lauantai 14. syyskuuta 2013

Koha höpisen


Lauvantait teil kaikil, ja tervetulloo uuvet lukijain, Diina ja Sirpa ja Tiitu, mukavaa ko liityitte porukkaa.

Het alkuu ilosii uutisii, käin veri kontrollis ja hemoglobiini on 134, meinasin pyörtyy, ilmankos mie oon ko se Durasel pupu, virtaa täyn. Toinekkii ilon aihe ostin uvet farkut ko entiset tippu päält ni nyt koko on 42 se on kaks numeroo vähemmän ko ennen, JIPII.

Lupasin viimeeks jotta haastellaa  kukkasist, no täs on pelakuut , nostin ne jo kuistille pihamaalt.Kukkasist käyp nää seuraavatkii työt, on ne nii värikkäit.


Toine huivi niist Kauhavan kangas-aitan langoist, lisänä täs on (tuo ruskia) sitä kesällä kirpparilt löytämääni Norjalaist lankaa.
Tääkii on lähös maailmalle
Tanssija tytön peiton lappuset on virkattu, nyt alkaa sit se kassaaminen, ja miettiminen jotta käypks tää tähä vai otanko tuon tuost pois, vai mitä mie näist oikee teen, vai teenks mie mittää.


Lappusii on yl 40 koko siin  22x22 senttii. Viikon mie näit väkersin ko Durasel pupu, ko päätin että nyt mie sen teen.
Lanka on sitä jukolanpoikain lankaa ja värit suoraa luonnost. Peiton näytän sit joskus koha se on maailmal.

Vot siltää, oonhaa mie tehny isselleinkii jottai......tään patalappusen, vanhoist langanpätkist,


ihan tavallinen yksinkertain patalappu, mut kuvas onkii kommeemp  tuo vanha silitysrauta, tuollasil konneil sitä miun mummoin ja äitiinkiin silittiit, tään sisälle laitetaa sellain rautain  rauvan mallinen kiekko joka ensin lämmitettää liital (puuhellalla). On se olt rankkaa, nyt myö vaa kevveil sähkösil rauvoil hipastaa kurttust paitaa ja hyvä tul.

Täst mie pääsenkii sit pajattammaa näist konneist, voi yhen kerran, mite meit kuluttajii veetää linssii, niiko nyt täs mei uuves astianpesukonneeskii. Myyjä puhu niin hienost jotta täs on sit sellain säästöohjelma se ko on nyt nii ekologista jottahaa. No miehän kokkeilin, juu... säästää se jottain, mut mitä?? Ohjelma kestää 2 tuntii 35 minuttii, ni mitä tää säästää, sähköö mennee koko ajan ja vettäkii. Kaiketi se säästää miun selkää ja jalkoi, muuta mie en keksi.
Nii normaali pesu kestää 30 minnuuttii ja ko käsin tiskaan ni se sujjuu 15 minnuutis. Halloo ja kovast.
Nii ja pyykkikonneen säästöohjelma rumpsuttaa lakanoit yli kolme tuntii????
Ja myö uskotaa jotta nyt myö säästetää luontoo ja maaailma pelastuu näije eko konneitten avulla.

Mut nyt mie lähen täst säästämää ja laitan lakanat konneesee, vien petivaatteet pihalle ja alotan siivouksen.
Mukavaa viikonloppuu.

28 kommenttia:

MariJ kirjoitti...

