maanantai 23. heinäkuuta 2012

Sukset

Tää on niit sellasii juttuloit ko "kissa on poissa jne".
Mei nurkis on pyörint ikivanhat sukset,

taitaat olla ajalt enne isän lampun ostoo.Kunnon koivuu, sellaset kolme metriset,joskus ehkä tervatut.
Tuos ne on aitan kuistil olleet kesät talvet, viljalapioitten välis.Ampiaiset niist ain kesäl ottaat pesäntekoo varten materiaalii. Mie niit ain välist kävin kasselemassa ja mite siin sit kerran käikää jot lamppu sytty päässäin, jotta nuo pittää saaha maalattuu ja sissää.
Ikämies huus ko hinaajaa, jottai hassust naisest joka koht kantaa kaik potaattilootatkii tuppaa, ja ei kukkaa muukaa nyt suksii tuo tuppaa ko mei emäntä ja kaikkee muutakii painokelvotont tul hänen suustaa. Mite se nyt noi hermostu ko ylleesä on rauhallinen ko mikä.??:)

Mie viisaana naisen annoin assiin olla, ja mietin jotta ootahaa ukkosein, viel sie hämmästyt.
No täs taannoin ikämies läks käymää kotipuolessaa kassomas vanhempijaa ja muutakii sukkuu.
Hyvä ko mei opelin takavalot ol mutkaa hävinneet ni mie jo istuin pirssis matkalla rautakauppaa, maalii ja pensselii ostamaa.

Sit vaa hommii, hohtimil poistin kaik naulat ja tuon pyöränkumisen jalan alusen, irrotin mäystimet ja hioin kaik pinnat puhtaaaks vanhoist lioist ja ampiaisten jälist, pyyhin kosteel, kuivatin ja sit ruskiaa Miranoolii pintaa


Nehää kiiltää ko uuvet Järviset, kahen maalikerroksen jälkee.


Mäystimet mie tein huovast, joho kirjailin kukkasii ja kiinnitys nyörit virkkasin mustast pumpul langast.
Nyt ne on viel siel aitan kuistil tuultumas, ko tuo Miranooli haisoo kauhiast, mut niije paikka tulloo
olemaa täs miun kammaris, tuos valkian palomuurin kuppees.
Jotta mitä ikämies sano, nooo.. ei viel mittää, hää on jotenkii hiljanen, mut suupielis karhetii metka hymy ja ihan ko ois sanont, " jot mei mamma se tuunailoo, suksetkii"

Sit kuva miun lapsuuvest, ainoo muute mis mie oon sukset jalas.

Mie oon kuuven ja velipoika kaheksan vanha. Hänel ol oikiat monosukset ja mie jouvuin hiihtää hikilauvoil , lenkkisuksil, siks mie tuos kuvas itken ja kiukkuan. Muistan vielkii kui suututti männä kuvvaa lenkkisuksil.
Hiihtämisest en oo koskaa tykänt,siks meil sukset tuunataa tupakuntoo.

7 kommenttia:

Riitta Sinikka kirjoitti...

Sinä olet ihana tuossa kuvassa! No,ei kaikesta tarvii tykättäkkään, ei pienenä eikä isona. Hienot tuunaukset! Iloista päivänjatkoa!

Paula Kristiina kirjoitti...

Sulla vasta se mahtava ideapankki onkin! Tuli tosi hienot tuunauksen jälkeen. Täällä mökillä saunakamarista näkyy vintti, se on jätetty avonaiseksi ja aina kaikki purut tuppaa alas. Niin, sieltä näkyy vanhojaen suksien päät. Täytyisköhän mennä katsomaan millaiset ne oikein on:) Mitähän muuta siellä on.

kosotäti kirjoitti...

Ei muuta ko äkkiä vinnille aarteita etsimään.
Kerro mitä löyty.

Anonyymi kirjoitti...

No nää miehet on jotenki kummia,kas kun itsekkin löysin erään huonekalun jota Isäntä kovasti vastusti mut minäpä kannoin ja raahasin sen kotio Isännän nalkuttaessa vieressä. Myöhemmin tuo sitten tuumas että on tuo kyllä hyvä meille...

Siskohanne kirjoitti...

Siinäpä vasta tuunausta kerrakseen, nuo mäystimetkin on kertakaikkiaan mainio idea! Myös minulla oli lapsena tervasukset, painavat kuin mitkä, siitä asti myös minä olen inhonnut hiihtämistä...

margsan kirjoitti...

Sinulla noita ideoita piisaa! Ihanat sukset uusilla tuunauksilla! NOiden vanhojen mustavalkokuvien arvoa ei aina ymmrretä, mut talteen ne pitäis kaikkien laittaa.

Vanha rouva kirjoitti...

No niin, taas sää kerkisit ennen mua! Vanhalla herralla on jemmassa puohissa kolmet puusukset ja mää o on niitä hipelöiny pari vuotta...