perjantai 2. toukokuuta 2014

Puutarhaa

Oi tämä ihana toukouu, nyt se on sit alkant ja hiivatin kylmis merkeis, yöks pit kasvihuoneeseekii laittaa kynttilöitä palamaa ja kietoo tommaatit harson sissää jotteivat palellu, no hyväst ol taimet yöst selvinneet.


Mutta meilhää jokkaisel puutarhan omistajal on tuol pihamaal sellain ongelma kohta, joka ei miellytä silmää, jota ei saa millää ilveel kuntoo, joka näyttää kamalalt ja jossa ei kasva oikiastaa mittää.
Nii on miulkii, tuos toise pähkinäpensaan juures


Aluks siin kasvo vaan kevväisin narsissei, ja hyvin kasvoivatkii, mut kesäl se ol kuuma ja kuiva ja kaik kukat kuoliit, no sit aikamiespoika korjas sen ja laitto altaan


No se ol kyllä komia ja pirist paikkaa kummast, mutta mie kyllästyin vaihtamaa altaasee vettä ja onkimaa alvariisa niit hukkuneit hiirii ja sisiliskoi  ja näi kevväisin altaas ol sellain hirviä siivo ja haisevaa vettä jotta ...allas läks. Nii ja kyl toi altaan hoito käi miun voimillekkii, jotta pakko ol saa helpotusta senkii takia.

Kuoppa täytettii joutomaal ja soral ja ikämies sai komennon tuuva siihe vanhan likakaivon kannen.
"Viel täs likasii kaivonkansii laitetaa pihamaalle"... hää murputti mut minkäs mies miun aatoksille mahtaa, kans ol tuotava. Mie sen sitte somistelin


kaikenlaisil nurkis pyörineil tavaroil,ja orvokkiloil,  tuoho maitotonkan siivilää tulloo kesäl sit sellain miljoonakello.Nyt alan olla tyytyväine tähä kohtaa, ruukuis kukat saattat viihtyy koha muistaa kastella.Pähkinäpensaan ympärille jatkoin tuota matalaa kivimuurii ja nyt pitäs keksii kasvi joka tuos kuumas menestys, onks teil ideoit?


Samas suursiivos läks puutarhapöytä ja tuolit, ko en oo niist koskaa tykänt ja tuuli niit aina riepottel pitki pihhaa. Nyt  niije paikalle laitettii vaa kaks penkkii ja tuo jalalline vesaihe. Ruukkuloihi tulloo sit kukkasii.
Ikämies saap hommata par korkiaa pöllii joille voip laskii saijukupin tai mehulasin.

Tälläsii muutoksii mei pihamaal tapahtu ja koht tapahtuu lissää ikämies läks hakemaa traktoril multaa.

Iloist toukokuuta kaikille, toivotaa jotta kelit lämpenee.

29 kommenttia:

Tellu T kirjoitti...

Kylmää on meilläkin :)
Jouduin aamulla laittamaan oikein käsineet käteen, kun vein Konstan lenkille.

Maelka kirjoitti...

Kaunista sulla siellä on. Suorastaan ihanaa :).

Maatuska kirjoitti...

Lammikko on nätti, mutta on siinä työtäki. Mies meillä tyhjää ja täyttää sen pari-kolme kertaa kesässä, multa ei enää onnistu-paitsi se täyttö tietysti letkun kans :D
Nätti tuli siitä paikasta ja voi miten kaunis tuo jalallinen vesiaihe on!
Onhan niitä paljonkin kuivassa ja kuumassa viihtyviä kasveja. Oletko ajatellu pensasta vai perennaa ja minkä väristä?

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ oi,oi, miten kivalta puutarhasi näyttää, ja noin paljon narsisseja kukassa!

elina kirjoitti...

Nättiä on. Meillä on niin kylmä ettei mitään pihatöitä kannata edes yrittää ja nythän on vasta toukokuun alku. Oulussa sanottiin aina, ettei ennen kesäkuun kymmenettä saa mitään istuttaa. Anoppi noudattaa tuota ohjetta edelleen, vaikka ilmat ovatkin ihan sekaisin.Ennen äitienpäivää en tee mitään:)

elina kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Maija kirjoitti...

