keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Kepittelyä

Täs on jo tult usseemman vuuven könkättyy tuon kyynäräsauvan kans, mokomakkii apujalka, jota inhoon syvämein pohjasta.

kuva on vuodelta 2010 ja otettu Heinävedellä

Ihmisetkii näkkeet ain ensi tuon kepakon ja kääntäät katseesa pois tai alkaat päivittelemää suuree äänee, jotta joko sie raukka oot mänt nui huonoo kuntoo jotta keppii tarviit, voi ,voi ko miust tuntuukii pahalt ko muistan siut terveen ja nyt sie raukka kepin kans kulet ja muuta vastaavaa.
Ei tuollaset kommentit kauhiast mieltä piristä. Päivastoi tekis miel mätkii kepin kans nuit ruikuttajii,  siks mie oonkii ristint tuon apujalan ketunvipiksi, kassokaas ko hieno nainen ei kirroille,(paitsi niit Säkkijärveläisii loitsui)  ni tul tuo sananväännös nii sopivast kohalle.

Mut sit eile sain mahtavan näyn täält, maahiskan blogist, mite voikii kepit olla noin komiat.
Niipä miekii aloin tekemää ommaa versioo


Virkkasin keppii monta erilaista putkee ja pallaa ja ompelin ne kii toisiisa


                                                   Koristelin rimpsuloil


                                                       ja kukkasil


                                                      sekä erilaisil lehdyköil


Eikö ookkii ihana ,ei tuota ennää voi mikskää sananväännökseks kutsuu. Selvästähää tuo on Ihanainen.
Yhen pirssikuskin vinkist tein siihe viel lenkurankii jost sen voi laittaa roikkumaa.


Nyt minnuu ei harmita vaikka ihmiset huomavatkii ensmäiseks kepakon, kyllähää mie mieluust tuota Ihanaist esittelen, mut eelleenkää en tykkää niist päivittelyist, jos mie kerran kestän tään hetkisen olotilain nii pitäs toistenkii kestää, miehää täs se kipiä oon.

Oikein ihanaa päivää teil jokkaiselle, nää satteet ja kylmät sotkiit miun värjäykset tykkänää, mut onhaa meil viel kessää monta kuukautta.

48 kommenttia:

Amalia kirjoitti...

Kyl on nyt niin komia keppi, että oksat pois!! Hyvä sie!

MariJ kirjoitti...

Ihana keppi! :)

Pitäisiköhän minunkin tuunata oma keppini? Se kun on tylsä musta. En ole viitsinyt vielä alkaa tuunaamaan, kun se on apuvälinelainaamosta lainattu, joskin sieltähän saa niitä lainata periaatteessa vaikka ikuisesti. On mulla toinenkin keppi, mutta se on teleskooppivarrellinen, eli sen saa tarvittaessa lyhyemmäksi ja pidemmäksi, joten sen tuunaaminen ei välttämättä ole niin helppoa. Mutta täytyy pistää idea mieleen! :)

Mulle ei ole kukaan tullut surkuttelemaan kepin käytöstä, vaikka oon kulkenut sen kanssa kohta 1,5 vuotta, ja mullahan ei oo ikääkään vasta kuin 36 v. Ei mua ole kepin käyttö haitannut pätkääkään, päinvastoin sehän helpottaa valtavasti, kun ilman sitä en pääsisi kotoa pois ollenkaan. Yhden toisen nuoren naisen kanssa kuntoutuksessa juteltiin, että hänkin mielellään käyttää keppiä kodin ulkopuolella, koska se on myös muille viesti siitä, että itsellä on jokin sairaus, joka vaatii apuvälinettä ja ehkä myös erityishuomiota (esim. bussinkuljettajat ymmärtävät usein kallistaa bussia matalammalle, että sisään nouseminen helpottuu, kun tulee kepinkäyttäjä bussiin). Ilman keppiä käveleminen vasta näyttäisikin kummalliselta, ja keräisi varmasti enemmän oudoksuvia katseita. Nyt saan rauhassa kulkea hitaasti ja vaivalloisesti, kun keppi kertoo minun olevan liikuntarajoitteinen.

