keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Töttöröö


Tiiättekö jot mie onnistuin taas hävittämmää bloggii varte tallentamiain kuvvii yhe kansiollisen, sinne hyö läksiit taivaa tuulii , ko mie tötteröö painoin rastii vaik ois pitänt painaa ok. Onneks miul ol viel kameral nää tötteröt jotka aattelinkii tännää teil näyttää.


Nää on käännelty askartelupaperist ja vanhan kirjan sivuist, koristeltu nauhoil ja joulusil kuvil.
Vanhat kirjan sivut onkii nyt mahottoman suosittui askartelus, niit vanhoi kirjoi löytää kirppareilt aika halvalkii.


Liimaamissee käytin kuumaliimaa ja täl kertaa en polttant sormiain ko kerran, tuollast rusettii vääntäes.
Vähä aikaa olin sellain Säkkijärveläisittäi noituva rusettisormi.


Näihi voip laittaa namusii  tai ripustaa kuusee, tai pujottaa kaik pitkää nyörii ja viritää sit vaikka ikkunaa, niiko mie oon suunnitelt, mut saattaahaa nuo aatokset viel muuttuukii.

Lisbet kysel jotta mite mie voin makkuullani neuloo, no ihan hyvin, kassokaa vaik,tälviisii tyynylöil tuettuna niit sukkii syntyy aika sukkelaa, täs ei väsy selkä, eikä niska.Käjetkii leppäät tyynyn pääl, tuol toises kainaloskii on oma tyynysä. Suosittelen jokkaiselle selkävikaselle tät konstii.

Mie kiittelen kovast kommenteist, ne ruosteiset kulkuset oon ostant jokunen vuos sitte paikallisest kukkakaupast, miustkii ne on komiat, ko ruostuut koko ajan lissää.

Nyt lähen tekemää joulukuust, malttakaa perjantaihi ni näättä sen sillo.

30 kommenttia:

Apris kirjoitti...

Mitähän ihanuuksii meilt jää näkemät, ku sie sitä ruksii painoit. Ihania tötteröitä, pitäs kokeilla itekkii. Näisthän sais vaix valot, kun kääntää tötterön ylösalas ja pujottaa ledivalon jokaikiseen tötteröön. Pitääkin testata tuota neulomista noin tuettuna. Tahtoo kädet ja niska ainakin jumittaa, eikä tuo selkäkään ole ihan kunnossa.

MummonPajukori kirjoitti...

Aivan ihania tötteröitä olet askarrellut. Onpa sinulla mukavan oloinen neulomisasento:)

annikki kirjoitti...

no mutta nuo tötteröt on kivoja ja ne käy vaikka mihin.tuota siun neuloma asentoo pitää miun kanssa kokeilla tuon niskan ja selän takia.

Anonyymi kirjoitti...

Ai että,sie oot sit I-H-A-N-A ihminen ,aina saap nauroo siun juttuloile.
Osaat niin kivasti kirjottoo tarinoita.
Kivat on totterot,töttöröö...
Mitäköhä ihanuuksia siulta karkas sinne "taivaan tuuliin"...
voi harmi.

Ja tuo siun neuloma-asento vasta metka on ,käyphä se neulominen näköjään noinkii =)))))

Mukavaa loppuviikon alkuu!

*Tuula Iiris*

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥Ihania tötteröitä. Sinun tötteröt kauniin hillittyjä! ja "periks ei anneta"- neulotaan vaikka makuulleen♥

Tuija kirjoitti...

Täytyypä vissiin tehdä näitä myös, kun noita vanhoja kirjoja löytyy varastosta.

Virpi kirjoitti...

Ihania joulutötteröitä, kirjan sivuista voi näemmä askarrella vaikka ja mitä :)

Maija kirjoitti...

Joulukuusi, nyt jo?
Määki neulon ussein makkuullani ko katton telkkaria. Nyt oonki neulonu tavallista enemmän ko koko aikaa ei jaksa seistä ja istuesa takapuali vaivaa, sohvalla on kiva välillä pötkötellä kutomuksen kans.

Amalia kirjoitti...

Täytyy sanoo et, konstit on monet :)

Saga kirjoitti...

Töttöröt vasta onkin hienoja. Mutta niihin hävittämiisi kuviin... Ei niiden pitäisi koneelta kadota, vaikka ruksia painaa... Käyppä kukrkkaamassa koneen Roskakorista...Sieltä pitäisi kansiosi löytyä... Painat sitten vaan hiiren oikealla näppäimellä kansion kohtaa, että palauta kansio....

Leena Kärras kirjoitti...

Juu, samaa sanoisin kun Saga, ne saattaa vielä löytyä ne sun kuvat sieltä koneen uumenista.. ;-)

Ja et muuten ole ainut joka on tehnyt löytöjä meijän paikallisesta kukkakaupasta, siellä on välillä niin ihania juttuja että oksat pois. Kun pysyis pystyssä, markettikukkasia on jo pienissä lähikaupoissakin.. plus että ainakin mun kukkaroille on liian kallista ostaa kovin usein ylipäätänsä kukkasia..

Ihanasti sulla alkaa jo olla tuota joulun tunnelmaa.. tykkään!

