sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Huomenta

Tää on taas näit juttui ko piti tulla huivi,mut tulkii kori. Mie ostin sellast röyhelöhuivii  varten  tuota Novitan frilla  lankaa, mut miust siit ei tult mittää komiaa vaa niiko ois kalaverkkoo kasattu päällekkäin. Aikani ko sitä lankaa tuol kopas säilytin ni eilenä kekkasin siit uuvest kirjast metkan tuntusen ohjeen. Siin kerrottii ku ol virkattu matonkutteest kori, mie ko en tykkää niist matonkutteist ni aattelin kokkeilla tuost  frillast, ja siitää tul sit soma ko karamelli. Oishaa niist kutteist tult paljokii halvemp kori, mut ei taatust näi komiaa ja kiiltävä pintast.

Ulkon pakkanen senkun kovenoo. Nyt aamusel on jo -30 alkaa olla jo niil lukemil jotta täs vois käyvä nukkumaa talviunta, tuntuu et muuval ei tarkene ko petis, lammaspeiton alla. Vaik mie tykkään viiliäst ni nyt alkaa olla miullekkii jo liian viiliää.

Ikämiehelle neuloin paksumman pipon, sil tunturineule pipon ohjeel, lankana ol uus tuttavuus  Novitan kelo. Aika mukavan tuntust, hieman ehkä sellast säikeist,mut helppoo neuloo. Puikot ois pitänt olla kokkoo kaheksan, mie käytin kutosii. Ol kuulemma olt lämmin ja mukavan tuntunen pääs.

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Kaikki postaukset lukeneena voin sanoa, että kiva blogi ja hauska, hyvin ilmeikäs murre! Ensin murteen lukeminen oli hankalaa ja yleiskieleen tottuneena se oli jopa oudon kuuloista, mutta nyt kun se "soi päässä", ei ole mitään ongelmaa. Muistanko väärin, vai opetteletko myös ihan oikeaa karjalaa jonkun kanssa?

Kelo on lämmin ja miellyttävän tuntuinen lanka. Oon neulonut siitä kaksi pipoa eikä päätä ole palellut kuin näiden kovien pakkasten aikana (ja silloinkin vain vähän), kun jäinen viiltävä tuuli on käynyt mereltä. Oon pessyt pipoja pesukoneessa 30 asteen käsipesuohjelmalla eikä niille oo käynyt mitään. Itsekin käytin kutosen puikkoja ja tuli hyvää tiivistä neulosta.

Sain toissapäivänä valmiiksi lämpimän huivin, jossa neuloin elämäni ekaa kertaa täyspatenttia. Lankana käytin trendikästä nälkä-lankaa (fame tarkoittaa italiaksi nälkää):

http://www.garnkorgen.se/images/products/MoKFameTrend_658.jpg

Vitosen puikoilla neuloksesta tuli ilmavaa, isommilla siitä olisi tullut vielä enemmän pitsimäistä, mutta on toikin nättiä.

-Suvi

kosotäti kirjoitti...

Kiva kun kävit ja tykkäsit. :)