torstai 2. elokuuta 2012

Kiukku keitto

Kuulehaa sie ko mie haastan kuin tuos padas tul keitettyy kiukku
keittoo,

kaik värjärit ko haastoit miulle jottahaa paatsamal saap komiaa värrii, ilman puretuksii. Ja jos malttaa kuorii oksat ja silputa ni jopa punertavvaa värrrii tulloo. No miehää innostuin.

Tiesin jotta mei messäs kasvaa paatsamaa ja läksinkii  issoin leikkurein kans sitä hakemaa, sellasen isseäin korkiamman (157cm) heinikon keskelt.
Paarmat ja itikat ol kimpus, ko sillo ol viel se kuumin päivä. Hiki valu silmii ja pitkähihanen paita alko kiristämmää, kompastuin juurakoihi ja kantoihi, miun tunnelmat alko kohota ko entisen tytön häis.
Löysinhää mie  essimäni ja takaspäin olkii helpomp tulla ommii jälkii pitki, mitä nyt raahasin kolmee issoo oksaa joit koira koko ajan yritti kaapata issellee. Koton  mietin jot mite mie täst niit lastuloit saan, ko ei meil oo silppurii, enkä kehtaa männä naapurist lainaamaa. No viksu ja luova ko oon ni puukolhaa mie aloin sit ensi kuorimaa ja  halkomaa oksii, mut tietyst ikämies sattu paikal ja otti miult puukon pois, ko ol muka liian terävä miu käyttöö ja telon viel issein ja hää anto tilal sellase vanhan nyrhin (tylsän)leipäveissen. Mitä mie sil tein, en yhtää mittää. Siin vaihees alko jo tulla niit Säkkijärveläisii loitsuloitkii ##&&%%#``??//&&


Tään verran mie sain sil veissel pilkottuu niit oksii ko pimahin kokonaa , viskasin nuo kapulat ja kaik muutkii paatsaman osat,


niiko nyt raaat marjat, lehet, kuoren kappaleet ja oksat,  tuoho issoo pattaa, valkia alle ja annoin mokoman sopan kiehuu, muutaman tunnin. Isse mänin viiliään suihkuu kiukkuain lauhuttammaa ja pesemää kutiavan hien pois ihostain, paarman puremiikii pit salvaa laittaa.
Seuraavan päivän siilasin tuon  sopan ja laitoin langat värliemee, mut näihi mittää värrii tarttunu sellasin haalioin vaa pysyyit ,jote viskasin alunat joukkoo ja lopputlos on tää,


hailakan vaalian ruskeit lankoi tul valkosist Jukolanpoikain langoist ja harmaist tul vihertävii.
Siihe aikomaani peittoo soppiit hyvin lisäks.
Mut jotta minnuu kiukuttii.

Oon mie jo lauhtunut, ylleensäkkii mie vaa kuohahan ja sit kohta oon taas iloin ja nauran näil miun kommelluksil.
Mut nyt saap värjäykset olla hetkeaikaa sivus, pittää keskittyy peiton virkkauksee, on se jo alullaaKiitoksii taas kommenteist ja toivottavast se sananvahvistus on pois päält', en tient sen olost mittää.Mukavako Anneli vinkkas siint.
Varmaa siin vaihees ko bloggeri uuvistu ni se on tult päälle, ko isse en sitä oo laittant.

Aurinkoist alkanutta elokuuta kaikill.16 kommenttia:

ArmiL kirjoitti...

Voi kun tulin hyvälle päälle, no jopas on herkkä sun miehes ettet saa terävällä puukolla veistellä, vähemmästäki sitä suuttuu!!!1 Mutta kyllä oli hauska lukea tätä sun tekstiä...
Minun nuppii on koskenna eilisestä asti ja viime yönä sitten alko enemmän.. eikun nappia suuhun kun muutenkin tuota särkylääkettä menee kipujen takia.
Mutta hauska oli tekstisi, päivän pelastus!!
Yritän saada sukat tehtyä että saan päivittää blogiani....

Paula Kristiina kirjoitti...

