sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Hassutuksii

Pithää miun sille pöllölle tehä se poikanen,
Näije pöllöin mallit on melkei omast pääst, puhelimes ystäväin Ritvan kanss yhes mietittii, kui tuollanen ois hyvä tehä. Lintukirjast kasoin vähä värityksii ja loput on sitä kuulusaa luovaa hulluutta.

Seuraavii hassutuksii sain idean uusimmast kodinPELLERVO lehest, jos ol artikkel, kuvataiteilija Anneli Timosest joka virkkaa ja värkkää kaikenlaisii metkoi juttui. Hää ko päällystää virkkuuksil, naulakoi, silmälasin sankoi ja lasten vanhoi leluloit. Ne ol nii metkan näkösii jot miekii aattelin kokkeilla. Samal kokkeilin Annelin blogis ollutta päällystettyy purkkii.

Tälläsen purnukan mie sit väkersin, ja vanha alumiininen lusikkakkii sai uuven kuosin.
Lankan ol Novitan puro batik, tuollast hempeetä sävylöiltää.
Lusikkaa ol sit metka päällystää, alotin tuolt varrest ja sit ko pit alkaa kaventaa ni se olkii sit välist aika kimuranttii, ko lusikka ol liukas ja virkkuupuikkokii samal viisii, silmukat tiukal varren ympäril.
Mut tulhaa se tehtyy. Ikämies nauro jot alanks mie nyt sit päällystää kaik mei lusikat , veisset ja kahvelit, tuskin, mut jos kyynärsauvast sen kädesnsijan päällystäs, kassotaa nyt.
Joskus on hauska hassutella ja tehä jottai vähemmän tärkiää,sellast joka naurataa isseänikii.

4 kommenttia:

Paula Kristiina kirjoitti...

Ihanan hauskat käsityöt! Pöllö on niin hieno ja viisaan näköinen. Purkista ja lusikasta tuli vallan hienot. Se on kyllä totta että välillä täytyy saada vähän hassutella sitten jaksaa taas, eikä tämä elämä nyt niin vakavaa ole:) Mukavaa sunnuntaita:)

Anneli kirjoitti...

Voi Sinua.... vai lusikankin päällystit, se ei taatusti ollut helppoa :)
Mutta tosi kivan näköinen. Kestääköhän tuo Puro Patik tiskikonetta ?:D
Purkki on kaunis !

En tunne ketään jolle tuo Pellervolehti tulisi.

Täällä minä yötä valvon ja keittelen kuumaa. Kurkku on taas niin kipeä, etten pysty nukkumaan :(

Mukavaa päivää sinulle ja koita pysyä terveenä !

Maahiska kirjoitti...

Voi miten hauska lusikkakin! Tarttuu ehkä suuhun mutta miten mainio...! Lieneekö sinulla virkkaus mennyt hullutuksen puolelle :D Itse olen pohtinut vaan miten saan mekkojen ompelun loppumaan. Mies eilen huolsi koneenkin niin eihän siitä nyt mitään tule. Tiskit makaa kolmatta päivää (yleensä tiskaan päivittäin!) ja huusholli on kuin muinaisen persepoliin rauniot, mutta mitä siitä. Tulossa on nimittäin maailman nätein mekko - ehkä.

Mar Annel kirjoitti...

Tuo pöllönpoikanen minnuu ilahuttaa, ei tarvii äiteen yksin pesässä könöttää.
Miulle tulloo Pellervo ja ihastelin niitää kästöitä: miten joku ossaa ja jaksaa ihan niinku tuo meijän "oma Anneli".