lauantai 28. huhtikuuta 2012

Ensimäiset kukkii jo

Mikä illoinen yllätys tuol puutarhas olkaa, ko tännää pääsin taas sinne tutkiskelemaa kevvään etenemist.                                                                                                                               


Ensimmäiset pienet narsissit kukkiit jo, ne on niit vuuven takasii pääsiäisnarsissei jotka syksyl istutin maaha. Narsissit onkii miun mieleisii kevätkukkijoit. Miul on niit seissämäntoista erilaist lajiketta, nimmii en välitä muistaa, miul o vaa keltasii, valkosii, oranssi reunasii ja kaikenlaisii narsisssei.

Joutessain laskin tännään kaik ne nuput jotka jo ovat esil, ja niit on 1200 eli tulos on komia kukinta.
ja siint puutuu viel satakunta myöhäsii kukkijoit.
Narsissi on siit kiitollinen ko se tekköö ain uuven sipulin siihe entisen vieree ja sit sekkii alkaa kukkimaa ja tekkee uuven sipulin, silviisii muutamas vuuves kymmenest sipulist tulikii äkkiseltää jo kaheksankymment, niiko syksyl yhest mättääst esiin kaivettii, no nyt ne on sit istutettu taas kymmenen ryhmii ja muutaman vuuven pääst narsissei alkaakii olla jo laskematon määrä.
Eikä narsissit kelpaa myyril eikä jäniksil, joten siksikii mie niit suosin.3 kommenttia:

kvinna kirjoitti...

Meillä suli viimeiset lumet viime yön sateen ansiosta. Nyt ei näy kuin myyrien kekoja ja käytäviä. Lehdessä luki, että myyrät ovat vähentyneet. Minä luulen, että ne kaikki ovat muuttaneet tänne meidän myyräklaanin vieraiksi. Tuolta takapellolta pihaan tulee aikamoinen strada. Ihailen sitten sinun kukkiesi kuvia, kun myyrät hulehtivat minun sipuleistani!

Daisy kirjoitti...

Näin vanhemmiten on kevät alkanut tuntua ihmeelliseltä vuodenajalta.

Maahiska kirjoitti...

Minä ilahduin aivan suunnattomasti kun eräänä huonona aamuna (niitä taas ollut...) huomasin pihalle nousseen urheita krookuksia! Narsissit täällä vasta lehtiään tekevät, niitä odotan kovasti jo.