keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Hääpäivänä


Tännää mie ja ikämies olla oltu avios jo 34 vuotta, ja tää päivä alko jotenkii nii meille sopivast.
Aamusaijul ,jotka ikämies keitti, sain syvämmiä kaksin kappalein,


toise hää on isse miulle leikant jollai uuvel leikkuril ja toise hää kait osti ko tykkää isse noist kirsikka konvehist.
Mie vaa leivoin mansikkakaakun.

Sit miulle annettii tämmöin leikkur kättee ja ikämies pyys minnuu lyhentämmää hänen hiuksii.


Ois vaa olt hiljaa ja pitänt leikkurin kaapis.
No mie kyllä estelin ja sanoin jotta en mie ala leikkaamaa, vaan mänis nyt parturii, niiko ain ennekii.
Ei tuo uskonu, jote tää ei oo sit miun vika eihää.???
Ikämies laitto konneesee asetukset, siis hää en mie ja sano viel että tälviisii sie sit mamma ain leikkaat miun tukan ko jään vuuven pääst eläkkeelle.
Siis hää sano en mie.
No mie aloin syvän kurkus leikkaamaa, ja ikämies kehu ja kannusti ja puhu muutenkii pehmosii täst mei yhes olost, ja sillo se tapahtu, ja se ei olt miun vika ei taatust.
Leikkur ottikii toisest ohimost aika matkan tukkaa ihan sillee kokonaa. Auts!! Ensin meinasin olla ihan hiljaa, mut pakkohaa se ol tunnustaa ja käskee ukko peilin ettee.
Lepposa tunnelma muuttu, ja mokoma viel suuttu ko mie sanoin jotta otan kuvan tuost miun parturoinnist, ihan vaa aikamiespojalle oisin sen laittant, en missää tapaukses  teille,( nyt saatte sit vaa kuvitella kuvan.)
Minnuu ko alko naurattaa,en voint mittää, hihittelin ja kysäsin jotta onks tuo nyt se kuulusa markan kolo, vai pitäskö sannoo jotta euron onkalo.
Ainoo onni täs on se jottaa ikämies alotti kesäloman ni saa tukka rauhas kasvaa takas, mie lupasin myöskii virkata hälle kesäpipon.
No onneks miun ukkoin ei oo pitkävihanen ja nyt hää jo naureskelee issekkii tälle, ko mamma ol parturiin sen ensmäisen ja viimosen kerra.

Näi alko siis mei hääpäivä.

Kiitoksii teille kaikist ihanist kommenteist tuoho eellisee pagisemisee. Työ ootta kaikki nii mahottoman mukavii  ja tervetulloo Carita mukkaa lukijoihi.

39 kommenttia:

intsu kirjoitti...

Sydämelliset onnittelut hääpäivän johdosta!Komiastippa aloititte hääpäivän:D

Tanni kirjoitti...

Oi, mulle tuli ihan kyyneleet silmiin tätä lukiessa..sellaiset onnen kyyneleet.. voi, teitä ihania, mutta yritys hyvä kymppi ja tilaa naurulle on aina hyvä olla ja ainakin on ikimuistettava hääpäivä ja siitä teitä onnittelen! Tulkoon monia vielä lisää<3

katjainkeri kirjoitti...

Onneksi harmi taittui nauruksi. Iloa ja
onnea myös tuleviin vuosiinne!

elina kirjoitti...

Onnea on tarvittu ja tarvitaan edelleen,jatkukoon vuotenne onnekkaina:D

Kankuritar kirjoitti...

Vai että parturikis aloit, onhan sekin käsityötä, vai?
Hyvää hääpäivää teille, ja luultavasti muistatte pitkään tämän hääpäivän?

Tuta kirjoitti...

♥Oikein ihanaa hääpäivää teille molemmille...♥ ikämiehellä taitaa nyt olla muodikas kampaus. Eikö nyt ole muodissa kaikki graafiset ja erillaiset leikkaukset hiuksissa!

Tilkku ja Tilkku kirjoitti...

Onnea hääpäivän johdosta. Sama kokemus myös minulla pojan hiusten suhteen aikoonaan. Mutta yleensä nuo tuollaiset kommellukset naurattaa jälkeen päin. Hyvää jatkoa hupaisasti alkaneelle päivälle.

Tarja A kirjoitti...

Täällä naureskelin itekseni, kun tuota sinun tekstiä luin.
Olen parturoin isännän hiuksia jo monta kymmentä vuotta ja tuollainen vekotin on, mutta sillä olen vain niskan rajannut. Tuota samaa olen pelännyt, että lähtee päätä myöten.
Olisipa ollut hauska seurata teidän hääpäivän aamupuuhia. Onnittelut kummallekin :)

Stiina kirjoitti...

Onnea hääparille ja uudelle parturi-ammatille! Kyl se siitä ; )

Vanha rouva kirjoitti...

