keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Pönttöjä

Oikei hyvvää kirkkaan viikon keskiviikkoo teil jokkaiselle, ja suuret kiitokset pääsjäis toivotuksist.
Hyvvää on syöty ja pehmeel maattu niiko ain ennekii, mitäpä sitä tapojaa muuttamaa.

Kevätkii alko tulemaa sellasel ryminäl, ja ko muuttolintuikii  jo näkkyy (peipposii, punarintoi, töyhtöhyyppii ,sepelkyyhkyi, ja kurkii) ni meil muistu mielee jotta pittääki tehä lissää pönttöi.


Ko nyt on viel ne talkootkii. Viis pönttöö on mei ossuus.
Olkii tosi metkaa tehä yhes noit pönttölöit, mie ojensin ain lauvan ja ikämies naputtel kassaa.
Ripustaminenkii tehtii yhes.


Ikämies roikku puus ko paraskii sirkustaitaja, ja mie käänsin selän jotten nää jos hää tipahtaa, puhelinkii ol valmiin kouras jos vaik pittää soittaa appuu .
Mikkää ei piristä yhteist elloo nii ko yhes puuhastelu.

Pittää viel kertoo yks mukava tapaamine, lauvantak aamusel olin kirkos ja palveluksen jälkee miu lukse tul mukav rouva joka kerto jotta hää lukkee miun bloggii.Hää kerto jotta tunnisti miut, mistäpä muustakaa ko tuost miun kepist.
Terveisii vaa siulle lukijain, sie piristit miun päivää.

32 kommenttia:

Kati 100%outdoor kirjoitti...

Musta on mahtavaa, että linnuista ja pesimäpaikoista huolehditaan. Se on niin pieni vaiva meiltä. Aiotko rekisteröidä omasi siihen linnunpönttöohjelmaan missä kerätään miljoonaa linnunpönttöä Suomeen?

Sinikka kirjoitti...

Yhteispelillä se sujuu. Me saatiin rekisteröityä neljä uutta pönttöä - paljon se on vähänkin, ainakin enempi ku ei mittää.

Saila kirjoitti...

Yhteispeliä nimenomaan! Hassu oot :-D Mutta tosi on, että kiperissä tilanteissa se maan pinnalla luuria pitelevä tyyppi onkin tuiki tarpeellinen.

Johanna Marjukka kirjoitti...

Mukavia puuhasteluja teitil. Kevät tulee kovaa vauhtia. Harmi ku miun on turha mitää ruveta ees istuttelee ku muuttokin alkaa jo häämöttää. (:

AnniK kirjoitti...

Tärkeitä kevätpuuhia nuo linnunpönttöjen laitot. Kiva on sitten seurailla lintujen elämää uusissa asunnoissa. Viikko vierähtänyt nopeasti jo loppusuoralle. Mukavaa loppuviikkoa!

aimarii kirjoitti...

Nää lintupöntöt on kevätpuuhia. Niiden rakentaminen ja ripustelu, ynnä vanhojen putsaus.
Samoja hommia täällä.

Kivipellon Saila kirjoitti...

Käsikädessä kahdestaan isännän kanssa, tiiminä sanotaan meillä, hommat hoituvat! Tuo lintupönttöhomma on niin kivaa, täytyy vain olla puhelin mukana tosiaan että apua saa jos tarvitaan! Linnut kiittävät laulullaan teitä kesällä :D

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Yhdessä tekeminen on ihan parasta. Hienot linnunpöntöt.

Marle kirjoitti...

Leppoisa on on ollut sinunkin juhlapyhäsi. Olet ollut hyvänä apuna ikämiehelle.

Vanha rouva kirjoitti...

Meilläkin on puuhasteltu yhdessä samalla tavalla - Vanha herr apuussa ja minä maassa. kahdeksan pönttöä rekisteröitiin oikein virallisesti!

Tuta kirjoitti...

Kyllä lintujen nyt kelpaa.. oma kotipönttö odottaa kun tulevat pitkältä reissulta:)

Marjatta kirjoitti...

Varmasti ilmestyvät asukkaat uusiin pönttöihin ja niiden elämää on sitten kiva seurata.
Sulla on kuule niin selvänä tunnisteena tuo keppisi, että siitä ei tosiaankaan voi erehtyä! Iloinen yllätys oli tosiaan minullekin, että tavattiin. Hetken ajattelin, että menenkö tervehtimään vai enkö mene, mutta sitten ihan tapojeni mukaisesti päätin, että tietysti menen. Toivottelen sulle hyvää kevään jatkoa! Lumi häviää sellaisella vauhdilla, että kohta päästään aloittelemaan puutarhatöitä. Kaikkea hyvää!

ma-te kirjoitti...

Juu tääläki mun poikaystävä on teheny muutaman uuden pöntön vanhojen lisäksi, mutta non viä kiinnittämättä, syystä jotta tää rorutahan molemmin ☺☺
Onhan sielä Ikämies, niinku sirkustaitaja, niin rennosti toinen jalaka tikkahilla ja onko toisella jalaalla mitää tukia ☺☺ Hyvä jottei puronnu ☺
Oikeen kivaa torstaipäivää Sinulle Kosotäti ♫

Virpi kirjoitti...