Edellisen kanssa samaa mieltä, sinun juttuja on niin mukava lukea! Tulee hyvälle tuulelle:) Kaunista peittoa on tulossa. Mulle tuli kauhea pöllö-vimma. Katsotaan kuinkamonta niitä mahtaa valmistua:) Täällä on taas tulossa mukava keli, tuossa ulkona rappusilla on ihan tajuttoman kuuma. Mukavaa ja toivottavasti aurinkoista päivää sinullekkin♥

margsan kirjoitti...

Ihana tarina jälleen! Ja ymmärrän kyllä kiukkusi....
tylsällä puukolla sitä vasta telooki itsensä- täydes kiukus kun on!
Mukavaa päivää sinulle!

Siskohanne kirjoitti...

Voi että, nämä sinun juttusi ovat niin mukavaa luettavaa, mitäpä sitä ei tekisi saadakseen sopivan väristä lankaa...Tuosta peitosta tulee kyllä kaunis!

kvinna kirjoitti...

Kun täydenkuun ja kolotusten valvottamana luin blogisi, niin tulipa hymy huuleen ja väsymys unohtui. Kiitos!

Anneli kirjoitti...

Uskaltaako tänne jo tulla ????
Vieläkö kiukuttaa... olipa hauskasti kirjoitettu.

Kertomus tempaisi minut ihan mukaansa ja näin kaiken sielunisilmillä.

Tuollainen juttu pitäsi olla luettavaksi aina maananaiaamusin kun pitää töihin lähteä :)

Joo.... anneli pisti tuulemaan täällä bloggerissa ja vaati kaikilta sananvarmennukset pois... olen minä vaan sellainen hirmu, että sinäkin tottelit :D

kosotäti kirjoitti...

Jaksamisia kipujen kanssa.

kosotäti kirjoitti...

Pittäähää sitä totella:) :):):)

Maahiska kirjoitti...

Anteeksi rakas ystävä mutta minä nauran täällä vesissäsilmin :D <3

Maahiska kirjoitti...

http://www.tetridesign.com/paper/articles/411/ - oiskos täällä apuja?

Palaga kirjoitti...

Hiki helmeili jo miunkin otsalla ja selkä kutisi pelkästä myötätunnosta. Nostan huivin kulmaa ja niiaan sinun työllesi ja kokeiluillesi. Mie en oo kuuna päivänä värjännyt yhtään mitään, mutta mukava olisi joskus päästä siun kanssa tuota työtä tekemään. Eihän sitä tiedä, koska vastakkain satutaan. Sitä ennen nautin tästä siun blogin lukemisesta ja toivottelen aurinkoista mieltä....kaikesta huolimatta!

Riitta Sinikka kirjoitti...

Kiukku on välillä hyvästäkin. Iloista päivänjatkoa!

kosotäti kirjoitti...

Kiitos linkistä ja vinkistä, paljon hyvää tietoa seuraavaa kertaa varten:)

Muikku kirjoitti...

No kahoha sie, jokkuu muukii haasteloo tutul kielel. Sen ver ollaa näköjää er alueelt jot mie en mää messää, mie mänen mehtää, mut muute tutu kuulosta. Taijan tulla toistekii ko kerra löyvyit, seuraamaa tuon hirmukaunii peito valmistumist! Ja nii tutule kuulost tuo kiukkukeittokii, oon miekii monest mänt perä eil puuhu vaik värjäämise kans oon vast alkumetrilöil (niiko jot aluna on ostoslistal, eikä muute oo eistynt mihikää, rehutkii alkaat olla männeet tält kesält mut jos sipulikuoril sit talvel. Ehkä. Jos kerkiääp.)

Daisy kirjoitti...

Hauskaa luettavaa nämä tekstisi :)
Langoista tuli kauniita.

Ilona kirjoitti...

Viihdyn täällä,voisin niin muuttaa asumaan:). Tykkään tästä sinun tavasta tehdä asioita, langat värjätään ja kudotaan vaikka ihaniiksi sienisukkasiksi, hyvillä mielin täällä taas poikkeamassa.
Ilona