Hullultahan se tuntuu nuo koneiden pitkät ohjelmat, mutta silti on tutkittu, että täyden astiapesukoneen pyörittäminen vie vähemmän energiaa, vettä ja sähköä kuin vastaavan määrän tiskaaminen käsin. Meillekin tuli torstaina uusi astianpesukone, häälahjarahoilla ostettu kone alkoi hajota saranoistaan ja valuttaa vettä lattialle, eikä todellakaan haluta kerrostalon vuokra-asuntoon mitään vesivaurioita aiheuttaa. No, se on hyvä merkki, että häälahjat hajoaa ennemmin kuin avioliitto. :D

Oli muuten hauskaa kuunnella, kun kuopuksella oli naapurintyttö kylässä, ja tyttö oli vissiin laittanut lastenhuoneessa lukulampun päälle. Siihen kuopus sanoi äkäisesti: "Se on ENERGIANSÄÄSTÖLAMPPU, ei sitä saa pitää päällä muuta kuin silloin, kun lukee!" :D Niin, no säästäähän se energiaa, jos sitä ei edes polteta. :D

Heleena kirjoitti...

Kaunis on pelakuusi! Olen suunnitellut sisällesiirtoa, vaikka päivisin on ollut vielä aurinkoista ja lämmintä.
Ihana peitto tulossa!

Sude kirjoitti...

Miespuoliset myyjät tuntuu luulevan, että me vanhemmat naiset ollaan ihan tyhmiä. Minullekin soitti joku Soneran kauppias ja väitti, että jos en nyt heti uusi sopimustani, niin nettiyhteys menee poikki ja tämä lysti maksaa vain 45€/kk. Pakkohan se oli uusia kun olin juuri kaupassa enkä päässyt asiaa tarkistamaan. Kotona tarkistin asiaa koneelta, minullahan on vielä vuoden sopimus voimassa ja tämä ukko myi minulle toisen sopimuksen, eli minä olisin päässyt maksamaan kaksinkertaista hintaa yhden koneen käytöstä. Onneksi Soneralla suostuivat purkamaan kaupan, ei tässä mitään tuplasopimuksia aleta maksamaan :)Kyllä noita huijareita löytyy näköjään joka lähtöön :)

Tuomontupa käsitöitä kirjoitti...

Hei. Oi kun mukava ku siun itteis asiat o kohillaan. Konneet ne o mitä sattuu maanantai malliin olemaan, mieko hankin jonkun härvelin, siin o taatusti joku vika ja het pittää käyvä valittamas.no nii
piti kysymän noista pelakuist, mie toin ne kaksi jo sissään ja suuttuvat ryökäleet, alkoivat kellastaa lehtiä ja nuppuressutkin kuihtui. Mikä niijen mahto tulla?
sit mie raapasin ne takasin parvekkeelle, siel ny mököttävät.

Anonyymi kirjoitti...

Ja siel on Duraselpupune iha ylikuumennu, ko painaa tukka- vai hännätöpökö putkel! ;D
Virkkuuksii syntyy, ko sienii satteel.

No noist tämänpäivän vehkeist, neko on teht vaa kertakäyttäsik ja päivänkaks kestäviks.
Miun uus koprazzu=kännykkä, niin siin ei virta kestä ko sen aikaa, et selin kääntyy. Aion pittää olla lattaamas, vaik ei soittelis/vastailis.
No mänin liikkeesee valittammaa ja siel vaa pijjat tuumas, jot nii se on, ei nykyset akut kestä ko ennen.
Saahaa nääs taas uus ostamaa, ko heikoks tehhää.
Mut sit ne poisti siit jonku g3.n tai jonkun, mitä en ymmärtän, et ko se kokoajanetsii sitä lähintä linkkii jne, nii nyt sit pyssyy virtane pitempää.
Enhää mie mittää nettilöit kännykäl käytä, nii joutiki poistaa.
Hermoloi vaa kitellaa nykyvehkeil! ;(
mirjuska

Lisbet kirjoitti...

Siivouksen lomas mieki pysähyin kahtomaa onks kosotät saant mitä haasteloita tän ja olha tääl mukavii juttuloita.Oon sammaa mieltä nois konneihen säästöist(käsipelil kyl tiskaan)Kaunis pelakuu.ja paaha kuva siit siun isost verenpisarast minkä keväil toit kellarist ulos.Aurinko paisteloo täyvelt terält.

