maanantai 13. helmikuuta 2012

Sukupolviin ketjuva

Nuo velimiehen juhlat sai miut muistelemmaa ommii juurii, ja just sielt äiti vainaan puolelt.

Täs viereises kuvas on miun mummoin ja hänen sylis miun äitein. Vuos on 1928  ja kesäkuu. Mummoin on jottain alle kahenkymmenen. Hää on jo kerint synnyttää kaks lasta, joist toine synty kuolleena. Kaiken kaikkiaa hää synnytti 12 lasta, on siin olt mummol hoitamist ja huoltamist. Mut ain hää ol ilonen ja jakso meit lapsenlapsiikii opastaa ja neuvoo. Myö tytöt saatii kaik sama ohje elämän varrel käytettäväks. " muistakkee jot pyörivvää  puuhu ei naulaa lyyvä"  miul män kyl jonkun aikaa enne ko tajusin mitä hää sil oikee meinas.

Täs kuvas oon sit mie miun äitiin sylis ja velimies seisoo vieres, vuos on 1953 ja kesäkuus ollaa tässäkii.Velimies ol kuulemma kovinkii mustankippee ,ol miun itkies käynt sanomas äitill jotta" pentus huutaa"  kyl hää sit minnuu tottuu ja hyvinhää ollaa yhes pärjätty. Äit on iältää 24 vuotinen.

Täs viimoses on sit miun poikain miun sylis, vuos on 1977  ja kesäkuuhunhaa tääkii suurinpiirtein ajottuu.  Voi ko mie oon viel nuor ja nätti niiko vaan 23 vuotinen voi olla.
Mie oon ussein miettint,kui mius on osa mummoo ja osa äitii ja osa kaikkii niit entisii äitei joist  ei oo mittää kuvvii säilynt ja joitte tiiotkii on vähäsii, mut kaik ne Martat, Elinat, Sylvit ja Annit ovat osa minnuu.Yhes myö mudostettaa sellanen vahva ketju, mei äitien ketju.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanii kuvasii Siul ja vellelläs on samanmoine tukka viel 60 vuuven piäst!
Ja niin muamoin nägöne soma prihazzune sylis! ;)
mirjuska

Piriskä kirjoitti...

Ja minulle olet ollu kun toinen äiti, kummiäiti <3

kosotäti kirjoitti...

Ai sie miun rist tyttöin ko syväntä lämmittää nuo siun sannais.