keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Vipinää kintuissa...

Joha ol päivä, sellain ihan normaal päivä miun elämäs, vai mitä ootta mieltä.

Aamusel ol nii lepposa keli ja aattelin heittää luppiinit pattaa ja muutenkii touhuta pihamaal, itikojen ja paarmoin kaverin, ai mokomat ko purivatkii makiast.


Mei pihas kasvaa aika paljo tuollasii retliinin ja keltasen kirjavii lupiineit, ne puskat pistin matalaks ja muutama nuppukii tais männä pattaa, osa pääs portaille purnukkaa.
Pata poris ja aurinko lämmitti...
Kaik män hyväst siihe asti ko pit saaha langat kuivumaa, voi hitsi sanon mie. Nouskii sellain ukoniili jotta ei vertaa, tuolt joen takkaa se taas tul, ja miul tul kiirus, ensin juoksin (näil kippeil kintuil) eiliset langat sissää, sit seuraavaks nää kasvihuoneesee kuivumaa, onkii muute hyvä paikka tähän tarkotuksee. Vettä tul kasvihuoneen    räppänästäkii sissää ja kiiruust vaa luukut kii.

Ei jäänt aikaa lankoin ihailemissee, ko pit taas männä, sillä päivänvarjo lentel pitkin nurmikkoo, koittakaas oottaa kii pyörivää päivänvarjoo, joka uhkaavast lähestyy kukkapenkkii, vessattees ja  toises käes nurinperin kääntynt satteenvarjo, josta puristaa kii ko pelastusrenkaast. Muuta en sano jotta olhaa reissu ja tulhaa tehtyy.
Nii nuo langat, meinas unohtuu, vasen on pelkäl alunal ja loput rauta käsittelyn jälkee, kuva vääristää värit,on mukavan vihriää ja vaalian keltast.


Nää sotkuset vyyhit on eilisii raparperil värjättyi, oikial on sellain lähinnä vaalian peessi sävy,ihan niil raparperin lehil, raparperin kanssahaa ei tarvii puretust, ko siin on sitä oksaalihappoo joka itessää käyp puretuksest,  mut kokkeilin mitä käyp ko laittaa lopuks rautaa, ja väri on aika tumma vihree. Hävettää ko nuo vyyhit on nii sekas, mut ko riipasin ne narult kainaloo ja nakkasin kuistii sillo juostes, ei siin olt aikaa kassoo miten perin ne kuistii lens.
Ja mie ,mie olin märkä ko uitettu koira, tai uitettu akka, tulpa otettuu sellain pikanen suihku ja eiks sitä sanota jotta kesäinen saje kaunistaa, nii ja ikämies hää vaan nauro jot vipinää kinttuihi eukkosein.

Huomen jääp värjäykset vällii ko mään soker rasituksee, miul mokoma puhkes se kakkostyypin diabetes, olhaa se ootettavis ko suvus on sitä kovast ja ko näit kiloloit on hiuka liikaa.Samal reissul pittää käyvä ostamas alunaa apteekist, ja lankoi lankakaupast.

Kiitoksii kommenteist ja Elina


tälläsel pienen kastrullil (kattilal) mie viimekesän opettelin tätä värjäyst mitä tää vettää jokusen 20 litraa, pari 100ramman vyyhtii siihen mahtu hyväst.Tää ko ei onneks oo mikkää väline laji, kaik paat ja kastrullit käyp, käyp, hellat ja nuotiot, keittolevyt, kaasu ym. Pääassii on se jottahaa on mukavaa.


Tälläin kaunotar löyty yhest kukkaryhmäst, millo lie siihe tult, mut komia on, mukavaa illan alkuu jokkaiselle.

20 kommenttia:

ArmiL kirjoitti...

No on sulla ollut vipinää kerrakseen, ei oo ukkosen ilimoo täällä näkynnä eikä vettä, minkähänlainen ilima nousenoon jos on millon tulossa...
Kauniita sävyjä olet saanut, kyllä rautaa on hyvä laittaa sinne just näihin keltaisiin sävyihin niin saa sitä vihreää... koiranputkesta muuten saa hempeetä keltaista myöskin, mesiangervo myös toosi hyvä.

Emma kirjoitti...

Kivoi lankoi ja varsinaine myrskyseikkailu :D Käytätsie lämpömittarii ku värjäät? Jos käytät ni mistä oot ostant? Ku mie en oo mistää löytäny sellast joss asteikko yltäs satasee asti...

Koso-täti kirjoitti...

Emma:
Mie käytän vanhaa kinkkumittaria, johon laitoin rautalangan näin voin pitää sitä väriliemessä sormia polttamatta.

Anneli kirjoitti...

On teillä päin ollut sitten ukkostakin !
Meillä kuului vain kaukaista jyrinää ja helle jatkuu.
Kauniin värisiä lankoja oletkin saanut värjättyä. Tykkään noista kovasti.
Mukavaa viikon jatkoa ♥

Anonyymi kirjoitti...

No katteeks käyp.....ei sentähe, et komiot lankoi oot saant, vaa sentähe, ku ei vettä taivaalt tuu, ei sit pisaraakkaa kuukautee! ;(
Juurikkaat on kylvämättä, ko maa on porokuivaa ja osto veil ei passaa kastella, on muutenki kallista.
Kukkaset on kuolleet jo aika päivii!