Saa nähdä, milloin sitten täytyy siirtyä rollaattoriin... :) Välillä kyllä sitäkin kaipailen, sen päälle kun voisi istahtaa lepuuttamaan jalkojaan, joskus tuo 200 metrin matka bussipysäkiltä kotiin tuntuu niin pitkältä, eikä ole penkkejä siinä tien varrella.

Tanni kirjoitti...

Vallan mainio♡♥♡ kyllä tuolla kelpaa kepitellä. Tarttee ottaa idea muistiin ja kun työhön palaan niin tuunata asukkaiden apuvälineitä:-)

Tilkku ja Tilkku kirjoitti...

Kyllä nyt kelpaa esitellä hienoa keppiä ja uteliaita ihailijoita varmasti riittää.

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä tulikin kaunis apuväline nythän sen huomaa kaikki... positiivisessa mielessä,kun pysähtyvät ihmettelemään kuin kaunis se on =))ja tuo pirssikuskin vinkkihän oli ihan käytännöllinen.

Mukavaa,mutta viileetä päivää +6 hrrr... tuntuu kylmälle niiden lämpimien +29 päivien jälkeen.

*Tuula Iiris*

möhönasu kirjoitti...

Kyllä tuota keppiä kelpaa käyttää :) Ihana! Kuten näkyy...tuunata voi melkein kaiken :)

Tarina kirjoitti...

Ihana kyynärsauva kertakaikkisesti!
Pirtsakoita päiviä!

Maija kirjoitti...

No ei kukkaan halua kuulla että on "noin huanosa kunnosa". Jotkuilta puuttuu tahrikkuus ja enpatiakyky. Nyt saat kuitenki kuunnella tästä lähtien vaan ihasteluja. :-)

mummeli kirjoitti...

Varmasti nyt ensin huomataankin nuo kauniit kukat eikä muistetakkaan että siellä on keppi alla. Minulla oli keppi vain vajaan kolme kuukautta ja sitäkin jo tutut kyseli että oletko mennyt vähän huonoksi kun kepin kanssa kuljet, no, se oli iin helppo sanoa että polvi on leikattu. Se ei ole mitenkään kiva kaveri.

Apris kirjoitti...

Ompas kertakaikkisen onnistunut tuunaus. Hieno tuli kepistä ja ripustuslenkki näyttää olevan ihan ehdoton lisäys.

Emilie kirjoitti...

Upeaa! Noita jos ois useampi, vois tehä asun kanssa sävy sävyyn kepinkin, se ois sit asuste :D

Sari K / Kapteenilla kirjoitti...

Voi mahoton miten sorjaksi oot apukamun tällännyt! :)

katjainkeri kirjoitti...

Supersöötti ilahduttaja tämä sinun tuunattu Ihanaisesi!

Kankuritar kirjoitti...

No mutta tulipas kepistä tottatosiaan ihanainen! Kyllä sinä osaat näköjään tehdä taikojakin. Nyt puhutellaan sinun kaunista keppiä ja unohtavat sinun voinnin voivottelun kokonaan. Hyvä idea!

elina kirjoitti...

Hieno on. Ymmärrän hyvin inhosi keppiä kohtaan. Minullahan on ollut keppi jo kuusitoista vuotta. Nyt on ihana sähkömopo, onneksi. Keppi on kamala ja rollaattori vielä kamalampi, mieluummin istun pyörätuolissa, kun hankin rollaattorin. Sekin on kyllä edessä:( Joskus tuntuu siltä että aivotkin on valunut keppiin,kun puhuvat kuin lapselle tai ihan älyttömälle. Toki saan tietä ja päästävät suojatiellä yli, tai antavat paikan kahvilassa yms. Mutta tosissaan ei oteta, enhän mitään tajua, kun on tuo keppikin:D

Tuija kirjoitti...

Hieno keppi. Saavat ruikuttajat vastaisuudessa katsellassa sitä kadehtien. Kepin nimi aiheutti naurun pyrähdyksen :D

Sari Räsänen kirjoitti...

Hihih, ihana duunaus. Tuossa olisikin tosiaan ideaa hoitokodissa oleville vanhuksille jotka tarvitsevat koko loppu elämän apuvälinettä. Rollaattoriinkin olisi ainakin talvella lämpöset käsien lämmittimet :) :) Minusta sääli on sairautta, jokainen pönkittää vain itteään kun toisia päivittelee!! Mukavaa päivää ja Helatorstaita!

