maanantai 26. toukokuuta 2014

Kato käi kartanolla


Nyt sit alkaa noit viime talven tuhoi tulla lissää essii, mie oon tuol pihamaal kaivant ylös yhe märäntynneen nauhuksen, paleltunneen murraatin ja miun vanha pioonikkii ol kärsint, siirsin sen tännää toisee paikkaa,

viel viime vuon se kukki komiast ja nyt ol vaa muutama hento kasvusto ja ei nupun nuppuu, kaik muu  ol ihan pehmiää, ja tää ol sentää kohopenkis. Eihää pionii sais enää tähä aikaa siirtää ,mut ko ol pakko.
Kolme käröhöökii on kuolt, niis ei näy yhtää alkui ja kaik muut kärhöt on jo hyväs kasvus.


tää harmittaa kaikist eniten ko täs ol aina mahottomast kukkii, mut tätähää tää puutarhurin elo on, kasvit kukoistaat ja kuoloot, ja noille säätiloille ko myö ei maheta mittää,
mutta ettei tää ois ihan pelkkää narinaa ja harmittelluu ni onhaa miul tää


uus kommee hortensia, tää on sellain hypriiti joka muuttaa väriää kesän mittaa, aluks kukat on tuollasii vihreit, ja sit punavihreit ,sit punasii


tään mie piänkii tuos ruukus ja talveks se muutta kellarii jossa muute käi jöriineillekkii (daalia) huonost sillä hiiret pistel ne poskeesa. Siihe loppu sit jöriineitte kasvatus.

Mut näist harmeist huolimatta alotellaa uutta viikkoo ja mahtavis lämpötilois.
Huomen heitän revonpavut pattaa ja keittelen niist liemen keskiviikkon kerron sit kui siin käi.
Mukavaa viikkoo teil kaikil.

29 kommenttia:

Tanni kirjoitti...

Täällä myös käännetty kukkapenkkejä ja siirretty sinne tänne kasveja.. pioninkin siirsin niinkuin sinäkin, mutta ainakin elossa on, täytyy nyt vaan toivoa, että jonkun kukan pukkais. Mukavaa viikkoa sinne myös.. On kyllä harmillista kun kaikki kasvit ei pitkää talvea kestä..

Sinikka kirjoitti...

Meillä ei vielä paljonkaan kukkasia ole kukassa kun ollaan sen verran pohjoisenpana. Keltaiset narsissit, ja niit oli paljon, ovat lähes tulkoon hävinneet lumettoman ja sateisen talven ansiosta.

Anonyymi kirjoitti...

No voi harmi...sellasta se on noitten kukkiin kans.
Mut hortensia on komee sehän on metka ,kun värrii vaihtaa.

Vai mahtavis lämpötilois...nii-in arvaappas sie kuin täälä on lämmintä/(koleaa)... vettä satanu koko päivän ja "lämmintä"huikeet +7.9 :/

Mukavaa alkuviikkoo siulle 1

*Tuula Iiris*

Tarina kirjoitti...

Voi ei mikä harmitus pionin kanssa.
Toivottavasti se ei ota kovin pahasti nokkiinsa siirrosta.
Kukkahatut kukkivat koreasti tuolla alemmassa postauksessa.
Innolla odotan lankasopan keiton tuloksia.
Iloisia askareita!

Emilie kirjoitti...

Hei, meillä aloitettiin viikkoa +7 asteen lämmössä, piti pistää vaatetta päälle. Eipä huvita kylvää mitään, vaikka meinasin kesäkukkia tänään kylvää. :(
Nuo kärhöthän pitää joskus välivuoden, saattaa se nousta sieltä vielä.
On kyllä hieno hortensia!

mate kirjoitti...

Niinhän se talavi oli vähä kummallinen. Minäki jätin kahteen ruukkuun, (niinku muinaki syksyynä), kuunlilijat ja ne oli sitte talavi vieny, vaikkei sitä oikiaa talavia eres ollukkaa.
Jos teillä on vielä hellettä, niin meillä se mittari näyttää +9 ja vettä on vihimoonu koko päivän.
Kiitos ja mukavaa viikkoa myös Sinulle☺☺

TeSa kirjoitti...

Parempi on pioni siirtää vaikka väärään aikaan, kuin jättää mätänemään paikoilleen.

Tuomontuvan Anni kirjoitti...

Voi sentään puutarhuria, tosi ikävää kun kukkaset männöö kuolemaan talven myötä, pioni on nii kommee kukkane, toivottavast se selviintyy, ku vaihoit uuvelle paikalle. Hortensia on hiivatin nätti, mieki sellasta kattelin et ostanko, mut sil kertaa jäi viel kauppaan.
siul on ihanat suuret " kukkaset" omenapuussa, nii värikkäät, jotta. Niit ei pakkane pane eikä halla korjaa, vaan kukkivat kunnes aurinko värit haalistaa.
Mukavaa viikon jatkoa:)

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ tällästä tää on kasvien kanssa ....♥ Ihana hortensia!

Virpi kirjoitti...

No johan on kukille käyny huonosti, jospa se pioni vielä elpyy talvesta.
Laitoin s-postiviestiä :)

intsu kirjoitti...

Älähän huoli,niin on minultakin talven aikana paljon,paljon kukkasia kuollut. En tiedä onko säässä ainoo vika vaiko puutarhurissakin...:)

Peppi kirjoitti...

Pioni olisi kyllä ihana - tai jos se kukkisi. Meillä on yksi sitkeä tyyppi, mutta onkai vääränlainen paikka, kun ei suostu kukkimaan.

Maija kirjoitti...