Mää oon päässyt saksimaan ainoastaan Vanhan herran kulmakarvoja - ne on semmoset mallia Brezhnev! Tukkaa siltä ei tarvii mun parturoida, kun sillä ei enää oo sitä parturoitavaksi. Onneks kai ;)

Onnee nyt kuiteskin paljon! Kyllä se tukka seuraavien 34 vuoden aikana takasin kasvaa...

mehtäemäntä kirjoitti...

Onnea teille molemmille. Hauska tarina oli.
Monia armorikkaita vuosia!

Jaana Kristiina kirjoitti...

Onnea komeista yhdessäolo vuosista=)
Nythän sinun armaalla on samanlainen kampaus kun MM futareilla ikään;)
Ja onnea tulevillekkin päiville!

ellu kirjoitti...

Hyvää hääpäivää! Komeat on yhdessäololukemat!
Pitäähän sitä joskus vähän kokeilla, vaikka vahingon kautta, että mistä ukkokulta "riemastuu".

Mulla on vähän tietokone temppuillu ja niinpä en oo päässyt kommentoimaan. Komia tuo peitto. Itsekin kokeilin samanlaista virkkausta, mutta...ei se vaan onnistunut.

Mukavaa heleää heinäkuuta. Vettä sateloo, mutta meillä on onneksi silti kesä.

Arkimamma kirjoitti...

Hihi :D Sattuuhan sitä :S

Mahottoman hienoa hääpäivää teille! <3

maatuska kirjoitti...

Minäki täällä nauraa hihittelin, ihan väkisellä tuli nauru:D Arvasin jo lukiessa, että jotain jännää tapahtuu kumminkin. Tekevälle sattuu ja tukka kasvaa takasi.
Mahottoman hyvää ja leppoisaa hääpäivää teille! Me tullaan perässä; elokuussa tulee 31 vuotta ku sanottiin tahdon :)

Lisbet kirjoitti...

Onnii vaa teil hääpäivän johost ja pittää sanuu jot tekeväl sattuu eihä se nytkää ois sattut jos sie et ois kerkiiväistä sorttii.Mieki oon nyt facebookis.

Tiia N kirjoitti...

Onnea hääpäivänä! <3

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥Paljon,paljon Onnea Teille!♥ hi-hiii...minä olen leikannut ukkoni ja poikani hiukset melkein aina, mutten vieläkään ole itse ihan tyytyväinen lopputuloksiin.. ja lipsahduksia sattuu tuon tuosta..vaan itseppä haluavat aina vaan, että leikkaan..hi-hiii...♥ Sitten vielä lisään, että kyllä sulla on mukavat jutut!

Tuomontuvan Anni kirjoitti...

Onnea ihan miljoonasti teil hääpäivänä:) Muistanette tään hääpäivän toisenki kerran; ko mamma ol stailistina ja teki ikämiehel uuven kesälookin:) Hih....

Amalia kirjoitti...

Onnee teille ja monta yhteistä vuotta lisää!

Heleena kirjoitti...

Sydämelliset hääpäiväonnittelut!
Tuolla vekottimella lipsahtaa helposti vähän enemmän ja on mahdotonta korjata koloja, kokemuksesta tiedän. Pipo on hyvä lahja suojaamaan auringonpistolta, jos se nyt sitten alkais paistaa.

Virpi kirjoitti...

En voinu muuta kuin nauraa, kun luin tuota tekstiä. Onneksi hiukset on uusiutuva luonnonvara. Onnea pitkälle yhteiselle taipaleelle :)

mate kirjoitti...

♥Lämpimät onnittelut hääpäivälle♥
Enkä kyllä voinut hymyilemättä kerrontaasi lukea.
Tuli mieleen kun isäni aikoinaan toi ystävänsä tukanleikkuukoneen, sellaisen jota käsin klipsutettiin, ja sanoi, että nyt saat ruveta parturiksi harjoittelemaan. Ja niinhän siinä kävi että siitä lähtien leikkasin sekä isäni että monen muunkin hiuksia ja leikkuu jatkuu edelleen.
Monta konetta oon "leikannut loppuun".

Anniina kirjoitti...

Onneksi olkoon ja vielä paljon yhteisiä vuosia! Tosi hauska tuo tukanleikkuukertomus!

Meillä onkin yhteinen juhlapäivä, minua nimittäin kosittiin 25 vuotta sitten ja vielä syntymäpäiväni kunniaksi. Eli on juhlittu synttäreitä oikein miehen tekemän kakun kanssa, ja kihlapäivän kunniaksi kävimme oikein ulkona syömässä. Kaiken lisäksi toinen etunimeni on suosituimpiin nimiin kuuluva Maria, jonka nimipäivä on myös tänään. Eli juhlaa siis kerrakseen!

eila kirjoitti...

Onnea mahoton tänään hääpäivänä ja tulevaisuuessakin vähintään yhtä paljon! <3

Anonyymi kirjoitti...