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ oi ihana sinä! Hieno tuunaus! ♥Mulla on toi koko käden tukihiha huippu inhotus, se on kuuma ja puristava ja oon just sitä mieltä että säälittelyt ei auta, ei nyt eikä varsinkaan silloin kun sairastuin, oli enemmän ahdistavaa, kun jotkut tuli itkemään mun kohtaloa...eniten halusin vain jutella kaikkea "tavallista"...sinä ymmärrät, mistä puhun..:)♥ Vaan näillähän me porskutellaan eteenpäin♥

Tuomontuvan Anni kirjoitti...

Voi mahoton sinnuu, ossaat panna ketunvipin korreeksi. Hyvät siul, loitsut o hyväks iha ittel, ko voip tempasta niil pahan mielen poikkeen, ainaski hetkiseks.
Sie oot kommee tuos kuvas, korree mekkoki, niiku männyn kaarnaa, mie tykkään.
Onha se joskus korkkeel kynnys, miul kans tuo rollaatori ens tuntu liiottelulta, mut oliha siit oiva apu, kun opettelin tuleen toimeen yhen silmän näöllä ja alku sattui juur pimmeeseen aikaan, syyskesäl. Nyt o rolli komeros toistaiseksi...

mate kirjoitti...

Siis niin komia tuli ket...vi..stä ☺☺☺☺. Luuliss ny kanssasisarien ihastelevan Sinun todella komiaa keppiä ♥

Arkimamma kirjoitti...

Voi kun on HIENO! Mahtava idea, kyllä tuota tosiaan kelpaa esitellä! :)

Lisbet kirjoitti...

Kommiin kepin oot iseleis rustat kyl tuo katseet kestää ja muutaki siihe pääl ole vaa ilone ja jätä muihen murheeks ne päivittelyt.

Paula Kristiina kirjoitti...

Ihana tuunaus! Nyt kelpaa köpötellä, ja varmasti saa ihastuksia:)
Minullakin on samanlaisia kokemuksia sairaudestani. Ihmiset sanoo kun näkee mun et sinä miltään huonoslta näytäkkään. Joo, olen monesti tuhahtanut että kuinka huonolta minun sitten pitäisi näytää. Eikö se ole hyvä ettei hoidoista tule paha olo ja että jaksaa jotain tehdä ja liikkua? Ihmisillä on sellainen käsitys että kun on syöpä on käytännöllisesti katsottuna puolikuollu:)
Koetetaan jaksaa ja toivotaan lämpöisempiä päiviä♥

Minna kirjoitti...

Kyllä on komea keppi, kelpaa sillä liikkua ja hivauttaa jos jollain on sellaista sanomista.

Rentukka kirjoitti...

Nyt saatkin olla tarkkana, että saat omasi pitää, ettei lähde vieraan matkaan, jos kädestäsi lasket julkisella paikalla ;)

Vanha rouva kirjoitti...

Ketunvippi! Mistä ihmeestä sää keksit noita sanoja? Kyllä meillä on taas hekoteltu... Ihanaa pyhää meille kaikille - vipillä tai ilman :D

Stiina kirjoitti...

Mainio keppi!
Tuo idea pitää lainata oman äidin kepinvarteen... ; )Se on iso lahja, kun ossaa kääntää murheen voitoksi.

Huopatossunen kirjoitti...

Upea keppi!

Kyllä tästä vielä kesä tulee. Jos ei tänä vuonna niin joskus kuitenkin :)

annikki kirjoitti...

hyvä idea tuo kepin päällystäminen,ja tulikin tosi kaunis.miulla on kanssa apusauvat kun kävelen ulkona enempi.joskus tuntuu että ihmiset pitää "silmätikkuna"ja uteliaisuuttaan tulevat voivottelemaan.

Anneli kirjoitti...

Wautsi miten upea !
Tuon kepin tahdon sitten syksyllä nähdä...... ja tietysti sinutkin :D

Mukavaa Helatorstaita ♥

Jaana Kristiina kirjoitti...