Onni yksil, kesä kaikil, mut erlaine sekkii jokkaisel!
mirjuska

Anonyymi kirjoitti...

No jo ol "myrskyinen seikkailu"siul.

On varmas ollu vauhtii ja vaarallisii tilanteita ,mutta loppu hyvin kaikki hyvin =)

Ja langoista tuli kauniin värisiä kuitenkin.

Lupiinit on nättejä ,mutta leviävät kauheesti.
Kauniin värinen punainen lupiini.

Mukavaa loppuviikkoo!!!

-Tuula Iiris-

Lisbet kirjoitti...

No joha siul on olt oikii maraton siel lankojeis kans.Mut kommeita vyyhilöitä oot saat aikaseks.Ukkone se rymmyytti eilettäi tääl meilläkipäi.

elina kirjoitti...

Tuota värjäystä haluaisin kokeilla, saapa nähdä saanko tänä kesänä aikaiseksi.
Diabetes on kurja kaveri, minulla on ms-taudin lisäksi sekin. Minulla tuli jo melko nuorena 23-vuotiaana, joten sen kanssa ollaan taisteltu jo aika kauan. Onneksi se on sairaus, johon voi itse vaikutttaa ja jos tasapaino on huono, voi syyttää itseään. Minulla on nyt aika kehno tilanne, mutta suklaa ja pulla maistuu liian hyvin, enkä jaksa kokoajan olla tiukkana.( jaksaisin edes joskus)

Kukkaiselämää - My flowering life kirjoitti...

Sinullahan on vauhtia ja vaarallisia tilanteita vaikka muille jakaa! Hienot värit tuli lankoihin.

Huopatossunen kirjoitti...

Kesäsade saa vipinää kinttuihin :D Meillä on siltä toistaiseksi vältytty.

Kivan värisiä lankoja :)

Ritva kirjoitti...

Sinullapa on taito hallussa - en ole ymmärtänytkään, että lupiinit ym. on hyviä lankojen värjäykseen - tosin itse en sellaista taitoa tarvitsekaan, kun en ymmärrä lankoloiden päälle mitään...

Ihanaa kesää!

Maija kirjoitti...

Oot sää varmaan ollu näky siälä juaksiesas! Meille tuli kans eilen kiirus. Lährettiin rannalle (lopultaki, kauans sitä on suunniteltu), saatiin evväät levitettyä peitolle ja Ässä kerkes just jalkans saamaan järveen ko jyrähti. Muut ihmiset häipy heti, me aateltiin oottaa hetki. No sit alko se sare. Olis pitäny lähtee sillon ko muutki.

Tarina kirjoitti...

Kyllä se täti-ihmiselläkin jalka nousee riepeään tahtiin, kun on tarvis.
Onneksi ukkonen ei pilannut lankasopan keittoa.
Meillä ukkonen murahti kerran kuin tympääntynyt tehtaan Patruuna alaistensa askareisiin ja vettä tuli pari pisaraa ristiin.
Iloisia lankasopan keittohetkiä!

Sussi kirjoitti...

Kovia ukonilmoja tuntuu nyt olevan joka paikassa.

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Todella hienot värit tuli lankoihisi ja loppu hyvin kaikki hyvin ukkosesta huolimatta. Tosella hauska kirjoitus.

intsu kirjoitti...

Se ukonilma on täälläkinpäin jyllännyt monenakin päivänä ja tehnyt tuhojaan.
Sinä ahkera olet jaksanut taas lankojakin värjäillä ja ne sitten myöhemmin muotoutuu kauniiksi asusteiksi käsissäsi.

MariJ kirjoitti...

Minä kans pistin nyt alunaa tilaukseen. Jos tästä pääsisi jonain päivänä vaikka vähän keräilemään kasveja värjäämistä varten, tosin kovin paljon ei ole nyt kaapissa värjättävää lankaakaan. Mulla kans nuo värjätyt langat ovat aina ihan sotkussa, en ymmärrä, miten joku voi edes saada siistejä vyyhtejä... ;)

Purppura Perhonen kirjoitti...

No jo oli vipinää kerrakseen!! Vähän niinku meillä viikonloppuna.. Lauantaina iski yhtäkkiä RAEkuuro, vaikka mittari näytti HELLElukemia!! Meillä oli matot ollu pihalla jo hyvän tovin tuulettumassa (eli suunnilleen viikon) ja äiti kun oli meillä käymässä, niin hän juoksi sinne rakeiden sekaan pelastamaan ne matot, kun minä olin Vauvalle ruokaa syöttämässä :) Kyllä siinä tuli mummollekin melkonen vauhti kinttuihin, liekkö pitkiin aikoihin moista spurttia ottanut! :) Ihanaisia kesäpäiviä sinulle!

Sari Räsänen kirjoitti...

No, johan sinä olet kovasti hyötyliikuntaa harrastanut ukonilmalla! Hymyssä suin lueskelin tuota sinun tarinaa. lankojen varjäämisestä en ymmärrä mittään, mutta hyvän värisiltä näyttää!!

Kirsikka kirjoitti...

Komiat on värit langoissa . Edellisessäkin postauksessa niin kauniin keltaiset. On se luonnon antimilla värjääminen mielenkiintoista kun sen osaa. Koskaan en ole sitä harrastanut. Hyvää viikonloppua.