torstai 9. kesäkuuta 2016

Ennen ja nyt

Oikee, oikee mukavaa tätä päivää teil kaikil ja kiitoksii ihanist kommenteist, jotta tek hyvää niije lukemine, ja uusiikii kommentein jättäjii ol joukos, kiitos teillekii,.Niihää tää elämä männöö jotta välist ollaa siel murhee montus ja välist vuorehuipul, mie oon nyt jossai siin puoles välis.  Nää miun elämän kippeet assiit nousoot ain välist nii vahvast mielee jotta ne lamauttaa iha tyysti, ja ne on vaa pakko ain käyvä läp.
Mut sit männnää asiaa.

Kästyöt on elleekii levällää ko ne kuuluisat Jokisen evväät, ollaa ikämiehen kans möyritty puutarhas.
Tarkotus on elleenkii tehä siit miulle hellpohoitoin.
Mut tuol viidakos työskentelemine on aika hankalaa, sitä ko ei sillo aikoinaa tajunt jotta kasvit kasvaa isoks.


Kymmene vuotta sitte tehtii oikee nätti kivikkopenkki, siel on seppelvarpui, kääpiövuorimäntyi ja kaikenlaisii koristuksii. Eiks vaa ookkii nättii tuo sorapinta


Mut nyt tilanne on sit tää


ja tää

tuonne ei oikee sekkaa mahu. Mite ihmees nuo vuorimännytkii on tuollasii vaik joka kesä leikkaan nuo vuosikasvaimet keskelt poikki.
Ne pienet nätit seppelvarvutkii on tälläsii jumalattomii puskii. Nuo ikämies leikkaa joka kolmas vuos iha alas muute mistää ei tuu mittää.


kukkapenkitkii alkaat olla kaik tälläsii


Kukat leviit ominee ja poissa on selkee järjestys, pakko on nostaa käjet pystyy ja myöntää jotta tää taistelu on hävitty.
Toki tuollasis viidakois ei rikkakasvit oikee viihy, paitsi se mei pihan vitsaus se toiste rakastama kielo.
Sillo ko pihhaa tehtii ni olevinnaa myö kitkettii kaik kielot poi, mut paskanmarjat, anteeks ko noijun, mut nyt niit kieloi on joka paikas ja taas myö kaivetaa ja kitketää.

Tätä se on elämäkkii yhtä rikkakasvein kitkemist.

Ai nii mie lupasin näyttää niit värjättyi lankoi, täs kaks vyyhtii revonpavul värjättyy keltast.


Tänä kesään värjyykset jää nyt vähä sivvuu, tuon pihamaan takkii.

Nähhää taas viiko pääst ja jatketaa juttuu pihamaast ja muustkii.

34 kommenttia:

Kankuritar kirjoitti...

Huomenet! Minun mielestä teidän piha näyttää ihan hyvältä nytkin, mutta onhan siinä valtavasti työtä pitää sitä kunnossa. Meiän phalta kaadettiin viime syksynä jätti suuri Terijoen salava, nyt olen miettinyt juuri tuollaista aluetta sen paikalle, kuin mitä sinun ensimmäisessä kuvassa oli. Eli ajattelin istuttaa siihen muutaman erilaisen Tuijan ja muutaman matalan viherkasvin, esim. laakakatajan alkuja. Syksyllä näen, mitä sain aikaiseksi. Hyvää kesäkuun alkua sinulle.

Unknown kirjoitti...

Tuo kivikkopenkki on nätti,mutta tosiaan paljon on kasvaneet kymmeneen vuoteen kasvit.Mie totesin yks päivä,millonkaa ei oo niin puutarhas jotta sais vaan katella kättensä töitä,aina on jottain möyrimistä.Laitahan sit kuvii mittee työ siel möyritte ko valmista on.Lanka on upean väristä.Mukavaa viikonloppua !

AnneliPunneli kirjoitti...

Moro, samanlaisen rehevöitymisen kanssa minäkin -joskus- puutarhassani painin. Siitä selvisin, kun aikani tuijotin Monet-taiteilijan maalausta rehevästä puutarhastaan.Samaistin omani siihen, ja huolet poistuivat!
Hieno väri langoissa!

Saila kirjoitti...

Kylläpä on kaunista ja rehevää! Onhan se hyväkin, että kasvit peittää, ei ole paljasta maata rikkaruohojen itää. Puskien ja korkeiden perennojen seassa on kyllä aika hankala kitkeä. Voimia siihen ja niiden kielojen kanssa taistoon!
Ihanan värinen lanka.

Tuomontuvan Anni kirjoitti...

No johan on rehevää kasvustoa teijän pihamaalla.ei oo laihaa maata, ko noin kommeest on kaik kasvannu. Pittääköhän tuonne männä viikatteen kans hih. Mut kova urakka tuo on jos meinaa saaha puutarhast pikkuisenki matalampi. Oiskoha apujoukoist vähä talkoisiin...

intsu kirjoitti...

