lauantai 18. helmikuuta 2012

Ei pöllömp juttu


Pöllö istu puussa, ei oo pöllöllä hampaita suussa,....

Tallinan ystävämme lähetti näi komian kortin kiitokseksi sukist ja samal hää toivottel ystävänpäivää.
Mie oon ain tykänt pöllölöist , niis vaa on jottain mahtavaa. Muistan ko lapsen näin vaelluksel olleen valkian lapinpöllön,se sykähytti ja siint vissii kiinnostus pöllöihi alko.
Oon kevätöisin olt pellon reunas kuuntelemas kui pöllöt huuteloo, siel kuuluu helmipöllön puputust, huuhkajan huhuiluu, lehtopöllötkii huutelee, mahtavaa konserttii, ja viel ko sattuu täyskuu ni tunnelma on melkein aavemaine.
Sit mie kerrään pienii pöllöpatsait, niit on jo hyväst yli sata, kaik ikkunanvälit on pöllölöit täys. Lissääkii mie niit huolisin, mut ko alkaa vitriiniskii jo tila loppumaa. Suvi saap sit jokusen perinnöks. :)
Koht alkaa pöllöin huutelut kuuluu, toivotaa jot tänä talven nää mei öiset laulajat ovat selvinneet etellissii paremmin ja saaneet myyrii syyväksee ,sillä silloko maha on täys jaksaa laulaakkii komiast.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kosotätik se on neulonu noi nätit mekkoset noil pöllölöil? ;D

Anonyymi kirjoitti...

Pöllöt ovat kyllä linnuista hauskimpia ja ilmeikkäimpiä! Viime vuonna toivoin, että keskustan huuhkajan poikasista joku olisi muuttanut tänne meidän lähistölle, mutta valitettavasti ketään ei ole tähän mennessä kuulunut eikä näkynyt. :-( Pitänee mennä lähiaikoina Korkeasaareen kuuntelemaan, josko siellä asustelevat huuhkajat suostuisivat konsertoimaan. Tosin tuollainen villi ja vapaa pöllökuoro olisi tietysti kaikista vaikuttavin, mutta täällä kaupungissa ei ole tarpeeksi pöllöjä..

-Suvi