tiistai 12. kesäkuuta 2012

Kassit ja kangaspuut

Käteni on nyt muutaman päivän huililla ja siks aamusella ompelin kaks kassii, tai oikiastaa kolme mut siit kolmannest tul sus, ko kone alko temppuilee.(koneel ompeluhaa ei rasita, muuta ko hermoi)
Ensimäinen on..

ommeltu ohkaset puuvilla kankaast,sellakses apukassiks, joka mahtuu hyvin pienee tillaa käslaukkuu.
Ei siin mitää painavii voi kantaa, mut muutama lankakerä ainakii tulloo hyväst kottii.


Tää toine on ommeltu kahest eri kankaast,toine puol on sitä kevväist keittiön verhoo ja tuo tumma on aikamiespojan verhost jäänt pala.Tähä ompelin vuorikankaakii ja täs voip sit kantaa vaik potaattei ja maitopurkkiloit,kyl  kestää.

Intsu kysel jot onks miul kangaspuut, on miul, mut...mut...pihal. (kaik kutojat tais nyt pyörtyy)

Tää kuva ei oo oikei hyvä, mut kyl siint näkkee jot kangaspuut ne on.
Puut löyty navetan vinnilt, eivätkä olleet mitenkää hyväs kunnos, joitakii ossii ol häviksis, ja tupajumikii ol tehny reikii. Niit sit aikamiespojan kans kerran tutkailtii ja keksittii ottaa ne ulos.
Sit myö kannettii kangaspuit pitki pihamaata ja mallaattii sinne ja tänne, ikämies kasso meit hieman kummast, pyörittel päätää ja män tuppaa.  Tuoho kiviaijan vieree ne sit viimei laitettii, iskettii viijen tuuman naulal kulmittai kii, valtattii kunnola ja tehtii kestopuust alusta, siin ne ovat sit olleet jo jokusen vuuven. Siin kulmukses on mukava varjosa paikka, muutama tuoli ja pien pöytä mahtuut siihe.

Jos tää on outoo ni on miul ovikii joka ei vie oikiastaa minnekkää


koha vaa on keskel polkuu.

Iloisii päivii kaikil mukavil lukijoil, ja kommentein laittajil.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No kyl Teil ainakii mielkuvitusta piisaa! ;D
Kassitt on nättilöi ja ne kangaspuijenkatve hivelöö silmii!
Ja sit ovi, joka on niiku siit laulus, et yhet portaat vie ylös, toiset alas, ja yhet ei huvinvuoks minnekkää! ;D
Varrotaa juhannusta!
mirjuska

intsu kirjoitti...

Niin vaan sitten ompeluksien kimpussa olit,kun kättä piti lepuuttaa ja valmista tuli! Minä en kyllä koskaan kenelläkään ole nähnyt kangaspuita pihamaalla,mutta nytpä näen ja hyvin ne näyttää pihallekkin sopivan:)

sinisukka kirjoitti...

No jopas jotakin! Luulin, että mattoa siellä puiden alla louskutat :D Kudontakoulun käyneenä voisin olla asiasta montaakin mieltä, mutta kiinnostava idea!! Eihän niillä puutteellisilla kangaspuilla mitään voisi tehdäkään! - Ovi herättää mielenkiintoisia ajatuksia! Ihana puutarha!!

Paula Kristiina kirjoitti...

Kivoja kasseja olet tehnyt! Ja niitähän tarvitaan aina. Oikein hauska idea laittaa kangaspuut ulos. Ja tuo ovi on ihana idea. Siinäpä saa muut ihmetellä mitä on oven takana:) Tuodaan sitä vanhoja ikkuna pokiakin sisälle seinälle, ja ei niistä ulos näy he,he... Aurinkoa päivääsi♥

Riitta Sinikka kirjoitti...

Olisipa hauskaa kutoa kangaspuilla ulkona!

Ilona kirjoitti...

Vihdoin pääsin tänne kurkkimaan, menee nyt tovi katsellessa:) Hauskaa minullakin on ollut joskus entisessä puutarhassa ovi ei minnekkään ja nytkin on ovet näkösuojana:)
Ilona

Vanha rouva kirjoitti...

Taas minä syynäsin tään sun puutarhan. Nyt harmittaa niin vietävästi, että lahjoitin kangaspuuni pois. Oisin voinut panna ne mun rauniopuutarhaani. Lonskuvan oven ja ruostuneet palotikkaat ainakin sinne ens kesänä raahaan, kelkan ja kakkakärryjen seuraksi. Ja sen puron teen, kunhan ensin ähän laajennan kivikkoa...