tiistai 21. elokuuta 2012

Sumppi huuhkaja

Kaapin perällä on olt jo kauvan kasa kirpparilta ostamiain valmiita tyynypussei.

Niitä oon pyöritelt ja käännelt käsissäin, ja tänä aamun yks niist alkokii muuttaa muotoaa, mikä lie mutantti pussukas asuntkaa. Iha minnuu alko hirvittämmää.

Tuommonen tuima ilmeine pöllöhää siint sit muotoutu.
Nimikii täl hirmul on ,hää on SUMPPI HUUHKAJA.
Äit vainaa käytti tuollast nimityst errääst naisihmisest, ja nimi on jäänt miun muistoihin, mitä se sit tarkoittaakii ni jokkainen saap isse keksii merkityksen.
Vaik tää miun huuhkaja onkii tuima ni hänt saap rutistaa ja halata,ko sisukset on pehmiää vannuu ja päällinen keinomokkaa.
Mut mokoma alkokii vatii issellee kaverii, kasso viel nii tuimast jot pakkohaa täs ol kaivaa lankaa essii ja miettii mokomalle matamille kaverii,herra seuraa taitaa olla vailla, no kassotaa mitä tulloo.


Puutarhas kukkiit kaik kärhöt ja komiast, täskii punases on olt yli kuuskymment kukkaa ja viel vaa lykkää nuppuloit.

Uuven lukijankii oon saant , tervetulloo AnneMarita, hänel on kans kiva blogi KAUPUNGIN LAIDALLA, käypääkä kurkkaamas mukavii tuunauksii.
Hää kysel jot oonko virkant mattoloit? En oo , miel kyl tekis, mut hirvittää jos siint tulleeki kovin iso ja painava ni  saattaat miun hartiain seutu ja skoljoosi kippeytyvä.

Mut oikein mukavaa syksyn tuoksuist päivää kaikille.
Mukavaa ko käytte ja kommentoitte.

7 kommenttia:

margsan kirjoitti...

Luulen, että kun Sumppi Huuhkaja saa kaverin, niin ilmekin pehmenee- kuka nyt yksin haluaa olla....

Ja nuo sinun kärhöt! Ne on aivan ihania!!!

Unknown kirjoitti...

Hui... ensin meinasin pelästyä... muttaa tuohan onkin ihan kiltti :)

Riitta Sinikka kirjoitti...

Ihana kaveri, selvästi hän on Herra Pöllö. Tykkään hänestä!

sinisukka kirjoitti...

Ahhh, mikä hurmaavan pelottava ilmestys :D

ArmiL kirjoitti...

Ihana PÖLLÖ! Meillä oli sitten täällä koira kotona vanuttanu oikein urakalla omaa petiään, "suolet ulkona".. ei auta kuin pistää roskiin... lieköhän tuo Pulla "vanha rouva" suutahtanut jostain kun mielenosoituksen vissiin tehnyt, en usko että tää toinen olisi sitä tehnyt, kun se on niin kiltti.
Kävin kanttarelleja keräämässä ja sain ihan mukavasti ja samalla mulla oli marjapoimuri ja kaksi poimurillista sain mustikoita, isoja ja makeita kuin mitkä ja oli paljon, olisinko ollut n. 1.5 tuntia metsässä rähveltämässä tän Jone-koiran kanssa.

Maija kirjoitti...

Tuolla mun blogin kommenteisa puhuit yhrestä karjalaisesta perinteestä. Saaks pistää tilaukseen postauksen karjalaisista tavoista? Jos viittit, ni kirjota. Mua ainaki kiinnostaa kovasti. :-)

Paula Kristiina kirjoitti...

Aivan ihana Huuhkaja! Täytyy sanoa minuakin ensin pelästytti mutta kiltiltä se vaikuttaa:) Mistä saisi kotiinkin virtaa kun tuntuu että töissä palaa kaikki:) Nuo kärhöt ovat kyllä kauniita! Mukavia syyspäiviä sinulle!