Nina kirjoitti...

Kylläpä on kauniita töttöröitä :) Niitähän voisi käyttää myös pienten lahjojen paketteina...

Lisbet kirjoitti...

No on siin sitte tojistettu et sie saat neulottuu makkuulais.seki on taitolaji joka ei kaikilt onnistu.

Tuomontupa käsitöitä kirjoitti...

Heippa:) Mukavat tötteröt, nuottiloita musiikkia harrastaville, runoa runoiloijalle, novellia.. jatkokertomusta...joulun aikaan pientä lukemista.
Makkuu asennossa mieki tein jottain kutomistöitä, ku olin aikoinaan sairaalassa leikkuun jälkeen. Haava alavatsassa ei oikein suvainnut istuskella. Siihen aikaan oltiin toist viikkoo sairaalassa, leikkuun jälkeen ja aika tuli kovin pitkäksi. Siel mie huonetovereille lauloin joululauluja, ku osui juur liki joulua tää reissu.
Hyvvää olo vointia siulle:)

Rentukka kirjoitti...

Ei nää koneet aina taho ymmärtää ihmismieltä, vaan tekevät kaikenlaisia tyhmyyksiä. Onneksi ei ihan kaikki kuvasi tuhoutuneet!

Stiina kirjoitti...

Tötterö ajatus pitää pistää muistiin. Se vois onnistua mun vanhusryhmänkin kanssa...hmm...Mutta onko sinulla muutakin yhteistä Säkkijärven kanssa kuin noituminen? Mun isäni kun oli sieltä syntyjään. ; )

Maca kirjoitti...

Onpa sinulla kaikkea kivaa blogissasi!

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Kivat tötteröt. Ihailen tarmokkuuttasi, saat niin paljon aikaan kaikenlaista käsilläsi. Tosi kiva oli nähdä sinut myös kuvassa.

Kirsikka kirjoitti...

Ompas töttöroitä syntynyt monta . minäkin tein viime vuonna taas saa pian ottaa ne esille. Näkyy se sukkien tekeminen syntyvän makuullakin. Hyvää viikkoa.

Heleena kirjoitti...

Mukavia tötteröitä! Oikein ihana idea ja helposti toteutettavissa!
Ihan alkoi sormia syyhytä ja tuli joulun tunnelmaa!

Anneli kirjoitti...

Vai jäi sinulle nyt askarteluvaihe päälle. Kivoja tötteröitä... ja vähän namia sisään niin vautsi :)
Olipa kiva nähdä tuo neulonta-asentosi. Luulisi että kädet kipeytyy ja niskat.
Mutta hyvä kun löysit itsellesi sen sopivan asennon.
Halit täältä ♥

Keltaisen tuvan emäntä kirjoitti...

Voi miten suloisia tötteröitä olet tehnyt! :) Tykkään kovasti nyt tuosta "sanomalehti kuosista". Sopii mun mielestä tosi hyvin jouluun. :) Mukavaa päivää ja leppoisia neulontahetkiä!

Anonyymi kirjoitti...

Tuo käsityöasentohan näyttää rennolta. Sanotaankin että vaaka-asennossa oleminen on paljon terveellisempää ihmiselle kun istuminen. Yritän ottaa opiksi ja pitää joka päivä sellasta yhden hengen suunnitelupalaveria itsekseni torkkupeiton alla. Melko usein vaan havahdun siinä omaan kuorsaamiseeni :)
Iloista päivää sinne naapurikaupunkiin!

Sussi kirjoitti...

heti bongasin linnun töttörössä:)

intsu kirjoitti...

Kauniita tötteröitä. Mulla kyllä on monasti säkkijärveläisittäin noituva iso varvas:) Juu mulla kun on tapana pikata sen milloin kynnykseen ja milloin mihinkäkin.
Mukava neulomisasento sinulla.

Pirena kirjoitti...

Enpä ole koittanut tuota makkuullaa asentoo neulomisessa vaikka välillä selkä ei tykkää istumisesta eikä seisomisesta. Ahkerasti olet askarrellut.

maatuska kirjoitti...

Taas jälleen kerran minä ihailen tuota sinun aherrustasi. Miten sie jaksat tehä kaikkea tuota kivaa? Asenteesta kai se on kiinni....

Ritva kirjoitti...

Tötterö tööö, ihania ovat ja mitä niihin voisikaan keksiä-----ja hyvä, että tällä kertaa liimanäppi oli nopia eikä näpit kärventynyt.....ja hyvä asentohan tuo näyttää olevankin, hyvin tuettu!

riikuska kirjoitti...

Kauniita! :) Tuli mieleeni joulukuu noin 10 vuotta sitten, kun vietin aikaa ystäväni luona Saksassa. Joulukojussa myytiin paahdettuja ja sokeroituja manteleita tuon mallisissa tötteröissä. Ne vasta oli herkullisia naposteltavia. Ostin kotiin viemiseksikin muutaman ja ne mantelit nautittiin suurella hartaudella ja nautiskellen. :)

Sinikka kirjoitti...

Noin minäkin miltei pääsääntöisesti neulon kun selkä ei kestä pitenpää istumista.