tiistai 6. elokuuta 2013

Uusii konneita kottiin..

Huomenta, mukavaa tiistaita jokkaiselle, ja tervetulloo iippa-piippa mukkaa porukkaa.

Täs on tapahtunt kaikenlaist, jollai tappaa hävitin konneelt kaik miun blogii varte ottaamat valokuvat, hups vaa ja ne katos, jonnekkii avaruutee, niipä pit käyvä aamusel kuvvaamas uusii , niiko tästkii viinikärhöst


siin se kiipiää kohti tuijan latvaa ja on nii täynnä kukkii jottahaa.Kärhöt on just kommeimmillaa.

Mut niiko otsake kertoo, on mei kottii tult uusii konneit. Eile kierreltii ikämiehen kans kirppareit, ja mukkaa tarttu tää pyykkikone,


tälläsel sitä miun lapsuuves pestii nyrkkipyykkii ja isompaakii, saippuaa hangattii märkii vaatteisii ja sit niitä hangattii tuota sinkkist poimutusta vaste. On se olt kovvaa homaa sillo, ei taitas meist kukkaa ennää ruveta tuolviisii pyykkii pesemää. Täs ol takan hintakii 4markkaa 50 pennii, nyt eurois mie maksoin siit kympin.

Tään toisen konneen ostamises meil ol vähä erimielisyyttä, ko ikämies ei voint ymmärtää miks mie ostan


höylän jos ei oo terrää, no mitä mie sil teräl, enhää mie ossaa höylätäkkää ,mut ko tuo ol nii  yle soma, pikkunen, pittuutta vaan 18 senttii.

Seuraavan konneen hankinta ol sit yksmielist,


ko kumpikaa meist ei tykkää tiskaamisest, miul ei kestä selkä ja jalat ja ikämiehel käjet ja aikamiespoika käyp nii harvoi kotoon jotta astiit kerkii loppuu, enne ko hää tulis tiskaamaa.
Ihanaa ,nyt miul on vihdoinkii tiskikone, tääkii on pien ja söpö, leveys vaa 45 senttii, ei myö suurempaa tarvita ko kahestaa ollaa, eikä täs oo kova äänikää, mut mie oon sitä mielt näist kodin konneist jotta huutakoot vaik suoraa huutoo, koha tekkööt työt miun puolest.

Nii miun pit tännää pagista teil langoist ja kästöist, mut ko kuvat katos, pittää alkaa kuvvaamaa uuvestaa, ko kerkisin tyhjentää kamerastakii muistikortin.
Kassotaa mitä saan aikaseks.
Mut viettäkää oikee hauska tiistai, aurinkokkii viel paistaa , käännetää kasvot sitä kohe ja otetaa D-vitamiinii ja muutama uus ryppy silmiin reunoille.

20 kommenttia:

Kukkaiselämää - My flowering life kirjoitti...

Onnea uusien koneiden johdosta! Kyllä tiskikone on vaan niin hieno keksintö!

ArmiL kirjoitti...

Hyvät ostokset olet tehnyt, sama juttu, mie olen inhonna tiskaamista yli kaiken ja aina, nyt kun on pesukone niin avot, homma sujuu...
Noi on vanhat jutut kivoja muistoja eletystä elämästä...

Huopatossunen kirjoitti...

Toivottavasti kuvat eivät ole kokonaan hävinneet bittiavaruuteen, vaan kone on vain tallentanut ne "hyvään piiloon" :)

Heleena kirjoitti...

Mainioita löytöjä!

maatuska kirjoitti...

Hyvä että sait tiskikoneen. Vielä parempi olis ollu selän kannalta, jos se olis korotetulla tasolla. Minä en antas enää millään vaihtaa lattiatasolle koneita. Onneks älyttiin remontin aikana 5v. sitten laittaa ne korkeamalle, ennenkö selkä meni. Mutta onhan tuo tiskaamiseen verrattuna parempi ja se ikämies voi laittaa alakoriin lautaset ym, ettei sun tartte;)

Sinipellavainen kirjoitti...

No, tuo pyykkilautahan on tosi nasta löytö, sitä voi käyttää koriste-esineenä tai apulaisena märkähuovutuksessa.
Minäpä olen laskenut mäkeä pienenä pyykkilaudalla, kun pulkkaa ei mökillä sattunut olemaan. No, eihän siitä mitään tullut, mutta hauskat muistot jäi.

Maija kirjoitti...

Hianoja konneita! Tiskikone on meilläki ehdoton, mää kans inhoon tiskaamista.