Pihamaan kans minäkin taistelen. meillä kyllä tulee rikkakasvia ja kaikkee kitkettävää on. Kun olisin terve niin nauttisin kyllä puutarhassa työskentelystä,mutta toisessa polvessa on niin paha nivelrikkokin.

Tanni Kotipellolla.. kirjoitti...

Meitin naapurin pihalla kasvaa kielomeri, minä sieltä lapparin avulla haen juurakoita omalle pihalle, jotta saisin kielon tuoksua, paskat ei onnistu kasvu.. ja sinä se noidut niiden perään..=D. Ja minusta pihanne näyttää hyvältä ja rehevältä, meillä taas rehevyys johtuu enempi just niistä rikkakasveista.. juu ikuista taistelua tämä kyllä on..joskus tulee mieli, että prkl. olkoot piha ja villiintykööt, mutta kun oma luonto ei anna siihen myöten ja olis niin kiva että olisi edes jotakin kukkivaa joka viihtyisi.. Yritetään silti naatiskella, eikä suotta ressaila!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Minäkin olen viettänyt tunteja kivikkoni kansa. Samat on näkymät. Kaunis on kivikkosi ja jos rikkaruoho ei viihdy, on rehevyys kaunista

Pipo-otus kirjoitti...

Tsemppiä pihan kanssa taisteluun! (: Hyvä siitä tulloo. Ja kielot - eivät kuulu miun lemppareihin. Tuoksusta/hajusta saa vaan päänsäryn, vaikka muutenhan se on nätti kukka. Omalle pihalle sitä en kuitenkaan huoli sitten joskus, kun oma piha on. Nyt tyydyn isoon parvekkeeseen ja odottelen sitä julkisivuremppaa, että pääsen laittelemaan kukkia ja kalusteita...

Sussi kirjoitti...

Ihanan rehevää! Minulla on etupihalla seppelvarpuja, mutta ne surkeasti kituuttavat, eivätkä yhtään kasva. Kielo taas ei millään kasva meillä puutarhassa, vaikka sitä tahtoisin.

Ihanan väristä lankaa!

Sarin kotona kirjoitti...

Kaunista!
Siellä voi kasvit ja kukat upeasti!
Mukavaa päivän jatkoa!

mummeli kirjoitti...

Ihanan reheväksi on kasvusto muuttunut. Kaunis on kyllä vrhreydessään.
Tuo langan väri on hieno, maanläheinen.-
Hyvää jatkoa kesäkuuhun- Lämpöäkin. Nyt +6°

Maatuska kirjoitti...

Reheväksi ovat kasvaneet kieltämättä, mutta kaunista on minusta. Kitkemäänkö väleihin pitäisi mahtua? Jos isojen kasvien väleistä nousee rikkiksiä ym. voisiko alueen peittää jollain katekankaalla ja siihen päälle soraa? Luulis alle jäävien kuolevan sinne, mutta ainahan siemenrikkaruohot itää pinnassa.

Kukkapenkkisi on minusta ihanan rehevää cottage-garden tyyliä. Eipä pääse rikkikset elämöimään. Tokihan se ärsyttää, kun kasvit menee sikin sokin, jos itse haluaa pitää jonkinlaisen järjestyksen. Luonto vaan etsii keinonsa ja siemenet itää sopivissa paikoissa. Ei tuo ole paha ollenkaan.

Itsestä huolehtiminen on tärkeää, anna itsellesi aikaa ajatella ja käydä asioita läpi. Kaikki muut asiat ja hommat ehtii myöhemminkin.

AnniK kirjoitti...

Todella kauniiltahan tuo sinun pihasi näyttää! Upeaa loppuviikkoa sinne :)

Väkertäjä kirjoitti...

Eikös vain olekin kumma, kun nuo kasvit tuppaa kasvamaan yli ajatellun :) Tai sitten ne nuukahtaa kesken kaiken, kuten menneen talven aikana kävi monelle kasvikunnan edustajalle.
Tuo runsas ryhmä on kyllä mukavan näköinen silmälle, että älä huoli - anna rehottaa vaan!
Kielo se leviää mullakin :)

Vanha rouva kirjoitti...

Rehevältä näyttää! Ota se plussana, sano akka, joka asuu vyöhykkeellä, missä pitää odottaa noin miljoona vuotta, että moinen rehevyys pääsis valloilleen.

Kivimäen emäntä kirjoitti...

Hienohan tuo penkki on nytkin, vaikka kaikki eivät ihan järjestyksessä siellä olekaan, eipä näy rikkaruohojakaan. Meilläkin saattaa tulla kielo trenkituvan kukkapenkkiin, mutta vielä se on pysynyt tien varressa. :)

Rantapuikko kirjoitti...