Tosi hieno=)Kiva idea tosissaan ja nyt on kivan näkönenkin.Kyllähän noista kepeistä apua on ja jos paljon tarvitsee käyttää on mukava kuljettaa vierellä,kun on ulkonäkökin oman tyylinen.Virkkaamalla saa kyllä kaikkea kivaa=)
Mukavia päiviä sinne,vaikka vettä sataa ja on kylmää.Mutta mehän tytöt sitten virkataan=)

Sussi kirjoitti...

ihana kukkakeppi:)

Sinisen sohvan emäntä kirjoitti...

Onnea! Kesän kaunein kukka on puhjennut kukkaan kepissäsi. Hieno oivallus ja toteutus Sinulta, hyvää Helatorstaita!

Anonyymi kirjoitti...

Olet sinä ihanainen keksijä! Ja taxikuskikin vielä mukana!

Itse monta kertaa kaksien keppien ja korotetun kengän kanssa kulkeneena muistan ihmisten kauhistelun. (Nyt jo täysin toipuneena.)

"Hilijjaa hyvvää tulleepi", sanoi vanha kansa, joten älä hermoile niiden värjäysten kanssa; ainahan voit keksiä jotain uutta ja lisättävää värjäyksiisi ja ainetta tulee lisää luonnosta. Tulin juuri tuolta pohjoisesta, missä koivunlehdet vasta pilkistivät, vain sinivuokot ja krookukset kukkivat. Täällä etelässä täysi kesä!

sini

Virpi kirjoitti...

No jo on komia keppi, oikea ihanainen. Kyllä tuo kanssa kelpaa kulkea :)

Rantapuikko kirjoitti...

Komea on keppisi =))

Sinipellavainen kirjoitti...

Erinomainen idea. Todellakin tuo on K A U N I S !

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Kyllä tuolla kävelykepillä kelpaa köpötellä. Kirvoittaa hymyn huulille ja iloisen mielen.

anja kirjoitti...

Voi miten hieno ketunvippi! Mätkäise sillä surutta mäkättäjiä, jos tulevat liian lähelle arvostelemaan ja surkuttelemaan.
Kylmän koleaa on, mutta hyvää helatorstain iltaa sinulle. Haastevastaus on työn alla kuin entisen tytön minkkiturkki. Hih.

Kiki kirjoitti...

Joskus yritin tuunata tartuntapihtejä washiteipillä ja niistä lopputulos oli vielä entisestään rumempi kapistus :D Munhan olisi täytynyt pyytää äidiltä virkkausapua, keppi näyttää tosi kesäiseltä :) Päivittelijöiden suut voi tukkia tuollaisella kukkasella, ei sellaista sovi sanoa kenellekkään :)

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Komea keppi tulikin!

Anniina kirjoitti...

Wautsi kuinka huikee idis! Mahtava keppi!

Ikäviä tuollaiset kommentoijat, eikä niitä kommentteja aina saa laitettua menemään toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Tuntemuksesi ovat niin tutun kuuloisia, kun olen kasvanut liikuntarajoitteisen äidin lapsena pienestä pitäen. Välillä äidin piti itkeskellä kommentteja, vaikka kovan kuoren olikin kasvattanut. Ainoi puolustus tyhmille kommenteille on, etteivät he tiedä eivätkä tajua, miten paljon satuttavat, ainakin luulisin niin.

Ihania päiviä uuden kepukan kanssa!

Maahiska kirjoitti...

No on upea!!!! Onnea "uudelle" kepakolle! Mulla on valkoiset kun ei ollu muuta lankaa, kun ne räytyy loppuun niin teen kans värikkäät (se aika ei ole kaukana, valkoinen on aika herkkä väri....:p)

ArmiL kirjoitti...

Vallan mainio tuo siun keppisi nyt on, eipähän heti tule vastaan samanlaista päällystettyä ja onhan se mukava nähä kun suu loksahtaa jollakulla auki kun näkee noin taidokkaasti päällystetyn apuvälineen :)

Inkeri kirjoitti...

Vau, mikä idea!

Tuta kirjoitti...

Oikein ihanan kauniiksi olet tuunannut apukepin.. krapsutuksia koiruudelle, pesu on tainut jäädä jo unholaan :)

Kuppikissa kirjoitti...

niistähän tuli oikein komia! :D kyll tommosilla kehtaa mennä ;)

Anne-Mari kirjoitti...

Jopas siulla onkin komia keppi, varsinainen ihanainen. Kelepoo kulkea :)