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ onnea uusista koneista :) Iloisia hetkiä niiden parissa ♥

mummeli kirjoitti...

No on nuo miehet ajattelemattomia, ihmetellä nyt höylän ostoa, pitäähän nyt naiseläjällä oma höylä olla vaikka ei terää olisikkaan. On minullakin tuolla vintissa sellainen, miehen joskus koulussa tekemä.
Mutta tuo viimeinen kone. tiski sellainen on kyllä ihan mainio vehje. Silloin kun yksin jäin, kuvittelin sitten tiskaavani käsin yhden mummun tiskit, mutta mitä vielä, kyllä ne koneeseen menee.
Noin se sitten joskus käy, kun kuvat häviää ja muistikortti tyhjennetty. Pian otat uusia kuvia iloksemme!
Oikein mukavaa elokuuta.

elina kirjoitti...

Ihania koneita, tuo pyykkikone ja höyläkone. Tiskikoneesta taas en välitä. Jaksan vielä tiskata kahden hengen tiskit, mutta ehkä joskus täytyy periaatteestaan luopua ja hankkia kone. Minä rakastan vanhoja astioita ja myös käytän niitä, olen myös maalannut posliinia ja nämä astiat eivät tiskikoneita kestä. Lasitus säröilee ja värit haalenevat ja vanhojen ohkasien lasien reunat menevät rikki.
Olen joskus joutunut pohtimaan tiski-inhon ja myrkky-inhon välllä ja vielä myrkkyjen käyttö pesuaineena on ollut se pahempi ja nyt tyydyn käsintiskaukseen ja ekopesuaineeseen.

annikki kirjoitti...

voi että nuo vanhat koneet on mainioita.mie kanssa tänään vein yläkertaan pyykkilaudan,suutarin kenkälestin,höylän ja vyyhdin puut.
tiskikone olen meillä mie ja se on totta että selkään ja jalkoihin se käy.

Kirsikka kirjoitti...

Voi koneita tarvitaan aina uutta ja vanhaa tekniikkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kärhöhää kukkii korresti.

Kyllä nuo vanhat,antiikkiset esineet on sitten keräilyn arvoisia.

Itellä on kans samanlaiset esineet, mutta tuo höylä on ISOmpi.

Mie kans hamstraan kaikkea vanhaa.

Niinhän sitä sanotaan toisen romu on toisen AARRE ;))

Mukavaa viikon jatkoo!

*Tuula Iiris*

anja kirjoitti...

Ihania ostoksia! Samanlainen pesukone meillä, peltisen myin kirpparilla mutta lasisen jätin muistoksi lapsuuden pyykkipäivistä.

Ja ainahan höylää tarttee! Ja fiilaa...

Tiskikone on estepeli. Pois en antaisi. Kiva että sinullakin alkaa astiat itsekseen puhtaaksi huuhtoilla.
Mukavaa viikkoa sinulle.

Emilie kirjoitti...

No sulla on sitten jokapaikanhöylä, eikä teräkään tylsy höylätessä ;)
Joku virus liikkeellä, minä muutin eräänä päivänä kuvani vahingossa mustavalkoisiksi.

Lisbet kirjoitti...

Onha se pyykkilauta meijänki aitas,silhä se äitki hinkkas vaatteita.Mie oon hiot viinimarjoin kans,13toist maijaa oon keittänt onnekes lapsenlapset sitä juovat.

Tarina kirjoitti...

Mainioita koneita tulitte hankkineeksi.
XD nyt ei tarvitse enää tiskivuoroja arpoa.
Aurinkoisia päiviä!

Milli* kirjoitti...

Onnea uusien koneiden omistajalle =) Mahtavan näköinen viinikärhö. Pistän harkintaan tuommoisen laittamisen =)

möhönasu kirjoitti...

Todella kaunis kärhö!

Mukavia koneita olet ostanut...varsinkin nuo vanhemmat :) Meilläkään ei ole vielä astianpesukonetta, kun en ole sitä suostunut ostamaan :) Käsin vielä tiskataan vaikka meillä oli kone joskus ennen...en kaipaa sitä tällä hetkellä.

Arja H kirjoitti...

Hyviä konehankintoja olet tehnyt. Astianpesukone tehköön sille kuuluvat hommat sillä aikaa, kun sinä teet omia mukavia ja mmuitakin ilahduttavia juttujasi. Kyllä minun mielestäni höylä on ihan ehdoton työkalu, sehän suorastaan kuuluu joka tytön käsilaukkuun.