torstai 11. helmikuuta 2016

Zompi

Voi hyvä isä sentää ja muutama muukii, jotta on olt viikko.
Sain viikko sitte tään halvatun massiinan jonka kans pittää nukkuu tään uniapnean takia.


Olin tosi innoissain ko aattelin jotta saan nukuttuu hyväst ja olo senku piristyy. Esitteeskii luk jotta jo yhen yön jälest huomaa tulokset.
Tottahaa tuo esite haasto, tulokset näky selväst, mie olin niin lope uupunt ja kiukkuin ko osan yötä kuulu vaa suhinaa ja sihinää.
Sitkeest mie yritin, joka ilta ikämies auttel tään maskin miun naamallein ja kiristel hihnoi sopivaks


ja sit mie makasin ja oottelin unta, vaihoin asentoo, jollo hihnat paino kasvoi, kierähin kylellein ja tuo letku kierty kaulan ympär.
Ei tult unta, mut mie vaa makasin aparaatin kans ja laskin lampahii.
Välist tul iha panniikki ja repäsin maskin kasvoiltain.
Vajaan viikon mie jaksoin, kulin päivät ko sellain zompi.
Eile sit pesin ja pakkasin aparaatin ja totesin jotta tää hoito ol sitte täs.
Illal laitoin nennää suihketta ja työ ette uso, mie nukuin koko yön ko pien porsas, aamul heräsin ja ihmettelin ko kello ol jo puol kaheksan.
Nyt mie oon se entiin täti, ei oo meil ennää kärttyst zompii.

Kästöit en oo oikiastaa tehny, muutaman tälläse riikikukon pyrstösilmän virkkailin


noist tulloo joskus tyyny.
Tuon kupin jos nuo silmät on mie löysin kerran kirpparilt, oletan jotta tää on sellain Kupittaan  kuppi


Nii ja ulkoon sattaa taas vettä, lumet ja jäät alkaat olla poissa.
Laskiainekii män täs zompeilles ja paasto aika on alkant.
Oikein siunattuu paastoo niille jotka sitä viettäät ja iloist kevvään odotust teil kaikil
toivottellee hyvin nukkunt täti.

27 kommenttia:

Tarina kirjoitti...

Cpap laite ei sinun kohdalla toiminut.
Mukavia sadepäivän askareita ja makkeita unia!

Virpi kirjoitti...

No voihan, näyttää perinteinen keino olevan sittenki parempi.
Mää olen myös ihastellut noita riikinkukkolappusia, taidan jossain vaiheessa kokeilla :)

Marle kirjoitti...

Toisille sopii ja toisille ei. Hyvä, että olet saanut nukutuksi hyvin ilman laitetta. Ihan näyttää Kupittaan kuvioilta. Tulossa pirteä keväinen tyyny.

Lea P kirjoitti...

No huh-huh noiden laitteiden kanssa, tunnen pari ihmistä jotka viettävät yönsä tuon laitteen kanssa ja kuulemma vielä tulevat niiden kanssa toimeen mutta eihän ne kaikille sovi. Toivottavasti pärjäilet jatkossa niiden suihkeiden kanssa. Riikinkukonsulkia minäkin olen ihaillut mutta taidan jättää tämän muiden villitykseksi. Savikuppisi on kaunis.

Sude kirjoitti...

Eräällä ystävälläni on samanlainen laite ja ajattelin, etten minä ainakaan osaisi nukkua tuommoinen hökötys naamalla. Onnkesi pärjäär ilmankin.
Vai on tuo arvokas kuppi =D Minulla on samanlainen ja kun olen luullut sitä rihkama-astiaksi, niin se on ollut käytössä kissankuppina. Taidampa ottaa sen pois niiltä =D Minä en astioiden päälle näet ymmärrä yhtään mitään.

marja-terttu kirjoitti...

Mä oon monta kertaa ajatellu, jotta jos mun pitääs se tötterö naamalla nukkua niin siit´ei kyllä tulisi mitää. Sivusta seurannu ja torennu, jotta parempi ku pitää tötterön nenällä jottei tartte koko yötä pökkiä ja kuunnella ku piiiitkiä hengityskatkoja piisaa monta tunnis ☺
Mutta tuos Sun riikinkukoon pyrstösilimis on tosi komiat färit ☺
Voikpa kulho olla Kupittaan saven tuotantoa ☺

HMukavaa päivää ja hyviä unia Sulle Kosotäti jatkossaki ♥

mummeli kirjoitti...

Noin se vaan joskus käy, hyvää tarkoittava laite ei sitten itselle sovikkaan. Minulle aikoinaan soviteltiin sitä isoa konetta joka auttaa astmaista hengittämään esim. navetassa. jouduin sitten sairaseläkkeelle muusta syystä ja niin se vehje jäi vain kokeiluun.
Kauniita virkkauksia kauniissa kupissa!
Oikein hyvää helmikuuta sinulle!

Sussi kirjoitti...

harmi, ettei laite ollut sopiva. Hyvä kuitenkin, että olet saanut nyt nukuttua.

Tilkku & Tilkku kirjoitti...

Hyvä, että heivasit moisen aparaatin menemään. Toivottavasti nukut jatkossakin kuin pieni porsas suihkeitten avulla. Kauniit alut riikinkukkotyynylle1

intsu kirjoitti...