Otan osaa, kurjia noi kukkakualemat. Onnee värjäilyyn. :-)

Lisbet kirjoitti...

Kyl se lumen puute vaan on nyt näkyvis tuol ulkon miunki syksyl laittamat mukulat oliit märänneet mut sellastaha se on ei ain onnistu nyt taas saap sanuu jot on vilu.

Milli* kirjoitti...

Meillä kukkii vasta kaupan samettiruusut, ne jotka eivät viime yönä paleltuneet. Hyvän näköinen Hortensia sinulla.

Huopatossunen kirjoitti...

Sellaista se on puutarhurin elämä, joskus tulee isojakin tappioita :(

Meilläkään ei voi käyttää kananlantaa, jos sitä ei peitä mullalla. Katoaa parempiin suihin :D

Jaana Kristiina kirjoitti...

Ruukku puutarha olis varmaan meille Pohjolassa asuville ja sään oikuille ihan omiaan.Niin on kaunis tuo hortensia tuossa ruukussa=)

Pilvikirsikka kirjoitti...

Yllätys, yllätys. Minulla ei ole paleltunut puutarhassa muita kuin yksi syreeni, jonka piti olla valkoinen, mutta vaalea liila se on. Yksi oksa on vain elossa. Floristitytär aikoi sahata koko pensaan maan tasalle ja katsotaan nouseeko juurivesoista uusi.
Ihme kyllä, kun lunta ei juuri ollut, että miten nuo kaikki menikin talven yli.

Lea P kirjoitti...

Harmi niiden jöriininjuurien kanssa ja sipulikukkiesi, iso työ ihan hukkaan. Aina ihailen muiden puutarhajuttuja ja itse olen sellainen että mitä vähemmän tekemistä sitä parempi. Mökillä on vain alkuperäisinä olemassa särkynyt sydän, vaalenpunainen ruusupensas ja valkoinen sireeni, ja näitä kaikkia vain yksi kappale. Pari marjapuskaa on epämääräisissä riveissä takapihalla ja muuten rehottaakin se kuuluisa vuohenputki. Niitä aion kokeilla salaattina kun keskiviikkona vihdoinkin pääsemme mökille.
Olen minä tökkinyt maahan narsisseja mutta ne on aina kukkineet omia aikojaan ja kuihtuneet kukat on olleet vastassa mökille mennessä.

Maahiska kirjoitti...

Kyllä tuo kummallinen talvi on koetellut puutarhoija. Meillä ei ole vielä suurempia vahinkoja tullut ilmi, mutta anopilla kuulemma kärhöistä ei tiedä ja muitakin kasveja on epäilyksenalaisena. Olenkohan tullut vihdoinkin vanhaksi ja viisaaksi kun olen ihastunut hortensioihin! Pitää vissiin kierähtää kaupan kautta tänään, olen pantannut unelmaani pari viikkoa jo - vasta opettajalle tuli hankittua kukka ja sitä katsellessa sain tartunnan :)

Matonkude kirjoitti...

Samoin menetyksiä meilläkin. Kolmesta kärhöstä vain yksi on kasvussa. Puolet esikoista meni myös sekä suurin osa ohatanmarunasta.
Niin se puutarha välillä ottaa vaikkei sitä tahdo hyväksyä.
Kaikesta huolimatta -mukavaa viikkoa!

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Tää on tätä. Toiset kuolee, toiset porskuttaa...

maatuska kirjoitti...

Voi voi, ei tainnut juuri kukaan säästyä talven tuhoilta. On menny tälläkin kasveja, paria kärhöä tutkailin, että nouseeko ollenkaan, mitään ei näy.
Upea hortensia sinulla!

Sari Räsänen kirjoitti...

Olen suuri kärhöjen ystävä, mutta en oikein saa niitä kasvamaan. Täytyy kokeilla taas tänä kesänä uudestaan. Mun viime syksynä siirtämät pionit menestyy hyvin ja nouseevat hyvin. Toivottavasti onnistuu sinunkin siirtäminen.

Tilkku ja Tilkku kirjoitti...

Voi harmi sinun pionejasi ja joriinejasi, toivottavasti pioni innostuu uudessa paikassa kukoistamaan. Samanlaista harmia on talvi aiheuttanut täälläkin, köynnösruusu paleltui. hoetensia ainakin on uhkeassa kukassa, menestystä sille.

Rantapuikko kirjoitti...

Ikäviä nuo talven tuhot. Meillä on pensaat enimmäkseen kärsineet.
Osassa kähröissä on jo kukkia ja toisessa nuppuja. Kolmannessa on vasta ihan pieniä kasvunalkuja. Samassa kuin viime vuonnakin, mutta se sai kyllä ihan kovan kasvun ja ihannan kukinnon. Sitä odottelenkin käyvän myös tänä vuonna.

Sussi kirjoitti...

Vähäluminen talvi oli kova koetus kasveille.

Vanha rouva kirjoitti...

Kun näin tuon pioninkukan, ajattelin panna yläilmoihin reklaamation, että mitä halvattua varten teillä on jo pionit kukassa, kun meillä on vasta sentin mittaiset nysät maan pinnalla. Sitten maltoin lukea pitemmälle ja hoksasin, että no nyt sen pionit on kuolla kupsahtaneet. Muutin sitten reklamaation sanamuotoa: "Miks halvatussa pitää mennä tappamaan hyvän naisihmisen hyvät kukat?"

annikki kirjoitti...

no voi harmitus sentään kun kukkasia männöö,miul ei paljoa edes olekkaan.ei näille ilmoille ite maha mittään niin kestettävä on.saas nähä miten komeita lankoja sieltä padasta tulee.