maanantai 4. marraskuuta 2013

Kivat kintaat

Mie oon niin mahottoman ilonen, ko sain perjantakina, paketin jossa ol nää ihanuuvet


Kinnasneulalla tehyt kintaat, kiitos siulle Huopatossunen, mie oottelen pakkasii jotta pääsisin näije kans hienostelemaa, nää on niiiii ihanat.
Tälläsii kintait mie lapsen pein alvariisa, mummoin niit puisel neulal tek. Hää aina minnuu kehotti jotta maltahaa paikoilles ni mie opetan sinnuukii, mut mie mittää malttant, ko ei nuo kästyöt sillo kiinnostanneet, ja sit mummo olkii poissa ja taijot jäi oppimatta. Ihanaa et nyt näit kintait taas tehhää.
Viikonloppu män mukavast, käin kirkos, ja markkinoil ostamas uuven halkokorin ja syömäs voissa paistettui muikkui. Sukkiikii neuloin muutamat.


Nääkii lähteet pojan soittokavereille. Lanka on sitä tuttuu jukolanpoikaa ja raitaa, jonka jämät käytin ruskeitten koristamissee, molempiin koko on siin 40-41,ja kerälliset män kokonaa.

Askartelupuoltakii sain aikaseks,

tein yhen kranssipohjan sammaleest ja liekokasvist, koristukset tulloo sit likeenpään jouluu.

Näil alotellaa tätä uutta viikkoo, koitetaa jaksaa vaik nuo kelit vettääkii mielen maaha. Miulkii ko on taipumusta siihe kaamosmasennuksee, välist tekis miel vettää täkki vaa korville ja nukkuu kevvääsee ast, ko karhu pesässää.
Mut tei ihaniin blogiystäviin kans ja avul rämmitää tääkii kuukaus ohi, kiitoksii teil niist ihanist kommenteist ja täst yhes olost.

33 kommenttia:

Huopatossunen kirjoitti...

Kiva että kintaat ovat sopivan kokoiset. Netti on pullollaan neulakinnasohjeita, mutta kyllä minä tarvitsin kurssin ennen kuin pääsin tekniikasta perille :D

Kirkasvalolamppu on minun kaamokseni pelastaja :)

Maija kirjoitti...

Aika jännät noi kintaat, hianot. Ja toi kranssi on hiano ilman koristeitaki, niin raikas.
Ne pojan kaverit on aika piänijalkaisia, äkkiäkös niille kuttoo. Mun miähen kenkännumero on 47, ei tee miäli ees alottaa sille sukkia. :-D

Emilie kirjoitti...

Hienot lapaset! Kyllähän mullekin opetettiin se kinnasneulatekniikka, mut enpä oppinut.
Muutenkin olet kyllä ahkeroinut, vaikka onkin kaamosta. Kun vähänkin aurinko paistaa, meen ulos ja koetan katsoa aurinkoa, jotta aivot saisivat valoa.

Sussi kirjoitti...

Ihania neulomuksia!

Koko ajan menemme kohti uutta vuotta ja kevättä:)

Ritva kirjoitti...

Onpa ihanat, mikä lie kinnasneula.....minä kun en ymmärrä mitään käsitöistä,,,,huoh,,,,

Ja ihana tuo edellinen kranssi ja tämä, tämä on kyllä tosi mainio! Itse olen joskus sutaissut jotain kranssia, mutta olen laiskistunut siinäkin, hyvä, että joku jaksaa ja näin kauniita - ilo on katsoa!

Kirsikka kirjoitti...

On niin lämpöisen näköiset kintaat kyllä niillä tarkenee. Minä hain kans noita liekokasveja pitäis väsätä kranssi kun sais aikaseks . Tein niitä pajurinkuloita kesällä varastoon. sirren vain tarvikkeet ympärille. Hyvää maanantaita.

MummonPajukori kirjoitti...

Ihanaisia neuleita.. ja kranssi on niin nätti:)

elina kirjoitti...

Ihanat kittaat, samoin minä haluaisin oppia tuon tekniikan.
Kyllä sinä olet nopea noitten sukkian kanssa. tuosta vaan teet "muutamat sukat". Tosi hienoja.

Sude kirjoitti...

Kinnasneulatekniikka olis kyllä hyvä opetella, jälki on niin nättiä, mutta ensin pitäis saada se neula jostain .
Kyllä on täälläkin unentarve kasvanut ja aina väsyttää. Onneksi on tuo koira, jonka kanssa on pakko lähteä välillä pissalenkille. Pitäiskin katsella samalla, näkyiskö maastossa liekoja. Niistä saa niin kauniin kranssin.

Tuomontupa käsitöitä kirjoitti...

Hei. Sie oot ahkeroinu ja ollut kilttiki, ku lahjoja oot saanu.
Voiku kranssi on kiva, tuollaisen osaisin mieki tehä, ku tulis etittyy noit tarvikkeita. Oisha täs lähel semmone märkä paikka, kalliotten suojamal aluella, sielt vois tarvikkeit löytää. Saisikohan tuon kaks jalkasen lähteen mukkaan:)

Rentukka kirjoitti...

Ihanat tumput! En osaa minäkään neulakintaita tehdä, vaikka työkaveri kerran opasti ja ohjeenkin antoi. Hyvä että vielä on tämänkin tekniikan taitajia. Onkohan kintaat tehty Purosta, kun on niin kauniit värit? Mitä laitoit tuon kranssin pohjaksi? Pajunoksiako?

TelluT kirjoitti...

Ihanat kintaat. Voi kun osais tuon tekniikan.

MariJ kirjoitti...