Justiinsa miätein, että löytyisköhän mistään vanhaa paskakaivon kantta mukuloitten leikkimökkiin rappuseks. Hianosti sää oot somistanu kantes.

Luin eilen Saaripalsta-blogin Sailan kirjottamasta kirjasta tarhakurjenmiakoista. Siinä luki, että ne kaipaa aurinkon paahdetta kukkiakseen hyvin seuraavana vuanna. Se pittää istuttaakki ihan pintaan, että saa valoo. Kävisköhän semmoset?

Kankuritar kirjoitti...

Vai tällaisia pihanmuutoshommia teillä on menossa. Mie olisin ikionnellinen, jos mies suostuisi siihen, että poistettaisiin tuo SAlava-rumilus. On liian iso pienelle pihalle. Pihahommia ei vielä vaikuta ehdä, maa on vetinen ja kukka- ym penkit vielä jäässä.
Mukavaa viikonloppua ahertajalle.

Vanha rouva kirjoitti...

Samoissa hommissa ollaan täälläkin päässä. Kaikki on kruopsutettu. Uusi havupenkki tehty (naapurista saan kottikuormallisen isoja luonnonkiviä reunoja somistamaan). Pajutöitä väsätty. Vanha herra on nikkaroinut kaksi kasvitukitornia ja nyt se tekee mulle vanhoista ovista kasvikaarta. On vaan niiin hitsin kylmä, ettei ilman pipoa ja hanskoja pärjää ollenkaan.

Tuula - Villatuta kirjoitti...

Narsissit näyttävät kukkivat niin ihanasti ja puutarha näyttää muotoutuvan oikein kauniiksi:)

Rentukka kirjoitti...

Toivotaan että pian lämpenee ja arat taimet selviävät hallaöistä.
Iloista toukokuuta puutarhatöiden merkeissä!

Peppi kirjoitti...

Mahtavat narsissit.
Ja ollapa kasvihuone. täällä iltapuuhiin kuuluu nykyään kuljetella taimia varastoon ja aamulla terassille. Huh. ja vähän pelottaa, että joku ilta unohdan, kun ihan sairaan kylmää on.
Itsellä kans toiveissa tuoda vanhempien mökiltä pari tonkkaa pihaan. Ovat niin kivoja :)

marja-terttu kirjoitti...

Onpas komiat narsissit ja komia tuli altahan paikastaki.
Mukavaa toukokuun alakua☺

annikki kirjoitti...

kauniit narsissit siulla onkin.miulla sama ongelma kun pepilläkin kun ei ole kasvihuonetta,taimia saa viedä yöksi aittaan ja päiväksi kuistille.tänä iltana laitoin tomaateille sanomalehdistä suojat.

Carita kirjoitti...

Kokeile jotain Kivikko kasvia tuon alle. Nehän kun viihtyy kuivassa ja paahteessa. Tahi sametti ruusua.

Unknown kirjoitti...

Hei, kerronpa tässä sinullekin, että olen lukenut runoasi kahdesta peikkomuorista (jonka bongasin "Annelin käsitöistä") pojanpojilleni, 2 ja 4 v. He pyytävät sitä uudelleen ja uudelleen. Kiva runo!!!

Unknown kirjoitti...

Ihanaa aikaa kun piha muuttuu ja vihertyy joka päivä.
Narsissit kukkii ja kauniita koristeita.
Minä en ole vielä tomaatteja kasvihuoneeseen istuttanut, mutta toivottavasti pian !

Mukavaa kevään jatkoa ♥

Lisbet kirjoitti...

No oot sie kovast touhunt siel tei pihas ja korriita on tult ihan täs tulloo hyvä miel oma piha on ko mikäkii rikkruoha maa vaik on muutama olevinnaa kukkapenkkiki mut pitää miuki laittaa astioihi kukkii samettiruusut on nyt ja pienel taimel mut ko ei lämpene jot heijät sais koulutaa tuon ulos taimi hylyy.

Jaana Kristiina kirjoitti...