Siinäpä on lintujen sitten hyvä käydä asuntokatselmuksissa ja valita mieleisensä pönttö :)

Huopatossunen kirjoitti...

Lintujen elämää on kiva seurata. Meilläkin taitaa yksi aikaisempina vuosina hyljeksitty pönttö saada asukkaita.

Tarina kirjoitti...

Lintujen puuhien seuraaminen on mainiota ajanvietettä.
Juu'u ja vievät pihapiirin ilmatilassa lentävät ötökät herkuiksi jälkikasvulle.
Antoisia aikoja ja aurinkoisia päiviä!

Suvituulian kasityopaja kirjoitti...

Ei yhtään pöntömpi idea ollenkaan.

Sussi kirjoitti...

todella hieno juttu!

Selma kirjoitti...

Kyllä nyt linnut visertää kiitellen.

Sesse kirjoitti...

Me tehtiin vaan yks pönttö, kahden vanhan seuraksi. Meillä se toimi niin päin, että mies sahasi ja ojensi laudat ja minä naputtelin kiinni...miehellä on karsastusta, niin naulat menee helposti vinoon, siksi näin :)

Tuula Haapala kirjoitti...

Mukavaa keväistä puuhastelua yhdessä tehden.Nyt on linnuille yksiöt.Kiva sit seurata lintujen pesintää.Mukava tapaaminen blogilukijasi kans =)

Tilkku & Tilkku kirjoitti...

Yhteispelillä se sujuu. Teillä on odotettavissa ainakin viisi uutta kesävierasperhettä ja iloista sirkutusta. Olisi mukavaa kuulla jatkossa pönttöjen asukkaista.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihania lintujen koteja ja mukavaa kevätpuuhaa.

Jaana Kristiina kirjoitti...

Kiva juttu.Nyt vaan oottelemaan lintujen pesimäpuuhia.

Sini K. kirjoitti...

Pitkästä aikaa löysin taas blogiisi ja luin pitkän tovin turinoitasi. Nyt pistän osoitteen talteen Blogloviniin, niin ei blogi huku uudestaan, tätä lukiessa kun tulee aina niin hyvälle mielelle. Hyvää kevättä!

Sini K.
www.kasvihormoni.fi

Johanna N kirjoitti...

Ihana, että teitte linnuille pönttöjä ♥ Meillä on kans pihakoivussa pönttö ja on niin mukavaa katsella lintujen pesärakennusta ja kuunnella sitä sirkutusta. Kai meidänkin pitäisi laittaa edes yksi pönttö lisää =)

Mukavaa viikonloppua ♥

*VEKKI* kirjoitti...

Ootteko jo miljoonapönttökampanjassa? Ettei tuo ikämies nyt vaan putoa tuolta tikkailta. Meillä on 21 pönttöä ja lähes kaikki jo varattuja. Kiva seurata lintujen puuhia.

Rantapuikko kirjoitti...

Hienoja pönttöjä. Ihan vaarillekin näytin kuvia noista pöntöistä. Vaari kun on kova lintupänttömies. Hän kun on noille linnuille koteja tehnyt jo vuosikymmeniä. Mökkimme ympärillä onkin noita jo yli 50 kpl niin isoille kuin pienille sirkuttajille. Aina sitten on joka kevät ja syksy siivoamista ja korjaamista niiden kanssa. Sitten kesällä saapi katsella niiden pesäpuuhia ja nauttia linnunlauluista.

Sinipellavainen kirjoitti...

Moikka Kosotäti!
Ihana kurkistaa pitkästä aikaa sivujasi. Olet kyllä niin ahkera ja mielenkiintoinen bloggaaja, että kyllä sinut pitäisi nähdä jonkun lehden sivulla. Ilostutat ihanalla kielelläsi meitä niin, että kurjanakin päivänä täällä käydessään nousevat suupielet ylöspäin!
Kiitos siitä sinulle ja mielenkiintoisille postauksille ja ennen kaikkea upeille käsitöillesi.
Aurinkoista kevättä sinulle ja perheellesi!

Väkertäjä kirjoitti...

Olipa taas hauskat tarinat :)
Vakava asia, mutta nauratti silti tuo sun selän kääntö, ettet olis nähnyt mahdollista putoamista :):)
Komeat lintupöntöt on. Meilläkin olis pari pönttöä - sais ne puuhun saakka, niin ne vois rekisteröidäkin...

Plaza de Mustis kirjoitti...

Voi että, täällä oli taas oikea hyvänmielen postaus ja nyt niin ajankohtainen, vähän naurattikin kun sanoit että käänsit selän ettet nää ku hää putoaa:)

Marjaana kirjoitti...

Tuli niin hyvä mieli noista teidän linnunpöntöistä. Meilläkin tehty sekä kodin että kesämökin pihaan pönttöjä lähes joka kevät. Aina tuntuu että sitä linnunlaulua haluaa ympärille enemmän ja enemmän. Kotipihassa on pönttöjä vain pikkulinnuille, mutta mökillä on pienimmistä aina suureen pöllönpönttöön saakka. Yhdessä pöntössä on sisäkatossa kamera, jonka kautta seuraamme koko pesinnän, aina pesänrakentamisesta poikasten poismuuttoon saakka. Se onkin kesäajan suosituin televisiokanava. :)