lauantai 3. maaliskuuta 2012

Koivistolainen

Täs tää perinnemallin mukkaa neulottu koivistolainen sormikkaan tekele sit on. On täs urakkaa. Ensin mie piirsin siint mustavalkosest mallist ruutupaperille, värien mukasen mallin, siint ko on helpomp neuloo ko näkkee värit suoraa eikä tarvii miettii jot oliks tuo rasti nyt sinst vai tää viiru keltast.
Niiko näätte ni hanskast tulloo aika pitkä, ja  mie oon jo jättänt kaks tuollast keltavihriää raitaa ja yhen ruuturaijankii pois, mut silti tuot pittuutta on.
Voip olla jotta mie muokkaan tuota mallii lyhyemmäks, ko sellanen normaal sormikas ois helpomp pittää. Ei tuo olt vaikiaa neuloo, oikiastaa aika kiinnostavvaa. Nuo keltaset ja vihriät raijat mie neuloin määrämittasit pätkist, jote nurrii puol on ko rotanpesä, pääteltävvää riittää.  Lankana on Jukolan poikain lankaa. Tää saap nyt hautuu jonkun aikaa, ko on muit juttuloit tekkeel.

Ostin  Nallen kukkaketo lankaa, nimeltä kirsikkapuu.  Aikomus on neuloo siit, issellein ohuemmat sukat, vaik uhosinkii etten ennää sukkii tee, mut kesäl tarvii ohuempii. Mie ko piän vaa villasukkii, kesät, talvet. Kaik nauraatkii minnuu ko kesäl kulen lipokkais ja villasukis, mut jalat tykkää.
No sukat on vast varres, ko ens pit neuloo muutama munanen,ja kui niist tulkii korreit, tuos pienemmäs on vähemmä kerroksii ja silmukoit.
Sit pitäs tehä kiikkustuolii uus matto, näi kevvääl alkaa tehä miel värrii ympärille ja siks miekii sain uuven värin päähäin
Vaalia yllääl, tummaa allaal ja oikil puolel violettii raitaa.  Vähäsenhää ikämies nikottel ko kottii tul ja miut näk, män ukko kerrankii sanattomaks, :)

3 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Wautsi , miten hienot hiukset. Ei ihme että mies meni sanattomaksi !
Voi sanoa, että uusi kampaus piristää kummasti ja kun otin vaaleita raitoja, niin en meinannut tuntea itseäni peilistä :)

Ja miten upeaa kirjoneuletta tass teet. Tuollaisessa minulta menisi hermot, on niin hidasta :D

Oikein ihanaa ja aurinkoista sunnuntaipäivää Sinulle !

Paula Kristiina kirjoitti...

On kyllä eri hienot hiukset! Minäkin vähän uudistin ja laitoin tummempaan ja punertavaan. Piristää kyllä kummasti. Kaunista tulee kirjoneuleesta ja nuo munaset on söpöjä. Ostin sen pääsiäismunakirjan enkä ole vielä toimertunut kun yhden neulomaan. Mukavaa alkavaa viikkoa:)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä oot korea kosotäti,luulko ukkos tulevan väärää huushollii??