussilla muistikouluun ja takaisin kaupungissaan. Virkailijan sijainen oli käynyt äidin luona kyselemässä asioita ja tullut siihen tulokseen. Kerroin puhelimessa päätöksen tehneelle virkailijalle, etten voi luottaa näihin kulkuihin ollenkaan. Kerroin esimerkin, että äitini joutuessa outoihin tilanteisiin voi tapahtua mitä vain, koskapa äitini esitteli minut muistikoulussa: "tässä on minun äitini", hämmentyi ja sanoi näin uudestaan. Päätös onneksi oikastiin ja niin äitini pääsee 3 euron hinnalla kulkemaan taksilla turvallisesti virkistys- ja asiointimatkansa. Tsemppiä Sinulle Koso-täti!

Stiina kirjoitti...

Hei pagiseva immeinen! Annoin blogissani tunnustuksen siulle! Karjalaisen isän tyttärenä tuo kieli kuulostaa niin mukavalle. Ja toivottavasti joku muukin, kuin tuo rautainen uimakaveri löytyy! Onkos rollaattoreille edes uimapukuja?

Liiolii kirjoitti...

No eikä! :o Kyllähän sinut pitää uimaan saada. Jaksaisitko valittaa? Tai jos sieltä SPR:ltä löytyisi kaveri, niin hyvä sekin.

sinisukka kirjoitti...

Kaikkea sitä kuulekin! Koetahan jaksella "avustajaasi" etsiessäsi :) - Ja kiitokset kauniista sanoistasi orvokkitumpuistani (hiukan taisit liioitella, mutta mitäpäs siitä :D )!!!

Anonyymi kirjoitti...

No voi juku pitäshän sitä apuva saaha et uimaa pääsis ain ne säästää vääräs kohtaa.Toivotaa et löytyy uintikaveri joltain taholta pietään peukkuja :)))
Kivat kevyet joulukellot oot tekassut.Hyvää viikonjatkoa!!! Tuula Iiris

My life kirjoitti...

No, on ne rollaattorit kehittyneitä! Kaipa sanoit tuon puhelimessa, mitä kerroit meille! ;O) Oletko pyytänyt lääkäriltä lähetettä johonkin ohjattuun vesijumppaan fysioterapeutille. Sellainen voisi olla hyväksi ja kunnallisella puolella ei ole kallista.

Sussi kirjoitti...

No jo on.

Toivottavasti löytyy oikea uimakaveri.

Tarina kirjoitti...

Voi elämän kevät!
Tee reklamaatio kuntaan sillee kohteliaasti v***uillen ;o). Painotat itsenäistä toimintakykyä tukevaa kokonaisvaltaista lihasvoimaharjoitusta, joka vähentää kaatumisriskiä ja niistä johtuvia kuntoutuksia, mahdollisesti myös leikkauksia.
Uimahallissa käynti on myös sosiaalista sekä henkistä vireystilaa ylläpitävää näin ollen masennus ja syrjäytymisen riski pienenee. Jne ...
Pyydät sitten sellaisen nykyaikaisen kehittyneemmän rollaattorin jossa on myös ne lauteille pääsy sekä sukat/kengät jalkaan auttava toiminto.
Raanusta tuli hieno liivi.
Paljon auringonsäteitä päivääsi!

anne kirjoitti...

Ystäväni, mulla olisi sinulle haaste blogissani! :)

pappilanmummo kirjoitti...

No, jopa on nihkeää avustajan saaminen - uiminen kun olisi parasta lääkettä nivelille - voisi jotain tehdä vesijumppaakin ehkä. Rollaattori lienee myös tarpeellinen, mutta avustaja myös.
Tuolla edellähän on hyviä vinkkejä...
Voimia Sinulle kestämään ja ehkä tuo vielä onnistuu uimaan pääsykin