perjantai 15. toukokuuta 2015

Tääl ollaan

Tääl ollaan huus Mooses pensaast, ja kylhää täs on pensaas sanan mukasest oltukii.
Kone sai tekohengityst ja toimii vajaal kapasiteetil, saattaa sammuu keske kaike, mut näil männää nyt.
Sil aikaa ko kone ol heikol hapel ni mie möyrin pihal sadepisaroit väistellen.


Sitä ko ei millää tajjuu jot siit pienest nätist pensaast kasvaakii ajan kans ihan hirviän iso, melkee ko puu ja entiin paikka käikii ahtaaks. No kaks vaihtoehtoo joko kaajetaa puu tai siirretää ja mei kahel perhe tek sitte tuon jälkimäisen. Ikämies ja aikamiespoika kaivoit tään mongolianvaahteran irti, ja raktor nosti sen maasta ja siirt uutee kuoppaa. Mie kannoin ämpär kaupal vettä,vaik sit tul taivaaltakkii, mut siirrännäisii pittää kastella kunnol. Sit juuripaakun päälle pantii painavat betonilaatat jotta tuulet ei huojuta ja pyssyy paikallaa. Viel tuo on hengis, mut kassotaa kesän mittaa.

Tuol taustal näkkyy miun lehmäin, oma Ruususein sain sen apeltain ko täytin joskus 50 vuotta ja siin vieres seisoo paimenpoika Pekka.

Sit lissää kuvvii narsisseist, täs penkis niit on sellaset 358kappaletta


ja täs seuraavas jottain 150

Myöhäset lajit on viel nupus mut nää keltaset on ihanii


tuoskii puskas on yl 40 kukkaa.
Monta puskaa on taantunt ja ne pittää nostaa ylös, jakkaa ja istuttaa taas uuvellee ja muutaman vuuven pääst puutarhas on taas uusii kukkivii narsissei. Just kaivoin yhen kukkimattoman puskan ylös, istutin siihe aikoinaa 5 sipulii ja nyt niit ol 42. Aika hyvä saldo. Sit ko ne on uuvellee istutettu, joko nyt kevvääl tai syksyl, ni niit pittää muistaa lannottaa ja kastella ei ne muute kuki.
Kompostin kulmal miul on pikkuruisii sivusipuleit vahvistumas ja oottamas uutta kasvupaikkaa.

Täs tauon aikaan sitä huomas mite riippuvainen sitä on täst masiinast, ko kaik tapahtuu tääl, maksetaa laskut, tilataa langat ja värjäysaineet, ostetaa vaatteet,  päivitettää bloggii ja fasebookkii, pietää yhteyttä ystävii.
Mite ihmees sitä enne selvis ko ei olt aparaattii???

Oikei mukavaa viikonloppuu tei kaikil, mie alan nyt tutkii mitä teil muille kuuluu, ensviikol sit taas pagistaa.

28 kommenttia:

Emilie kirjoitti...

Juu, sellasta "kädetöntä" oli kun kone oli samanlainen ku sulla, katkeili ym. Ei siitä tullut konetta ja ostin uuden, tään läppärin. en tulis toimeen ilman tätä :).
Meidän piti kaataa koko mongolianvaahtera, kun repeili monena talvena. Kasvaa se pensaana juuresta, mut eihän se ole niin kaunis.
Teillä noita narsisseja sitten kasvaa reippaasti, ovat hienoja.

Saila kirjoitti...

Ei ilman apparaattii tulis mistään mitään! En minäkään voisi edes asua täällä syrjäisellä saarella, sillä apparaatin kanssa teen työni.
Voi kun onkin ihania narsisseja. Harmittaa, että Orangeriesi mätänivät. Omat tuppaani alkavat olla jo isoja, mitäs jos kaivaisin sulle pari sipulia niistä? Voisit lähettää osoitteesi mulle sähköpostiin saila(at)elsanlempituoli.fi (jos apparaattisi toimii).