Oikein hurjan ISOSTI onnee teille.
Kyllä oli taas suu hevosenkengällä,kun tätä siun tarinaa luki.
No mutta,onneks ei korva lähtent tukkaha kasvaa takas =)))
Loppu hyvin kaikki hyvin.

Mukavaa viikon jatkoo ja toivotaan,että aurinkokin alkais paistaan.

*Tuula Iiris*

MariJ kirjoitti...

Onnittelut yhteisistä vuosista! :)

Meillä on myös parikin tuollaista tukanleikkuukonetta. Mies on itse leikannut koneella hiuksensa jo toistakymmentä vuotta, ei ole kertaakaan sinä aikana käynyt parturissa. Myös poikien tukat iskä leikkaa koneella, ja olenpa minäkin kerran tuollaisella koneella omat hiukseni leikannut, kun halusin lyhyen tukan. Aina on tullut hyvää ja siistiä jälkeä! :) Sitä mittaa voi myös säätää, haluaako lyhyempää tai pidempää tukkaa, tai peräti kokonaan kaljun. Meillä yleensä kuopus haluaa 3-millisen, esikoinen 9-millisen sängen.

Huopatossunen kirjoitti...

Onnea hääpäivän johdosta!

Miehelle tulikin ihan aito kesätukka :D

Sussi kirjoitti...

Lämpimät ja isot onnittelut!

Onneksi hiukset kasvaa nopeasti:)

Sinikka kirjoitti...

Onnea hääparille!
No voi tokkiisa, hyvä ku ukkos niin pian leppyi ;)
Nyt sie oot opetellut tukanleikkuuta, ens kerralla jo ossaatkin homman.

Diina kirjoitti...

Paljon onnea hääpäivänne johdosta!
Hih, minäkään en ole koskaan suostunut leikkaamaan miehen tukkaa, olen sanonut, että käytän vain kangassaksia...koska minähän sitä lopputulosta joutuisin katsomaan ;)

*VEKKI* kirjoitti...

Onneksi olkoon!

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Löysin ihanan blogisi ja aion jäädä lukijaksi. Taidan nyt käyttää tilaisuuden hyväkseni ja pyytää apua feresi pulmaani: Kuuluuko feresin paita pukea siten, että nappi on takana vaiko edessä? (Paidan kauluksen ympärillä on toisella puolella rypytystä.)

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Sydämelliset ja lämpimät onnittelut hääpäivänänne johdosta. En voinut mitään sille, että iloinen nauru helähtitäällä väkisinkin ilmoille, kun luin tukanleikkuuepisoditanne. Varmasti kirvoittaa hymyn huulille vielä vuosienkin jälkeen ja jää muistoihin hauskana hääpäivätapahtumana.

anja kirjoitti...

Läpöiset onnentoivotukset yhteisestä taipaleesta. Hauskasti kerroit tukanleikkuut, usko tai älä, harjoitus tekee mestarin. Minä olen parturoinut jo yli 40 v prinssipuolison hiukset, ihan vaan parturinsaksien kanssa. Niilläkin joskus tahtoo tulla markan koloja mutta nyt jo osaan varoa. Onneksi tukka kasvaa. Ja jos isoja lonttoja tulee, voihan ajella ihan siiliksi koko nupin, tai kaiken veks. Sehän on nyt niin muotiakin.
Meillä tulee syksyllä 55 v yhteistä matkaa joten hiukset ne vaan kasvaa....sanoo tää pitkätukka.

Auli kirjoitti...

Onpa hauska tarina.Minä olen kymmenen vuotta parturoinut.miehen tukan.Meillä myös mies tekee säädöt. Minä leikkaan ja.mies jopa imuroi. Kerran leikkasin niskaan kauhean loven, kun en tajunnut että pitää tehdä rajaukset... Onneksi ei ollut mitään menoa... Viime kesänä kun menimme naimisiin hän meni parturiin ja yllätys yllätys parturikin oli Auli.Hyvää hääpäivää, kunnioitettava saavutus teillä. Tuohon emme me taida päästä...

Anne-Mari kirjoitti...

Myöhästyneet hääpäiväonnittelut ja onnea myös tuleviin vuosiin :)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea! Ihana tarina, niitä sattuu, kun 34-vuottakin on jo takana. Muistui mieleeni se kerrallinen juttu, kun työkaverini valitti liian lyhyiksi permanentattuja hiuksiaan ja moitti parturi-kampaajaa, niin siihen tokaisi eräs miespuolinen kolleega, jotta "käy uuvestaan takkuuseen." Parhain terv. Kerttu

Maarit kirjoitti...

Voi ikämiestä! Saman tyylisen sattumuksen takia nuori mies näyttää eräässä kerhokuvassa huutolaispojalta :) onneksi euron onkalokin häipyy ajan oloon!