Kauniilta näyttää kukkapenkkisi =))

Jaana Kristiina kirjoitti...

Semmosta se puutarhailu on.Vaan minusta on komea kukkapenkki,eikä tarvii kitkeä,ainakaan.
Vaan mukava kun kävit postauksen tekemässä.Käsityöt on hyvä väliin jättää hautumaan.Upea värjätty lankakin odottaa aivan varmasti sinua.
Mukavaa kesäviikon jatkoa vaan sinne:)

Huopatossunen kirjoitti...

Niinhän se puutarhanhoito menee. Ensin on autiota, sitten pari vuotta näyttää hienolta ja sen jälkeen kaikki on umpeenkasvanutta :D Ja taas aloitetaan alusta.

ruusutarha.blogspot.fi kirjoitti...

Hyvältä näyttää!! Elämä ottaa alaa.
Toivon sinulle sitä tasaisempaa ja rennompaa aikaa tänä kesänä!!
Aistitaan sitäkin voimakaammin luonto ja luovuutemme saavutukset!

Tilkku & Tilkku kirjoitti...

Minusta nykyinen piha näyttää niin kauniilta ja kukoistavalta. Kielo taitaa olla aika itsepäinen kasvi, kasvaa, missä haluaa. Hyvin on onnistunut värjäyksesi.

Sesse kirjoitti...

Itselläkin talon alkuperäiset kukat leviää niin, ettei paljon uusia mahdukaan, ilman että tekisi lisää kukkapenkkiä...en tänä vuonna tehnyt lisää, kun kahtena edellisenä tein.

Virpi kirjoitti...

Rehevältä ja hienolta näyttää pihamaa, yllättävän hyvin olet saanut vuorimännyn pysymään aisoissa.
Luomuvärjäyksessä on taas omat ihanat sävynsä :)

Marle kirjoitti...

Jos minulla olisi piha, niin se olisi juuri tuollainen esiviidakko tai vielä enemmän. Minusta pihasi on hieno! Lankojen värjäys kiehtoisi, ehkä joskus innostun kokeilemaan. Nuo värit on niin kauniita. Kieloista ei taida päästä eroon ikinä. Mökillä on yksi kukkapenkki ja siihen on änkeytynyt kieloja ja vaikka kuinka niitä repii pois, sitä varmemmin niitä tulee lisää. Noustaan yhdessä kielokapinaan!

Victoria kirjoitti...

Amo la Naturaleza y este blog desprende aromas de ella

Hermosos paisajes..
Gracias por compartir desde España
Abrazos Victoria

anja kirjoitti...

Sepä se, kun tekee kukkapenkkiä, ei malta uskoa, että kasvavat ja kasvavat. Minulla on pari pensasta, jotka istutin pieninä, rehahtaneet niin isoiksi, että muut kukkaset niiden alla tukehtuu. Syksyllä siirrän pensaat pois kukkapenkistä.
Meillä on äidinäitini pihasta jalokieloa, se leviää myös maajuuria myöten ihan joka paikkaan. Sääli sitä on repiä, mutta pakko.

Kesä on kauneimmillaan, osa pihapuista jo kukkinut. Pihlajat täynnä marjaterttuja ettei koskaan. No, talvi sitten lumettomampi.
Mukavia kesäisiä päiviä sinulle, ahertaja.

Pirena kirjoitti...

Kiitos taas kommentistasi. Täällä taas niin kauniita kuvia että silmiä hivelee.

marja-terttu kirjoitti...

Mum`mielestä tuosta kivikkopenkistä on tullu oikeen komian näköönen ☺
Ja se on kyllä totta, jotta kielot ne leviää ku kulovalakia.
Oot taas färiänny niin komian färistä lankaa, ookki oikia färiäyksen mestari ♥
Mukavaa viikonloppua Sinulle Kosotäti ♥

Leena kirjoitti...

Ihana piha, sellainen oikea aito piha, tuli niin mummolani mieleen ja ne tuoksut! Oikein paljon terveisiä ja mukavaa viikonloppua ♥

*VEKKI* kirjoitti...

Nättiä on tullut tai paremmin kasvanut.

Liisan kotona kirjoitti...

Ja höpsistä, hyvältä näyttää penkkisi. Onpa vähemmän rikkaruohojen kitkemistä. Mukavaa sunnuntaita tv Liisa

Lea P kirjoitti...

Anna kasvaa vaan, nykäset vaan suurimmat koiranputket pois jos niitä sattuu kasvamaan. Minä en enään mökillä taistele akilleijojen ym muiden kanssa, saavat kasvaa ihan rauhassa.

Tuula - Villatuta kirjoitti...

Onpa kaunista, minä tykkään niin. Oikein ihanaa kesää sinulle Liisa♥