Keltaisen tuvan emäntä kirjoitti...

Ihania käsitöitä olet tehnyt. :)

Onnea koon muutoksesta!

Huopatossunen kirjoitti...

Kivan näköisiä palasia, niistä tulee taatusti hieno peitto :)

Maija kirjoitti...

Säähän oot oikeen elämäs kunnosa, onnee siittä!
Oon käsittäny, että ne säästöohjelmat pyärittää sitä sammaa vesitilkkaa pitkään, vettä säästyy, mut ei kyl sähköö. Kyl ne myyntipuhheens ossaa, juu.

Virpi kirjoitti...

Nätti "kukkaishuivi".
Ja ihanan luonnonvärisiä paloja peittoa varten, siinä onkin hommaa koota se oikein :)

MummonPajukori kirjoitti...

Aivan ihana huivi jälleen, tykkään kovasti:)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana kukallinen kuva ylimmäisenä :) hyvää viikonloppua sinulle !

Sussi kirjoitti...

Ihania käsitöitä!

Meillä edellinen pesukone oli myös energiasäästömallia ja se käytti niin vähän vettä, että sai laittaa aina ylimääräisen huuhtelun, koska vähäinenkään määrä pesuainetta ei tahtonut millään huuhtoutua pois. Nyt meillä on malli, jossa on valmiina vesiplus vaihtoehto.

elina kirjoitti...

Ne säästöohjelmat on täyttä humpuukia. Kyllä ainakin pesukoneessa ne pyörittää samaa vettä ja tyhjentää harvemmin, eli likavedessä pestään ja pyykki on sitten sen näköistä. Pulveria pitää olle reilusti, eikä pyykki saa olla kovin likaista. Juoksevan veden alla jos tiskaa, tokihan sitä vettä menee ja sen mukaan ne säästöohjelmat on laskettu. En minä ainakaan huuhdo astioita juoksevassa vedessä.
En tiedä kumpi tuhlaus on pahempi, pari litraa enemmän vettä, vai ne kamalat myrkyt, joita astianpesuun koneessa käytetään.

Upea tuosta peitosta tulee. Kiva nähdä se sitten valmiina.
Patalappuja sain arpajaisvoittona ja tytär pyysi samanlaisia lisää. Ovat kuulemma parempia kuin mitkään marimekot tai pentikit. Pitääpä ottaa tuosta mallia ja virkata langanpätkät lapuiksi.
Mukavaa viikonloppua.

elina kirjoitti...

Ai niin, onnea pienenemisen johdosta. Täällä yritän samaa, vaikka koko onkin paljon isompi ja urakka suurempi kuin sinulla.

elina kirjoitti...

Ai niin, onnea pienenemisen johdosta. Täällä yritän samaa, vaikka koko onkin paljon isompi ja urakka suurempi kuin sinulla.

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥Onpa taas kauniita virkkauksia!

Kankuritar kirjoitti...

Hei ja kiva kuulla nuo positiiviset asiat, meinaan se hemo... ja sitten farkkujen koko. Niin ja ihanan värisiä lappusia olet virkkaillut. Mukava nähdä peite valmiina. Yhdyn noihin moniin kommentteihin näisä pesukoneiden säästöohjelmista. Täyttä humpuukia sanon mie. Mukavaa viikonloppua sinulle.

Pirena kirjoitti...

Onnittelut pöksyjen pienenemisestä. On sitten samankokoiset kuin miullakin.
Minä tiskaan käsin ja niin pienillä vesimäärillä ettei kukaan uskokaan. Puhdasta tulee vaikkei ihan alle viiden minuutin.
Tyttöni kanssa ihmeteltiin että millä ohjelmalla voi pikaisesti pestä kaksi pussilakanaa ja tyynyliinat jotka oli kaupasta just ostettu. Siinä olis kanssa ollut joku säästöohjelma joka olisi kestänyt 3 tuntia.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kauniista huivikuvista. Aikani katseltua isellä nyt punainen samalla mallilla.
Keväästä saakka sillointällöin seurannut blogia.
Kauniita käsitöitäja tuossa kielessäkin jotakin tuttua.
Tv. Anna-L...a.