ArmiL kirjoitti...

Meillä tietsikka teki kanss tenkkapoot, ostettiin uus ja sitte korjuutettiin entinen halvalla, mutta en ole kattonu sitä vielä et kuinka toimii, huono akku siinä kylläi on.
Ei tulisi mittään ilman tätä massiinaa, pieni tabletti meillä on jolla sitte asioita tutkittiin, mutta hidasta sillä. Tässä aamu tullu katottuu facebookia kummasti, noita ryhmiäkii. Nyt blogia vilasemassa.
Mutta pitää alkaa jatkaa päivän hommia, viimeisiä päiviä lomaviikosta mennään, eikä helppoo ole ollu näiden sadekelien aikaan.
Mutta oikein hyvää viikonloppua.

AnniK kirjoitti...

Kauniisti kukkivat narsissipenkit sinulla! Tietokoneaikaan ollaan kyllä näissä teknisissä vempeleissä kiinni :) Kiva on kuulumisiasi taas täältä lueskella! Toivotaan aurinkoista viikonloppua!

Tuula - Villatuta kirjoitti...

Tervetuloa takaisin.. varmaan oli mukava tunne päästä jälleen koneelle.
Ihanaa viikonloppua sinulle:)

Kivipellon Saila kirjoitti...

Kone kun tökkii niin jo harmittaa ja kun taas se on kunnossa on melkein sama kuin pääsisi ihmisten ilmoille...kaikki tehdään koneella todellakin!

Ihania narsisseja Sinulla, valtavasti kauniita kukkia! Meilläkin siirrettiin mongolian vaahtera traktorilla, isäntä meinasi ensin että kaivaisin...no raja se on rouvan kuokkimisellakin. Hyvin kesti siirron, tuollainen iso puska sekin on mutta vettä kannoin ja paljon juurille.

Mukavaa alkavaa viikonloppua!

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥oi ihanuus mitkä määrät narsisseja!

intsu kirjoitti...

Kyllä sulla on komiasti narsissit kukas. Pihalta mönkimästä tulin just äsekn . kukkamaita siellä konttailin. Tiedän jo,että huomenna on mun läskiset reidet tosi kipeenä:D

Leena kirjoitti...

Ihania kuvia ja niin hurmaava tuo lehmä ja tunnetta mukana!

Stiina kirjoitti...

Narsissit ja tuo runsaus on ihanaa!
Ja paljon onnea vaahteralle uudessa paikassaan! Kerrohan sen kuulumisia jatkossa.

Kankuritar kirjoitti...

Hei vaan ja tervetulemas taikaisin tähän tietotekniikaan ihmeelliseen maailmaan! Ja kyllä se on niin, että nykyihminen on kuin 'kynsille lyöty', jos kone ei pelaa.
Sinun pihakuvia katsellessa kateuteni eiku kasvaa!!

marumummeli kirjoitti...

Moni pihan laittaja ei tuu ajatelleeksi pensaita tai puita istuttaessaan sitä että miten suureksi kyseinen laji saattaakin kasvaa. Sitte kun se on istutettu johonkin kohtaan, esm. ikkunan eteen, muutaman vuojen päästä onkin ikkunan eesä puu jonka takkaa ei enään näykkään ihana pihamaa. :) Tää ny pikkusen liijoteltua, mut näinpä se saattaa joskus mennä.

Heleena kirjoitti...

Ihania narsissipenkkejä! keltaiset ovat niin loisteliaita!

*VEKKI* kirjoitti...

Juuri hiljattain minäkin mietin, että miten ihmeellä sitä ennen pärjättiin. Muistan kun 60-70-lukujen vaihteessa atk-opettaja sanoi, että tulee teille vielä päivä, jolloin kotona istutte ja tietokoneella näpyttelette pankkiasioita. Naurettiin ja pyöriteltiin päätä, että näinköhän. Mutta mitäs tapahtuikaan!