Sinulla on kyllä ihania tavaroita ollut nurkissa puörimässä.Ja nyt ovat siellä pihan kruunuina=)Nätti kokonaisuus siellä altaan paikalla.Enpä osaa ideoida kukkaa pähkinäpensaan juurelle.Kyllä sinä varmaan keksit.Niin tai jos kivistä tykkäät,nekin voisi olla kukkien sijaan kivat tai sitten osa kiviä ja jotakin kukkaa sinne sekaan.
Kasvihuone on sinulla kohta huumaavaa tomaatin tuoksua täynnä. Nyt ootellaan lämpösiä kelejä=)

Nina kirjoitti...

Sinulla on kyllä silmää puutarhasuunnitteluun. Tuo maitotonkka "asetelma" on todella hieno!

Huopatossunen kirjoitti...

Hieno uudistus. Ruukkuviljelmät ovat kivoja, kun joka kesä saa uudennäköisen lopputuloksen :)

Meillä sataa taas rakeita, joten ei hirveästi jaksa innostaa tehdä puutarhatöitä :/

Sussi kirjoitti...

kansi näyttää hienolta! Kivikkokasvit varmaankin sopisivat kuivaan ja kuumaan paikkaan. Neilikka ja kissankäpälä tulee mieleen, kissankello...

Emilie kirjoitti...

Suunnitteluhan se onkin parasta :) Ainahan sitä on joku paikka mistä ei tykkää, vesiallas on meilläkin mikä ois tarpeen muuttaa vähän pienemmäksi. Mies vastustaa, toisaalta pitäs olla multaa tai jotain millä täyttää sitä. yksin vähän liikaa urakkaa...mietitään.

Kiki kirjoitti...

Täytyi oikein pyytää mieskin ihailemaan tuota yläkuvaa. Meillä rakennetaan pientä kasvihuonetta ja tuossa kuvassa on justiinsa sitä tunnelmaa mitä sinne omaankin kaipaisin :) Tuo tiilistä tehty lattia on todella upea! Toivottavasti alkaa lämpeämään, meillä saatiin eilen pikkainen ripsaus lunta. Kukat ei tykkää :)

Ilona kirjoitti...

Ihan täällä pitäisi käydä joka päivä. Nyt jään tänne ikuisuuksiin :)Voi, mitä juttuja. Nuo hatut ja käsien söpöttäret. Voi, jos joskus kirjan sivuille saisi tuollaiset talteen - hyväntuulen kesäjuttuja :)
Ilona

Unknown kirjoitti...

Valtavan kaquiit muutokset, tokka asetteluineen , Ihana! Täällä tehdään myös pihamuutoksia nii mökillä kun kotonakin. Se vaan nyt on niin mukavaa! Laitappa särkynyttäsydäntä, kestää kuumuutta ja kukkii koko kesän. Liljalajikkeet menestyy myös, mulla oli sellaiseta tummanpunaista, joka nautti kovasti paahteesta!

Kukkaiselämää kirjoitti...

Mulla on ollut tomaatit kasvarissa jo kohta pari viikkoa. Hyvin ovat selvinneet. Kasvari lämpenee sen verran päivän aikana. Toistaiseksi en ole niitä tomaatteja peitellyt mitenkään.

Tuohon kuivaan kohtaan kivien luo kävisi varmaan sammalleimu, hopeahärkki, sormustinkukka tai unikko. Eivät tarvitse vettä eivätkä hoitoa.

Me tyhjennetään vesiallas aina suihkulähteen pumpun avulla. Parin viikon välein. Vesi menee kukille. Talveksi tyhjennämme altaan ja laitamme kannen päälle. Altaan pohjalla on isompia kiviä, joten kurret ja muut pääsevät kiven päälle vedenpinnan yläpuolelle tarpeen tullen.

Tanni Kotipellolla.. kirjoitti...

Wau, mikä puutarha..ihania juttuja siellä<3

Nimetön kirjoitti...

Kaunis ihana puutarha siulla.
ja niin ihania kivoja esineitä
kuten tuo tyttöpatsas kukkineen,tosi herttanen =)
Lämpenis vaan ilmat niin ois kiva käyskennellä puutarhassa.

*Tuula Iiris*