Voi kuule,minä olen nukkunut jo semmoset 16v tuossa koneessa! Mulla on uniapneaa,astmaa ja keuhkot huonot muutenkin,että on kaiken aikaa hapenvajausta.Mulla ei ole vaihtoehtoja,on pakko. Jos hetkeksikin nukahdan ilman konetta,niin mulle tulee niin järkyttävä päänsärky,että sitä ei meinaa tavallinen kuolevainen kuinkaan kestä. Muistan kuinka aluksi itkin sairaalassa yöllä salaa peiton alla sen koneen kanssa. Ajattelin että minun maailmanloppu on tullut nyt,en osaa nukkua koneessa,enkä pysty nukkua ilman sitä. Mutta aikaa myöten siihen on tottunut. Mua helpotti se,kun enhän mä kuule sitä ääntä,kun otan kuulolaitteet yöksi pois. Onhan siitä yhä vaivoja. Joskus on yöllä mennyt maski vinoon ja puhaltaa sivuun. Seurauksena se järkyttävä päänsärky ja kaupanpäällisiksi silmätulehdus,kun on puhaltanut silmään. Juu,juu,joskus herään siihen,kun se letku puristaa kurkun ympäri. aamusta puoleen päivään asti on vanat poskissa ,kun se maskin remmi on painanut poskia. Joskus hävettää aivan,kun olen jossain,niin moni on kysynyt,ai oletko juuri herännyt,kun on tyynyn juovat poskissa.Mutta pakko mikä pakko ja voishan asiat aina pahemminkin olla.

Irma kirjoitti...

Harmi ettei ropotti toiminut sinun kohdallasi Hyvä että kuitenkin sait sen yön hyvin nukuttua On se niin rankka kun ei saa nukuttua öitä:)

Vanha rouva kirjoitti...

Tää virtuaalinen kanssakäyminen käy voimille, kun pitää koko ajan miettiä, että missähän se ja se on, kn ei pariinpäivää kuulu eikä näy. No nyt ei tarvitse mun susta huolta kantaa, kun selvisi, että sää ootkin Zompi. Ja kaikenlisäksi hommaat itelles riikinkukon pyrstöä. Metka pakkaus!

AnneliPunneli kirjoitti...

Edellinen kommentoija -Vanha rouva pukikin sanoiksi monen ajatukset. Kyllä ne kaikki hyvinvointia ja terveyttä ylläpitävät koneet kannattaa kokeilla, jos eivät sovi, on ainakin yritetty.Vaihtoehtoja aina löytyy.
Kupittaan kupeissa on aina herkät kuvioinnit ja värit.

Maatuska kirjoitti...

Olipa harmi ettet päässyt sinuiksi laitteen kanssa! Minä olen nukkunut kolmisen vuotta tuommosen kanssa ja pois en antaisi millään. Otan aina mukaan jos yövyn muualla. Jos nukahdan ilman tuota, niin aamulla on pää ihan sekaisin, hyvä ku tietää kuka on ;)

Kruunuvuokko kirjoitti...

Se mikä toimii yhdellä, ei välttämättä toimi toisella. Toivottavasti löydät toimivamman vaihtoehdon rauhalliseen yöuneen.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ukkelilla oli tuo sama laite uniapneaan ja valvottiin yöt ja kuunneltiin surinaa ja huokailua. Lopulta kerättiin osat pitkin lattioita, koska ukkeli oli nakannut masinan unissaan seinään.

Kivipellon Saila kirjoitti...

No testattua tuli aparaatti ja hyväksi ei havaittu joten varmaan löyty toinenkin vaihtoehto! Kamalaa sekin on jos ei saa nukutuksi ja melkein kuristuu, onneksi selvisit hengissä! Vai Zompi!

Tuo kulho on oikea helmilöytö!

Sesse kirjoitti...

No voi että! Toivottavasti saat nukuttua, on se kauheeta jos ei saa kunnolla nukuttua...parempaa jatkoa <3

Pipo-otus kirjoitti...

Huh, ei kuulosta yhtään kivalta tuommoinen vekotin... Mie en ainakaan nukkuis tuommosen kanssa! Mut hyvä et nyt oot saanu nukuttua, uni tekee ihmiselle ihmeitä. Onpa kauniita nuo riikinkukon sulkatöyhtöt! (:

*VEKKI* kirjoitti...

Hirveän näköinen aparaatti. Miten tuollasen kanssa pystyy nukkumaan ollenkaan. Mutta happivajaus on pahasta. Tiedän, minulla astma ja keuhkoahtauma, mutta tulen toimeen lääkkeillä. Tsemppiä sulle, sisukas.

Liisan kotona kirjoitti...

Harmi, että oli niin epämukava laite etkä siitä saanut apua. En kyllä varmaan itsekään pystyisi nukkumaan mitään ylimääräistä päässäni saati sitten kasvoilla. Toivottavasti saat apua vaivaasi. Loskaista on täälläkin, mutta uusi lumi on vanhan surma, eikö sitä niin sanota. Hyvää ystävän päivää tv Liisa

Unknown kirjoitti...

Voi mahoton mikä aparaatti,tuommosen kanssahan on tosi vaikea nukkua.tet sie riikinkukon,pyrtösilmät jo valmiina.Hieno kupittaan kuppi.

Selma kirjoitti...

Ei mullakaan uni tulis tuon kanssa. Jotku näitä käyttää kyllä. Kauniita virkkuksia näkkyy oleva.

Smirgeline kirjoitti...

Tuo laite näyttää kyllä semmoiselta, etten minäkään osaisi sen kanssa nukkua.
Oikein Hyvää Ystävänpäivää!

Kruunuvuokko kirjoitti...

Hyvää ystävänpäivää Sinulle.

Väkertäjä kirjoitti...

Josko siihen nukkumavärkkiin tottuu ajan myötä...? Hankalaa vissisti on ensi alkuun.
Hyvää ystispäivää!

Johanna N / Ihan Oikea Blogi? kirjoitti...

Voi miten kauniita virkutuksia ♡ Harmi kuulla, ettei nukkumisesta tullut mitään "unikoneen" kanssa.

Hyvää ystävänpäivää ♡