Ihanat kintaat ja hienoja sukkia myös! :) Minusta tämä aika vuodesta on ihan parasta aikaa, tunnen itseni tosi energiseksi. Pienikin reippailu kirpeässä syyssäässä piristää, kokeilepa! :)

anja kirjoitti...

Ihanat on kinnasneulalapasesi! Joskus vuosikymmeniä sitten äitini teki minulle valkoiset lapaset kinnasneulalla, harmi etten opetellut silloin. Ovat ihanan tuntuiset kädessä.

Virpi kirjoitti...

Onpas kivan näköiset lapaset, tekniikka on kyllä aivan outoa minulle.
Siellä on taas kaverit tyytyväisiä, kun saavat varpaat lämpimiksi :)

Lea P kirjoitti...

Hienot kintaat sait ja tekniikkaa kokeilleena nostan tekijälle myssyäni.
Mikähän siinä on että vaikka ohjaaja sanoo että tee löysää niin sitä ihan kuin uhallakin tekee liian napakkaa ja pientä tulee. Lankakin oli niin pehmoista ettei sitä edes kannattanut purkaa. No onhan pieni malli itsellä että miten sitä ei pidä tehdä.
Tuo lieko on hauska kasvi ja siitä tulee ihania kransseja.

Lisbet kirjoitti...

Tuon taijon mieki halluisin oppii kinnas kintaanteon ois miul neulaki valmiin äitin perintöö karjalast tuotu.Ja sukat on varmast lämpimii.

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥Hauskat kintaat sait! Ja vau, pojat saavat hienoja sukkia. IHANA kranssi!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on hienot kinnasneulalla tehdyt lapaset.Anoppini aikoinaan teki ,mut en päässyt "kärryille"tekniikasta miten se tapahtuu :)))

Sukat on kauniit,lämmittävät varmasti saajien jalkoja.

Kranssi on yksikertainen ,mutta kaunis.Ei aina tartte olla "tilpehööriä" ;)

Mukavaa alkanutta viikkoa!

*Tuula Iiris*

intsu kirjoitti...

Oi kuinka saitkin ihanat neulakintaat. Sinun pyhänaika tuntuu menneen mukavasti. Minä vaan yskin ja yskin ja sairastan. Kyllähän sinä semmosen pikkuliinan pian virkkaat,kun teet tuosta vaan huivejakin!

Koivurinteen Akka kirjoitti...

Mä olen myös yrittänyt tuota kinnasneulatekniikkaa, mutta en millään ymmärtänyt sitä ensimmäistä käännöstä. Äitikään ei osannut auttaa, kun niitä tekniikoitakin on useita. Eikä hänkään muistanut enää, vaikka on joskus myös kintaat tehnyt. Hienot kintaat!

ArmiL kirjoitti...

Aivan ihanat kinnasneulotut lapaset. Miullakii on sellaiset perusharmaat, ostin keväällä Ilomantsista suoramyynnistä ihan kannatuksen vuoksi, sisko vielä neuvo hyvän tavan nopeasti huovuttaa niin niitä huovutettiin sitten... saa tulla pakkaset:)

annikki kirjoitti...

kyllä onkin kauniita sukkia ja kranssi.kauniit on myös nuo neulakintaat,mie opin tuon taidon kun mummo teki aina ja miulla on hänen neulansakin "perintönä"
vettä sataa täälläkin.

Emilia kirjoitti...

Ihanat kintaat! Itsekin olen opetellut muutama vuosi sitten kinnasneulan käytön, mutta pitäisi kyllä harjoitella niin mahdottomasti että se sujuisi! Ja kovin synkkä on tämä vuodenaika nyt, mutta pianhan tässä jo alkaa taas päivä pitenemään :)

Tilkku ja Tilkku kirjoitti...

Kyllä noiden kintaiden kanssa voi odotella pakkasia hyvillä mielin. On mahottoman kauniit ja varmasti lämpimät. Ahkera olet ollut itsekin, kun muutamat sukatkin on puikoilta pudonneet.Komioita ovat, Liekokranssi näyttää tuollaisenaankin jo vähän jouluiselta.

Tarina kirjoitti...

Komiat kintaat sait.
Juu-u tämä marraskuu on inhokkikuukauteni. Sataa ja pimeetä, mutta onneksi kuukaudessa on vain 30 päivää ;o).
Pilkettä silmäkulmaan!

Smirgeline kirjoitti...

Oletpa saanut ihanan näköiset kintaat.
Sukat on niin miehekkäitä ja kranssi kaunis.

essi ~ kirjoitti...

Kiva blogi!! :)

http://mylifeandmystoryy.blogspot.fi/

enkulin käsityöt kirjoitti...

Uskomattoman upeat nuo lapaset.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Uskomattoman upeat nuo lapaset.

Sari Räsänen kirjoitti...

Oletpa saanut lämpöset lapaset. Ja Taas soittokaveri saa sukat, ihana immeinen oot!! Harmaat on täälläkin suunnassa ja mieli kyl hiukan maassa, koetetaanhan jaksaa tää taas läpi. Kiva jos kommentit tuo iloa elämään, ja kiitos kun käyt myös katselemassa mun sivujana!!

Anneli kirjoitti...

Upeat käsinett. Ja sukat tuttuun tapaan kauniita.
Me ajettiin eilen Karhulasta kotiin ja katselin että missähän teidän valot näkyy :)
Mukavaa viikkoa ♥

riikuska kirjoitti...

Hauska tämä kintaat-sana. Juuri siitä miehen kanssa juteltiin. Mulle kinttaat (kahdella t-kirjaimella) ovat sellaiset nahkasta tehdyt. Rukkasia mulla ei ole ollenkaan. Neulotut ovat lapaset. :) Näinhän se menee idässä ja lännessä, kieli on rikasta. :)