Kiki kirjoitti...

Sitä ei kyllä tajuakkaan miten paljon konetta käyttää jos ei tule yhteyksiin häiriötä tai kone reistaile. Ei sitä kaikkiin pankkeihinkaan enää marssita noin vaan hoitamaan laskuasioita ja sitten kun marssii niin kappalehinta on kyllä melkoinen. Sitä etsii reseptejä ja lukee blogeja ja fasebuukkia ja vaikka mitä :)

marja-terttu kirjoitti...

Kylläpä Sun narsissit on komias kukas. Tuo lehemä on kans kivan näköönen ja son hyvä jotta sillon paimenpoika veires, jottei se lähäre naapurin heinäpeltohon pahantekohon ☺☺
Ihanaa viikonloppua Sulle Kosotäti♪☺

Sussi kirjoitti...

Ihania kukkia!

Just, en tiedä kanssa, miten ilman tätä aparaattia selvittiin. Minulla on täysi riippuvuus:)

Selma kirjoitti...

Ompas kukkaloistoa puutarhassasi, mut niinhän aina ahkerilla emännillä. Minä Oon tyytynyt jo vuosia pelkkään nurmikkoon.
Tuo on totta, että meijät vanhat ihimisetkin on saatettu riippuvaiseksi näistä aparaateista, nuorista puhumattakaan.
Mukavaa viikon vaihetta vaikka koliat säät nyt onkin :-)

Tilkku & Tilkku kirjoitti...

Vau, mikä kaunis narsissien paljous. Pensas varmaankin iloitsee uudesta avarasta kasvupaikasta.

Unknown kirjoitti...

Onpa siula paljon narsisseja, komeita ja seuraavaks taitaa siule nousta kuunliljoja tuoho penkkii, olin kahtovinani.Ihana tuo puulehmä.

Vanha rouva kirjoitti...

Minäkin oon lakenut mun narsissini: 4 lehteä ja 0 kukkaa ;)

Marle kirjoitti...

Ihanat narsissipenkit! Kuinka saitkin ne laskettua, etkä mennyt sekaisin laskuissa. Veikkaan, että pensas räjähtää huimaan kasvuun, kun tilaa on enemmän.

Kruunuvuokko kirjoitti...

Huikean kauniit narsissipenkit. Kyllä määrällä on väliä.

Huopatossunen kirjoitti...

Melkoinen urakka siirtää puu uuteen paikkaan! Toivotaan ettei se pahastunut siirrosta, vaan ilahduttaa teitä vielä pitkään :)

aimarii kirjoitti...

Voi taivas, miten upeat narsissit. Niinpä, miten sitä selvittiin ennen, kun ei ollut Flooraa?
Minun tietokone hönkäilee ja puhisee ja sitten katkaisee pelin. Se lämpenee liikaa, sen tuuletin ei toimi. Nyt sain kannettavan tietokoneen alle laitettavan telineen, jossa on pikku tuuletin. Kone on palannut ruotuun.

Tanni Kotipellolla.. kirjoitti...

Voi mikä määrä sinulla on kukkia!! Aivan mahtavaa!

anja kirjoitti...

Voi miten hurjan paljon narsisseja! Kaikista kaunein minusta on täysin valkoinen, iso torvinarsissi. Me on istuteltu narsisseja - isoja ja pieniä - hedelmäpuiden ympärille myyriä estämään ja tehonnut on. Narsissit tuo kevään heti lumen sulettua.

Maatuska kirjoitti...

Riippuvainen sitä on koneesta ja netistä, miten ihmeessä tosiaan on ennen pärjätty ilman?
Hyvä tavaton mikä määrä narsisseja, mutta komeita penkit sitten onkin! Onneksi narskut ei häviä tai lakkaa kukkimasta niinku tulppaanit, ovat siinä mielessä varmempi sijoitus.