torstai 12. heinäkuuta 2012

Pakina

Muutama vuos sitte mie kirjotin pakinan tuonne Marttaliiton keskustelu palstalle ja sielt se napattii Marttalehtee.
Nyt ko oon kirjutellu tuost miun omast kammarist ni aattelin laittaa sen pakinan tännekkii ko siint selvii se miks miul on oma kammar.
                                                    
                                                    Pesäero

Mie otin puolisost pesäeron-kolmenkymmenen yhteisen vuuven jälkee.Petasin hänel oman petin peräkammarii, ko täst yhes makkamisest ei ennää tuu kertakaikkiaa mittää. Hää kuorsaa, jot talo täräjää,nuku siin sit. No mie tönin ja huitasen nyrkil selkää.Hiljeneehää hää hetkeks, mut sit taas alkaa urkukosertto soimaa.
  No eihää tää oo yksistää puolison syy, tää pesäero.Mie ko oon vaivanen, ni mie valitan, jot "aik ko sattuu", mie ähisen ja puhisen, mään vessaan, käyn hakemas lääkettä, laitan kylmäpussii lonkan pääl ja sit puoliso herrää, jot "herraisä oot sie mamma kuolt ko noi oot kylmänä". Sit ko mie vihdoin asetun, ni eiks taas ala kornastus tuos vieres.
  Hyvin on vilkast ja elävää tää mei yöelämä, ja vähhii jäänt kummankii unet.Minnuu se ei silviisii  haittaa, ko saan päiväseltää ottaa nokoset, mut puoliso ko joutuu silmät ristis viel työhö mänemää,  ja kyl pittää myöntää jot "hiukan" meil ollaa kiukkusii, ko ollaa väsyneit.
 No par yötä täs ollaa maattu omis kammareis, ja miks mie en tätä aikasemmin oo keksint.Siunattu rauha.Ei kuulu korinaa eikä pärinää, ja miekii saan ihan rauhas kupsehtii kipujein kanssa, laittaa valot ja ihhailla vaik maisemii akkunast. Kukkaa ei ärähä, jot "makkaamaa sielt, miul on aamul töihi mänö"
   Meil on kännykät vieres, jos kummal hätä tulloo, ni voijaa appuu hälyttää.
  Tänä aamun tuolt tuvan puolet kuulu mukavaa hyrinää. Puoliso siel saijuu keittel, kurkkas miun kammarin ovest jot " tuu sie mamma juoma" (tätä meil ei oo aikoihi käynt)
Mie saatan saaha vierait tuolt peräkammarist iltasel.

Tää sama rauha ja valmiit aamu saijut on jatkunt jo kaks vuotta. Kyläskii ollaa toistemme luon käyty ,sillo tällö.


Kiitoksii teil ihanist kommenteist.


7 kommenttia:

Ninni kirjoitti...

Mukavaa luettavaa. Luin sen hymy huulillani. Osaat kirjottaa hauskasti :D

Pipsan postit kirjoitti...

Hieno järjestely. Meilläkin tuo miehen kuorsaus tärisyttää seiniä ja minä pompin ylhäällä tämän tästä. Mahtaisko sitä uskaltaa ehdottaa omalleen samaa järjestelyä.
Hyvää loppupäivää!

sinisukka kirjoitti...

Hehheh!!

Daisy kirjoitti...

Hyvin tehty ja hyvin kirjoitettu.
Korvatulpat auttaa myös, jos vain satunnaisesti joutuu kuorsausta kuuntelemaan.

Siskohanne kirjoitti...

Voi että näitä sinun tarinoita on ihana lukea!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana kirjoitus! Olet niin hyvin kuvaillut tilanteen, joka on niin monelle tuttu ja ajankohtainen asia. Ja vielä niin elävästi ja hauskasti kuvailit, että sitä lukiessa ihan näki silmissään kuin elokuvaa katsoisi.

kvinna kirjoitti...

Samat on kujeet meilläkin. Ja syytkin ovat ihan samoja. Moni tuttavapariskunta on myös ottanut samanlaisen pesäeron, jos siihen on vain huushollissa tilaa. Hauska pakina! Kirjoittele lisää.