Anneli kirjoitti...

Ihanaa kun veriarvosi on noin hyvä ja paino pudonnut. Se tulee sitten sinulle Veturinkeikka, ja uusien vaatteiden osto .... ilmoita jos olet lähiaikoina sinne tulossa, pääsen viikollakin sinua tapaamaan.
Olen lomalla.
Kauniita käsitöitäkin olet taas saanut valmiiksi. Onhan sinulla niitä ihania lankoja..... sanoo kateellinen virkkailija :)
Mukavaa sunnuntaita ♥

margsan kirjoitti...

Ihan jo melkein hengästyy, kun sinun
tekemisiäsi lukee!!!
Kauniita töitä molemmat- ja vaativat juurikin sitä virtaa!!!
Ja noista "säästävistä" vempaimista olen kanssasi just samaa mieltä!!!

intsu kirjoitti...

Kyllä on kaunis pelakuu. Minä niin,niin tykkään katsella kukkasia. Taas huivi ja ihanissa väreissä!Peitostaki tulee varmaan hieno. Silitysraudasta tuli lapsuus mieleen. Ton tyyppinen oli lapsuudessani kotona ja puuhellalla sitä lämmitettiin ja ei ollut silityslautaakaan meillä. Pöydän päälle joku lakana monin kerroin ja siinä piti silittää. Se pöytä oli just sopivalla korkeudella ja rauta kuuma,niin vetäisin kerran reiteenkin aikamoisen jäljen:):)
Niin,muuten kyllä sä voit meille tulla,niin pääset mun pöperöitä maistelemaan.Tervetuloa,meillä on aina avointen ovien päivä:)

möhönasu kirjoitti...

Onnea hyvistä tuloksista :)...siis nuo farkut ja hemo :)

Ihanan värisiä isoäidin neliöitä :)

Ilona Winebridge kirjoitti...

ihana huivi kerrassaan!
itse en "säästöohjelmiin" usko, toises kohen ku säästää, ni toises enepi kuluttaa. pari vuotta sitten meil meni kolmas astianpesukone rikki, neljättä ei tähän huusholliin enää hankita. käsitiski vie vain hetken ja altaassa kun pesee, niin vettäkään ei kulu läheskään niin paljoa kuin koneessa pestessä ja ennen kaikkea, käsille hellä fairy on myös sitä luonnolle:))

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Onnittelut kuntorempasta. Minäkin olen mieheni ohella noudattanut vähähiilihydraattista ruokavaliota parisen vuotta ja painoa on lähtenyt ruokavaliota muuttamalla kahdeksan kiloa siinä sivussa. Sinulla on kyllä hyvä värisilmä noiden töittesi suhteen. Pidän kovasti.

Anonyymi kirjoitti...

No,mutta hyvä kun veriarvosi on kohonnut sitä jaksaakin paremmin
niin kuin sanoit ,Durasel-pupuna =)
Ja painoakin pudonnut,hienoa.

Ihanan värinen pelakuu ja miten täys kukkia.

Ai että,tuo huivi...kyllä on herkullisen värinen ja tuo ruskea väri sopii todella hyvin tuonne sekaan.

Peitonlaput on ihanan sävyiset niistä tuloo komee peitto.
Noinhan niitä jämäpätkiä voi käyttää patalappuihin.
Tuo silitysrauta on antiikkia todella.

Mukavaa viikon alkua Sinulle ja aurinkoista!

*TUULA IIRIS*

ArmiL kirjoitti...

Olen unohtanut taasen kommentoida... aivan ihanan näköinen peitto tulossa, verihelttaseitikin väri on kaunis siinä. Kiva silitysrauta:)